Evb

Brystkreft støttegrupper

Få råd og dele erfaringer med andre kan hjelpe brystkreftpasienter gjennom behandling og gjenvinning.

Når du arbeider med brystkreft, kan du finne en forbindelse med andre brystkreftpasienter og overlevende som ikke er der med noen som ikke har delt din erfaring.

Noen ganger kan du føle deg som om du kan snakke bare med noen som har vært der, gjort det, og virkelig forstår. Det er derfor bli en støtte gruppe - av noe slag - kan være så gunstig for brystkreftpasienter.

Hva kan en brystkreft støttegruppe gjøre for meg?

Rose Phillips, en brystkreft overlevende fra Louisville, Kentucky, visste med en gang at hun ville støtte fra andre som forstod hennes erfaring.

"Jeg har alltid vært en veldig upbeat person, men når jeg fikk den diagnosen, følte jeg at noen bare slengte meg inn i en vegg," Phillips sier. "Alle kjenner noen som har blitt diagnostisert med brystkreft. Men jeg ønsket å snakke med noen som hadde vært gjennom behandlingen kurs og hadde overlevd."

"Når du er diagnostisert, er du virkelig i en tåke," sier hun. "Du trenger ikke forstå hva som skjer, og det er bare flott å snakke en-mot-en med en brystkreft overlevende, noen som har gjort operasjonen, som har gjort det cellegift, som har hatt strålebehandling, og som er å ha en normalt liv. Fordi ingenting er normalt mens du går gjennom behandlinger. "

Phillips deltok i "Reach Recovery" og "Look Good - Feel Better" programmer, både tilbys av European Cancer Society. Programmene har en helt annen følelse og format, men den samme ultimate mål: å gi brystkreftpasienter den støtten de trenger.

Som en del av "Reach Recovery"-programmet, kontaktet en kvinne Phillips som var hennes alder og som hadde fulgt samme behandlingsforløpet at hun var klar til å ha.

"Hun var en fem-års overlevende, hun var positive og positive, og jeg visste at hvis hun kunne komme gjennom dette, så kunne jeg," Phillips sier. "Øyeblikkelig, endret mitt syn på alt fordi hun hadde ingen agenda annet enn å fortelle meg hvordan hun hadde gått gjennom ting. Det er ingen lege, det er bare emosjonell råd." Phillips sier at hun fant kreft støttegruppe program så vellykket at hun opplært til å bli en "Reach Recovery" frivillig så snart hennes behandling var ferdig. "Jeg kan ikke fortelle deg hvordan det forandret livet mitt og hvordan det hjalp meg gjennom alt jeg har fått gjennom," Phillips sier i programmet.

Typer brystkreft støtte grupper, og hvor du finner dem

Det er en støttegruppe tilgjengelig for alle typer kreft, alle typer pasienter, og alle typer behov.

  • I-person støttegrupper. Ha in-person, en-til-en-kontakt er gunstig for mange mennesker. Hvis du ønsker å finne lokale møter eller andre lokale grupper for brystkreftpasienter, åpne din telefonbok å se hva som er tilgjengelig i ditt område. Anerkjente organisasjoner og etater har Gilda Club, Susan G. Komen for Cure, European Cancer Society, og National Cancer Institute. De fleste organisasjoner har kapitler i mange byer. Og, kan du også alltid spørre lokale sykehus, brystkreft klinikker, og legen å anbefale støtte grupper som kan være fordelaktig for deg, sier Phillips.
  • Online-støtte grupper. Noen mennesker foretrekker fleksibilitet og anonymitet av en online støttegruppe. Disse støttegrupper kan tilby chatterom, oppslagstavler, og selv webcast med informasjon. Den brystkreft støttegruppe på Everyday Health er bare ett eksempel. Hvis du slår til en online støttegruppe for å hjelpe avtale med brystkreft, vil du ønsker å være sikker på at det er med en anerkjent organisasjon. Den europeiske Kreftforeningen er en stor ressurs for pasienter og familiemedlemmer som arbeider med kreft. Du kan ringe, e-post, eller sjekk ut deres hjemmeside for å finne ut om både nasjonale og lokale støttegrupper.

Råd fra en brystkreft overlevende

"Jeg vil ikke at noen kvinne å sitte hjemme og føler at hun er alene," understreker Phillips. "Jeg vil at hver kvinne å vite at det finnes muligheter der ute for å snakke med noen andre."

Phillips oppfordrer også alle kreftpasienter og overlevende for å dra nytte av de mange ressursene European Cancer Society har å tilby til alle pasienter, unge og gamle. Kreft kan ramme mennesker i alle aldre - direkte og indirekte - og European Cancer Society tilbyr ressurser for alle, sier hun.