Evb

Brystkreft behandling: klimaendringer med hårtap

Kjemoterapi for brystkreft behandling fører ofte til tap av hår, men det er mye du kan gjøre for å holde utkikk bra ut og føle godt om utseendet ditt.

Det er vanlig for kvinner å oppleve frykt og angst for mange grunner når de står overfor en brystkreft diagnose. Og mens du vet at du har større hindringer foran deg enn utseendet ditt, er tap av hår fra kjemoterapi fortsatt en tøff ting å ta og kan være vanskelig for mange kvinner å håndtere.

Men det trenger ikke å være. Mange kvinner vil kanskje tro at de vil se syk under brystkreft behandling og at andre mennesker vil legge merke til. Det er nok av tips og triks for å hjelpe deg å fortsatt ser flott og sunn, og selv føler deg bedre.

'Look Good - Feel Better "

Alle kvinner vet at når du ser bra ut, du føler deg bra. Og det er ikke annerledes for kvinner kjemper brystkreft. Det er derfor det europeiske Kreftforeningen tilbyr "Look Good - Feel Better" program for kvinner som gjennomgår brystkreft behandling.

«Look Good - Feel Better» er ikke bare tilbudt å brystkreftpasienter går gjennom behandling, men tilbys til alle pasienter som går gjennom en behandling kurs ", sier Rose Phillips, fra Louisville, Kentucky, som deltok i programmet mens hun var under kjemoterapi for brystkreft.

"Mens du går gjennom behandling, kan du gå til en av disse øktene, og en kosmetolog vil lære deg", sier Phillips. "Det er som en 12-trinns program om hvordan du tar vare på huden din, hvordan du bruker sminke - fordi når du går gjennom kjemoterapi og stråling, alt forandrer seg i kroppen din. "

Kjemoterapi narkotika angripe raskt dele kreftceller. Men de har ikke alltid skille kreftceller fra andre typer celler som raskt dele, for eksempel hårsekken celler. Således er en vanlig bivirkning av kjemoterapi hårtap.

"Med kjemoterapi selvfølgelig at jeg hadde, jeg mistet håret mitt - men du kan også miste øyenbrynene eller dine øyevipper", sier Phillips. "Jeg ville bare vite hvordan du skal sette øyenbrynene mine på, og de lærte meg å gjøre det." Men kurset tilbyr mer enn bare skjønnhet ritualer: Du kan finne en stor fordel i å være omgitt av andre kvinner som ser og føler som du gjør.

"Det føles som når du var 14 eller 15 og du var på en slummer part, og alle brakt makeup," Phillips sier. "Det er en intim gruppe. Du har nye leppestifter eller nye øyenskygger eller en ny ansiktskrem. Noen mennesker hadde på seg et skjerf, hadde noen mennesker en parykk som jeg gjorde, og noen mennesker bare gikk skallet. Ingen spørsmål, og ingen sett på noen merkelig. "

Etter brystkreft behandling: alternativer for å takle håravfall

Når håret begynner å falle ut, kan det være lurt å vurdere å kutte det kort slik at håret tapet er mindre merkbar. Hvis hodet begynner å klø eller blir for usammenhengende, noe som er vanlig, kan du spørre din frisør til å barbere hodet for deg.

Du kan også dekke hodet med en pen skjerf, eller noen form for hat. Du kan til og med være skallet og vakker. Det er helt opp til deg.

Iført en parykk

Mange kvinner føler seg mer komfortabel på seg en parykk for å skjule håret tap, for å føle seg mer som seg selv, ser sunnere, og bland i mer. Du kan gå konservative og uformell, eller lyse og sprø.

Phillips tok henne hårtap som en mulighet til å være kreativ og prøve ut nye utseende at hun aldri ville ha prøvd før. Hun kjøpte en blondine og en brunette parykk - og selv skapt noen høydepunkter for seg selv med noen ekstra hairpieces hun har kjøpt.

"Da jeg akseptert det faktum at dette var i løpet av behandlingen, dette er hva som kommer til å skje, jeg var greit med det," Phillips sier. "Jeg forberedte meg selv. Jeg hadde min parykker før jeg mistet alt håret mitt, og da min frisør barberte hodet mitt for meg når det begynte å komme ut."

Det positive? "Det var mye lettere å få klar - og det er ingen dårlige hår dager!" Phillips legger med en latter.

Så mens du kanskje føler deg engstelig for å miste håret, vet at du ikke er alene. Med disse tipsene, og med støtte fra "Look Good - Feel Better"-programmet, kan du begynne å føle seg bedre og sunnere, slik at du kan fokusere på resten av brystkreft behandling.