Evb

Brystkreft kliniske studier

Melde i en klinisk studie for brystkreft behandling kan gi deg behandling ikke ennå tilgjengelig for allmennheten.

Å finne ut den mest effektive behandlingen for din bestemt type brystkreft er første skritt etter en diagnose. Hvis brystkreft er en sjelden type, svært avansert, eller ikke svarer til standard behandling, kan det være en ekstra mulighet til å vurdere - kliniske studier.

Kliniske studier teste nye brystkreft behandlinger som ennå ikke tilbys utenfor kontrollert testing miljø, hvor resultatene blir nøye fulgt og analysert. Enten det er et nytt legemiddel, en annen form for strålebehandling, eller en ny kirurgisk prosedyre, kan en brystkreft klinisk studie være et godt alternativ for folk som ikke kan finne effektiv behandling for sin brystkreft.

Kliniske studier er generelt trygt, som behandlinger har gått gjennom betydelige dyreforsøk lenge før de er testet på mennesker. Fase I studier, som er den tidligste form av kliniske studier er den første muligheten til å prøve en ny behandling på mennesker og er utformet for å hjelpe forskere fastslå sikkerhet og passende dose av den nye tilnærmingen. En klinisk studie kan, og vil bli stoppet dersom behandling fører slike sikkerhetsmessige bekymringer som sin risiko overgå sine fordeler. Senere faser av kliniske studier, vil fasene II og III, sannsynligvis oppstå hvis behandlingen ikke er funnet å være usikre i tidligere fase.

Kliniske studier: fordelene

Deltakelse i kliniske studier fremmer forskning og forståelse om brystkreft og hjelper forskerne få kunnskap som kan gi bedre behandling for andre med brystkreft i fremtiden.

Noen av de største fordelene ved å delta i brystkreft kliniske studier er:

 • Følelsen som du tar kontroll over sykdommen din, din helse og din behandling
 • Motta utmerket omsorg og behandling som ikke er tilgjengelig utenfor den kliniske studien
 • Å ha hyppigere behandlinger og legebesøk, samt mer individualisert oppmerksomhet fra leger
 • Komme alle eller noen av dine medisinske utgifter dekket når du deltar i brystkreft klinisk studie

Kliniske studier: de ulemper

Kliniske studier gjøre innebære noen risiko, samt noen mulige negative konsekvenser som du bør vurdere før du bestemmer deg for å delta.

Noen mulige risikoer og negativer inkluderer:

 • Ved å delta, aksepterer du også å motta behandlinger som forskerne forvalter, i noen tilfeller, når en ny behandling blir sammenlignet med en eldre en, kan det hende du ikke kommer til å velge - eller selv å vite - det du får.
 • Du kan oppleve bivirkninger eller ukjente helserisiko fra behandlingen.
 • Din behandling kan ikke være effektiv mot din brystkreft.
 • Deltakelse i den kliniske studien kan kreve en enorm forpliktelse, inkludert svært hyppige legebesøk eller reiser til behandlingsstedet, som kan være langt hjemmefra.
 • Du kan fortsatt må betale for noen av dine medisinske utgifter hvis selskapet ikke dekker de behandlinger som er gitt i den kliniske studien, eller hvis kostnadene dekkes ikke av selve rettsaken.

Kliniske studier: første trinn

Kliniske studier er skjer over hele landet, og hvis du er interessert i å bli med en brystkreft klinisk studie, er det mange steder å lete. For å finne en brystkreft klinisk studie og finne ut om du er en kvalifisert kandidat:

 • Spør om legen din vet om noen kliniske studier som kan være aktuelle for deg.
 • Registrer deg for en klinisk studie datamaskin målrettet tjeneste som parene kvalifiserte kandidater med relevante kliniske studier.
 • Rådfør lister over kliniske studier, som kan bli funnet på Internett eller gjennom organisasjoner som National Cancer Institute, European Cancer Society, og det amerikanske National Institutes of Health.
 • Søk på nettet for brystkreft kliniske studier.

Kliniske studier er en uvurderlig del av medisin, både for en person som søker potensielt livreddende behandling og for fremskritt i å forstå og finne en kur for brystkreft. Delta i en klinisk studie kan eller ikke kan være det riktige valget for deg, og du kan ikke kvalifisere for en bestemt klinisk studie med mindre du oppfyller visse kriterier, men samle så mye informasjon som mulig og diskutere mulighetene med legen din.