Evb

Brystkreft gjennombrudd for kvinner

Som en del av kvinners helse måned, lære om brystkreft fremskritt som kan redde kvinners liv.

Brystkreft: fakta

Rundt 200.000 kvinner utvikler brystkreft årlig. Sykdommen hevder om lag 39 000 liv hvert år, og er den vanligste kreftformen å påvirke kvinner. Men lovende screening teknikker og narkotika terapi er stirring ny optimisme.

Big forhånd: å kutte ned på overgangsalderen hormonbehandling

Titalls millioner av kvinner sluttet å bruke overgangsalderen hormonbehandling (også kjent som østrogenbehandling eller HRT) etter 2002 studie knyttet behandlingsformer som kombinerte østrogen og progesteron med brystkreft. Siden da, anslår Rowan Chlebowski, MD, professor ved UCLA David Geffen School of Medicine, at så mange som 150 000 nye tilfeller faktisk har blitt forhindret av denne endringen alene. "Jeg tror ikke man kan peke på noe annet som har resultert i en større reduksjon av brystkreft forekomst i det siste tiåret," sier Dr. Chlebowski, hvis forskning avdekket forholdet.

Mens kombinasjon hormon terapi er fortsatt foreskrevet, FDA har endret merking å foreslå lavere doser og forkorte varigheten av behandlingen for kvinner som fortsatt ta hormon piller.

Big forhånd: mer komfortabel og nøyaktig mammografi

En ny computertomografi (CT) skanner, eliminerer tilpasset designet for brystene, behovet for å komprimere brystvev og produserer et 3D-bilde på så lite som 10 sekunder. Å bli vist i denne enheten, en pasient bare bøyer seg over og steder brystene i to justerbare kopper. Ingen klemme. Ingen smerte.

Disse CT-skanning kan også oppdage svulster så liten som tre millimeter, som er vanskelig å se på en tradisjonell mammografi, sier Belinda Seto, PhD, visedirektør ved National Institute of Biomedical Imaging og Bio-Engineering (NIBIBE).

Testen kan også detektere hvorvidt en nodul er kreft eller godartet under screening (potensielt eliminere behovet for en oppfølging biopsi) dersom pasienten er injisert med en radio-isotop før screening. Tillegget teknikken kalles positronemisjonstomografi, eller PET. Radio-isotop tennes på skanningen, fremhever metabolsk aktivitet i kreftsvulster.

"Det er nervepirrende å vente på disse resultatene etter en unormal test," sier Dr. Seto. "Så, tenk hvis legen hadde all informasjon på ett scan for å vite om du har en kreftsvulst. Dette er hva denne nye kombinasjonen av CT og PET kan vise. "

Kostnaden for CT-skanning maskin (i de høye seks-tall) kan begrense bruken til kvinner som har høy risiko for å utvikle brystkreft. Akkurat nå er teknologien i avanserte kliniske studier ved University of California, Davis, Cancer Center i Sacramento, men kan være mer allment tilgjengelig i løpet av noen år.

Ikke rart: En pute laget med kjærlighet

Spør en mastektomi pasient hva som fikk henne gjennom de smertefulle post-op uker, og hun er sannsynlig å blottlegge hjertet hennes - hennes hjerte pute, er det. Disse små, for det meste hjemmelaget hjerteformede puter deles ut på sykehus for å lette smerter av mastektomi og lymfeknute kirurgi.

"Hva såret meg mest i løpet av post-op periode var å sette armen ned ved min side", sier Janet Kramer-Mai, en kreftsykepleier i Chattanooga, Tenn, som ble diagnostisert med brystkreft i 2001. "Min flotte tanter i Indiana sendte meg denne puten, og jeg tenkte:" My gosh, har alle mine pasienter må ha en '. Du plasserer den midt i hjertet i armhulen, og det letter smerten av hevelse og irritasjon ved utkjørselen stedet av postoperative avløp rør. "

Nå er en kreft rådgiveren på Erlanger Cancer Resource Center i Chattanooga, distribuerer Kramer-Mai puter laget av team med lokale frivillige til alle brystkreftpasienter på sykehuset. Det samme grasrota system er på plass rundt om i landet, og verden. "Det gjør at du føler deg enda bedre at noen ga opp sin tid til å gjøre noe som bringer så mye komfort," sier hun.

Ikke rart: redusere kjemoterapi-relaterte hårtap

En ny skalp-kjøling cap slitt under kjemoterapi kan hindre brystkreft pasienter fra å miste håret som en bivirkning av behandlingen. Forskere ved Wake Forest University Baptist Medical Center i Winston-Salem, NC, skal teste cap, som ble utviklet i Sverige og har blitt bevist sikker og effektiv i flere internasjonale studier.

Den Dignicap, som det heter, består av en silikon hode cover som ser litt ut som en svømmetur cap med rør som kobler den til en kjøleenhet. En andre neopren isolerende hette er montert over toppen. Mens pasienten får kjemoterapi, sirkulerer en kjølevæske gjennom silikonlaget, senke temperaturen i hodebunnen og sammentrekning av blodårene i hårsekkene. Som i sin tur reduserer mengden av kjemoterapi stoffet som er absorbert inn i hårrøttene, minske hårtap.

"Ett av de første spørsmålene mine brystkreftpasienter spør om, er om de vil miste håret", sier Susan Melin, MD, rektor etterforsker for studien. "Denne løsningen kunne virkelig avlaste mye av psykologisk og emosjonell støtte."

Stay tuned for: bedre brystkreft narkotika terapi

En ny kombinasjon av medikamenter kan faktisk reversere tumorvekst i noen av de mest aggressive brystkreft tilfeller. Siden 1998 har stoffet Herceptin (traztusumab) blitt brukt til å angripe HER-2 protein, som er over-uttrykk med om lag 25 prosent av brystkreft svulster, forårsaker rask progresjon og gjentakelse.

En studie presentert på San Antonio Breast Cancer Symposium i i desember 2010 fant at å kombinere Herceptin med en muntlig stoff som heter Tykerb (lapatinib) som også angriper HER-2, i tillegg til standard kjemoterapi, utryddet svulster i 46 prosent av pasientene, som er 50 prosent mer enn ved å bruke bare Herceptin med vanlig kjemoterapi.

Andre kombinasjoner av Herceptin med nye legemidler blir også viser lovende og kan bli tilgjengelig i løpet av de neste to eller tre årene, sier UCLA Chlebowski. "Vi beveger oss mot en kur for pasienter med denne spesielle sub-type brystkreft, og det er veldig spennende," sier han. "Vi er ikke der ennå, men du kan snakke om det uten å høres ut som en gal person."


Fortsett å lese side 3 av denne artikkelen.
Gå tilbake til side 1 i denne artikkel.