Evb

Bor sosialt aktiv med depresjon

Depresjon kan gjøre at du ønsker å låse døra, ta telefonen av kroken, og gjemme seg under dyna. Men ikke gi opp dine sosiale aktiviteter - de kan gi heisen du trenger.

For mange mennesker med depresjon, er det bare å komme seg ut av sengen kan være en kamp, ​​og mønstring nok energi og motivasjon til å gå med venner og familie kan være vanskeligere fortsatt. Selv om du kanskje føler at du ønsker å være alene, isolere deg selv kan gjøre deg mer deprimert, mens sosial interaksjon kan ha en positiv innflytelse på depresjon symptomer.

Sosiale forbindelser: hvorfor de er viktige

Selv opprettholde relasjoner med venner og familie kan være en effektiv måte å håndtere depresjon symptomer, det kan også være en av de tøffeste ting for en person med depresjon å gjøre. "En av de vanligste symptomene på depresjon er sosial isolasjon," sier Jennifer L. Payne, MD, PhD, assisterende professor og co-regissør av kvinner Mood Disorders Center ved The Johns Hopkins Hospital i Baltimore.

Men selv om det kan virke tøft, er fordelene ved å bo sosialt aktiv vel verdt innsatsen. "Det er bra for pasienter med depresjon å prøve å gjøre ting for å komme seg ut av huset," sier Dr. Payne. "Når de er ute og gjør ting, de fleste pasienter rapporterer at de følte seg bedre etter å ha gjort noe."

Det er ikke å si at det å delta i aktiviteter du pleide å like vil gi deg den samme glede som før du ble deprimert, advarer Payne. Men du kan suge opp litt energi ved å være rundt andre mennesker og flytte rundt - det er bra for deg å prøve, selv om noe som gjør deg være med er en utfordring.

Det er også viktig å holde tritt med relasjoner, slik at du ikke blir alene når du har restituert fra din deprimert episode. "Som de komme seg, pasienter som fortsetter å ha forbindelser gjøre det bedre fordi de ikke har isolert seg helt fra verden", sier Payne. "Noen er så alvorlig deprimert at de mister sitt ekteskap, sine venner. Når de er bedre, deres liv er et rot, og de vet ikke engang hvor du skal begynne å gjenoppbygge sine liv. "

Dealing med depresjon: bor involvert

Hvis du bor sosialt aktiv virker som en umulig oppgave, husk at noen interaksjon med en annen person kan bidra til å lette depresjon symptomer. For eksempel er psykoterapi ofte en del av behandlingen plan for en person med depresjon. Psykoterapi seg selv bidrar til å gi en sosial forbindelse med en annen person, og det kan også bidra til å fremme andre sosiale relasjoner. "En god terapeut vil oppmuntre pasienten til å styrke og holde sine sosiale forbindelser med omverdenen", sier Payne.

Her er noen flere måter å holde andre mennesker i livet ditt når du er deprimert:

  • Lag en daglig timeplan. Det kan være lett å si nei til en venn eller slektning som kaller i siste minutt for å se om du ønsker å gjøre noe. Men hvis en aktivitet er planlagt, kan du være mer sannsynlig til å delta. Ikke overvelde deg med for mange forpliktelser, men opprette en daglig tidsplan som er overkommelig og som eliminerer altfor mange hull for siste liten beslutninger. "Tenker på hva du skal gjøre er en ekstra byrde når du ikke føler for å gjøre noe", forklarer Payne. "Hvis du har en plan, tar det seg at byrden med å komme opp med noe å gjøre."
  • Delta i en støttegruppe. Ved å bli en støttegruppe, kan du møte andre som står overfor de samme utfordringene.
  • Skriv ned dine sosiale mål. Vær veldig konkret, begynne i det små, og være realistisk. For eksempel kan du lage et mål å ringe en bestemt venn hver lørdag eller å gå til lunsj eller en film med en slektning en gang i uken.
  • Ta en klasse. Sjekk med lokale samfunnshus, din by eller tettsted, og lokale skoler og høyskoler. Mange tilbyr klasser i et bredt spekter av emner og hobbyer.
  • Frivillig. Frivillig for en sak du bryr deg om kan hjelpe deg å møte andre og føler seg godt om deg selv.

Mens depresjon kan gjøre at du føler stenge verden ute, i samspill med andre mennesker kan gjøre deg mindre deprimert.