Evb

Bulking agenter som urininkontinens behandling

Injeksjon av bulking agenter for å hindre urinlekkasje har blitt en populær og effektiv behandling for inkontinens og en måte å unngå mer påtrengende kirurgi.

Inkontinens er ufrivillig tap av urin. Det finnes flere forskjellige typer basert på mønsteret av urinlekkasje og strukturen og funksjonen av blære og urinrør (røret der urin kommer ut av kroppen).

Bulking agenter er en effektiv inkontinens behandling primært for stressinkontinens, der press på blæren fra et nys eller hoste kan tvinge til urinlekkasje. Teknikken er av særlig nytte for kvinner som lider av egenverdi urethral sphincter dysfunksjon (ISD) der urethral lukkemuskelen ikke kan lukkes helt.

Den teknikken bruker kollagen eller andre FDA-godkjente syntetiske materialer for å gi ekstra støtte. "De stramme posisjon av urinrøret, der det ikke er nok styrke til å kontrollere det," sier Jean Fourcroy, MD, en Washington DC urolog, en konsulent til Walter Reed Army Hospital, og tidligere Food and Drug Administration rettsmedisiner.

Men du trenger for å være sikker på at du faktisk har stressinkontinens før du fortsetter med injeksjon av en bulking agent. "Hvis du ikke har identifisert at dette er stress rent [inkontinens], kan det ikke være gunstig," Dr. Fourcroy advarer.

Fyllmiddel inkontinens behandling: hvordan prosedyren utføres
Den inkontinens behandling begynner med en liten omfang plasseres i urinrøret, når rammen er posisjonert på riktig måte, er en nål passert gjennom den. Din kirurg vil guide nålen svært nær der urinrøret møter åpningen av blæren, og injisere bulking agent på den plasseringen. Når injisert, vil agenten stivne og trykk på urinrøret fôr innover, slik at urinrøret å stenge. Dette delvis blokkering vil hjelpe urinrøret forbli stengt i en hoste eller nyse, eller når du trener eller løfte tunge gjenstander.

Det finnes en rekke av FDA-godkjent svellingmidler på denne inkontinens behandling, inkludert:

  • Tverrbundet kollagen (Contigen).
  • Carbon-belagte perler (Durasphere).
  • Etylenvinylalkoholkopolymer implantater (Uryx, Tegress).
  • Partikler av kalsium hydroxylapatite i en gel carrier (Coaptite).
  • Polydimethylsiloxane (silikon, Macroplastique).

For et par dager etter inngrepet, kan du oppleve irritasjon når du tisser. Noen pasienter vil måtte bruke et kateter (et rør som er lagt inn i urinrøret for å tillate vannlating) til oppsvellingen rundt urinrøret går ned. Blære infeksjoner også er en sjelden bivirkning.

Bulking agent inkontinens behandling: fordeler

  • Behandlingen er enkel og ikke-invasiv. Den kan utføres i et legekontor eller som en poliklinisk i et sykehus. Det kan gjøres under lokal eller generell anestesi og tar omtrent en halv time.
  • Prosedyren er effektivt. "Alle [de volumforbindelser] vises like effektivt, herding en fjerdedel av pasienter og forbedre ytterligere 50 prosent av pasientene," sier Craig Comiter, MD, førsteamanuensis i urologi ved Stanford University Medical Center og en talsmann for Det europeiske Urologiske Association.

Bulking agent inkontinens behandling: cons
Dette inkontinens behandling er ikke for alle, men.

  • Det er mindre effektive for menn. Bulking agenter ikke behandle mannlig stressinkontinens veldig godt, spesielt inkontinens på grunn av en fjernet prostatakjertelen. Menn har hatt bedre resultater ved hjelp av en oppblåsbar kunstig urin sphincter (AUS) som legger press på urinrøret.
  • Allergier kan forekomme. Leger må sørge for at du ikke er allergisk mot bulking agent. Om lag 2 prosent av pasientene er allergisk mot kollagen, for eksempel. Du må kanskje gjennomgå en hudtest før injeksjon med en bulking agent.
  • Gjentar prosedyrer kan være nødvendig. Hvis du bruker kollagen som en bulking agent, må du kanskje gå gjennom prosedyren hvert par årene. Det er fordi kollagen bryter ned og blir absorbert av kroppen over tid.