Evb

Bursitt: En kilde til hoftesmerter

Betennelse i en slimpose, en av de væskefylte sekker som pute bein og sener, er en årsak til hoftesmerter. Lær risiko, symptomer og behandlinger for hip bursitt.

Kroppen begrenser friksjon mellom bein og sener med væskefylte sekker som kalles bursae. Hevelse og irritasjon av ett eller flere av disse sekker kalles bursitt. Du kan få bursitt i noen av dine store ledd som knær, skuldre og hofter.

Hoftesmerter: forståelse hip bursitt

Hip bursitt er ikke uvanlig, sier Steven Stuchin, MD, direktør for ortopedisk kirurgi ved Hospital for leddsykdommer av New York University Medical Center og førsteamanuensis ved NYU School of Medicine i New York City.

"The nob [på toppen av femur] kalles større trochanter," sier Dr. Stuchin. Femur er benet som danner lår og kobler av muskler og sener til hoftebenet. "Du har en slimpose over poenget med albuen din, du har en slimpose over kneskålen, har du en slimpose i løpet trochanter din. Slik at bursa er en foring av vev som gir litt polstring. "

Bursa er over trochanter, men under nettverk av sener og muskler som forbinder lårbeinet til de ytre hip bein, noe som betyr at det kan bli påvirket av trykk og bevegelse.

Ved noen anslag, er mellom 10 og 20 prosent av personer med hoftesmerter opplever trochanteric bursitt, eller hip bursitt. Dette vil trolig være årsaken til hoftesmerter hvis smertene er lokalisert på utsiden av hoften mot din øvre lår og blir verre når du prøver å ligge på den siden av kroppen din.

Hoftesmerter: risikofaktorer for hip bursitt

Mange utvikler hip bursitt uten noen åpenbar årsak, men risikofaktorer omfatter:

  • Skade eller traumer til området
  • Overdreven trening, som løping eller gåing
  • Problemer med ryggen
  • Ujevn gangart
  • Inflammatoriske tilstander som revmatoid artritt
  • Problemer med strukturen i hofte og lår som forårsaker senene å gjentatte ganger forverre bursa
  • Infeksjon i slimpose

Hoftesmerter: symptomer på hip bursitt

Den primære symptom på hip bursitt er smerte på utsiden av hoften og øvre del av låret. Over tid, kan smerten bli mer konstant eller kan forlenge lenger ned låret mot kneet. Du vil sannsynligvis finne det svært ubehagelig eller smertefullt å ligge på den berørte hoften når du sover. På sitt verste kan hip bursitt hindre deg fra å gjøre daglige aktiviteter som turgåing.

Ifølge en studie av 345 pasienter med denne smerten, vil om lag en tredjedel av mennesker har problemer med å håndtere på jobb og 40 prosent vil ha problemer med å sove. Nesten halvparten av de som spiller sport opplever at de ikke kan fortsette med sin atletiske aktivitet.

Hoftesmerter: behandlingstilbud for hip bursitt

Hjemme, kan det være lurt å prøve å ta en over-the-counter anti-inflammatorisk og ising området for 15 til 20 minutter. Hvis dette ikke lindre smerten eller smertene kommer tilbake over tid, snakk med legen din om andre hoftesmerter behandlingsmetoder.

"Vi anbefaler stretching, styrke, og kortison injeksjoner, men ikke hofteprotesekirurgi, selv om det snart kan være et alternativ for noen mennesker, "sier Stuchin. Kortison injeksjoner har vist seg å hjelpe mer enn 60 prosent av personer med smerter fra hip bursitt, men de er vanligvis bare brukes etter andre metoder, som for eksempel fysioterapi, har vært forsøkt.

Legen kan anbefale at du ser en fysioterapeut for å lære å bevege seg riktig. God holdning mens du sitter, står, går, og arbeider kan lette hip smerter på grunn av bursitt. En fysioterapeut som spesialiserer seg på hip smerte kan også gi deg noen strekninger for å styrke og beskytte området.

Ved å arbeide med din lege og annet helsepersonell, kan du finne måter å lindre smerten av hip bursitt.