Evb

Bryt binge syklus

Trikset er å budsjettere kalorier for å inkludere de behandler du elsker.

Det er ingenting som diett deprivasjon å gjøre deg begjærer maten du har måttet kutte ut, men binging på dem kan skape kaos med din vektkontroll og nøye telles kalorier.

Binging betyr bare at du har midlertidig mistet kontroll over mengde og type mat du planlagt å spise. Så hvis du rocking sammen med frukt-og veggie-rikt kosthold, men hører ditt barns fødselsdag kake ringer til deg fra kjøleskapet, er du sannsynligvis på vei til en binge sammenbrudd. Her er hva du kan gjøre for å beskytte din vekttap plan.

Bedre vektkontroll: budsjett kalorier

Selv sporadisk binging legger uønskede kalorier i kostholdet ditt. Nøkkelen til vekttap suksess er å være klar over dine svakheter og faktisk gjøre plass til dem i kostholdet ditt.

"Jeg tror ikke du bør gi opp alt. Det er nøkkelen. Jeg har en søt tann, så jeg budsjettet i noen søtsaker hver dag eller annet jeg ville virkelig være sur," sier Donna L. Weihofen, RD, MS, helse ernæringsfysiolog ved University of Wisconsin i Madison.


Relatert: unngå disse diett uhell

Weihofen sier hun en gang beregnet at en sjenerøs stykke gourmet gulrotkake kunne inneholde så mange som 1400 kalorier, en hel dag er verdt av kalorier for mange kvinner. Ønsket om å binge på en slik godbit ville bli redusert hvis du tillatt deg selv en mindre overbærenhet. Weihofen, for eksempel budsjetter en post-lunsj kvadratet av sjokolade inn i hennes daglige kalorier.

Smart Kosten finne måter å tilpasse denne strategien til deres diett plan og oppnå den rette balansen av kalorier. Andrea Carlton fra Jacksonville, Florida, sier, "jeg ender opp med å ha en snev av hva det er jeg er ute, eller hvis jeg er virkelig dedikert i løpet av uken, så jeg gjør unday min jukse dag." Den jukse dag er ikke en binge, men mer av en vedlikeholds dag - ingen kalori reduksjon, men ingen overflødige kalorier tatt i enten.

Bedre vektkontroll: administrerende fristelse

En annen balansering alternativ er å unngå fristelsen helt når du er hjemme, og har strategier for når du spiser ute. Med andre ord, rett og slett ikke kjøpe mat som vil sabotere din vekt-tap strategi. "Jeg sørge for mine barn har sunne snacks tilgjengelig, og de ikke-så-sunne de er snacks jeg ikke liker", forklarer Charlene Gonzales, en trebarnsmor i Houston.

En tilnærming anbefalt av Weihofen er å finne "kalori gode kjøp" som ligner på de behandler du krever. Se etter sunnere alternativer eller "light" versjoner av favoritt snacks. Men sørg for å lese mat etiketter nøye - noen redusert fett behandler har mer tilsatt sukker og er ikke lavere i kalorier.

Gonzales sier at å spise ute utgjør den største binging trussel mot hennes vekt-tap suksess. "Jeg vet at noen kvinner kan spise salater når møtt med smaker bedre alternativer til en restaurant, men det er ikke meg," innrømmer hun. Så hun opts for restauranter som hun kjenner har velsmakende salat og sunne tallerken alternativer.


Relatert: koblingen mellom misbruk, fedme og vekt

Bedre vektkontroll: når du trenger hjelp utenfra

Selv om en og annen binge legger kalorier til dagen og er en trussel mot din vekt-tap mål, er det vanligvis ikke usunn. Men når binging blir en livsstil, kan det signalisere en spiseforstyrrelse som krever profesjonell hjelp til å overvinne:

  • Binge-spiseforstyrrelse er når du overstadig ofte og føler skam eller forlegenhet, men kan ikke slutte å gjøre det. Personer med denne lidelsen er ofte overvektige eller fete. Fordi det er forbundet med angst og depresjon, kan det behandles med noen antidepressiva.
  • Bulimia nervosa er når du binge og deretter prøve å "renske" eller kvitte seg med kalorier ved oppkast, ta avføringsmidler, faste, eller trene til en ekstrem. Personer med bulimi ofte synes å være av normal vekt, men er besatt med vektøkning eller tap, misfornøyd med kroppen sin, og skammer seg over sin binging og purging.

Disse spiseforstyrrelser er mer vanlig hos kvinner, men kan også være et problem for menn og gutter. Hvis du er binging ofte og føler seg engstelig eller skamfull, søke hjelp fra legen din.

For sporadisk binger som ønsker å stoppe overspising-slanking syklus, bør du være i stand til å unngå binging ved budsjettering kalorier for å inkludere de behandler du elsker. Når du finner en måte å balansere disse kaloririk mat med bedre ernæringsmessige valg, vil du ikke bli så fristet til å overindulge.