Evb

Bor positiv til tross fibromyalgi smerte

Kronisk smerte kombinert med fibromyalgi tretthet kan gjøre alvorlige emosjonelle skader over tid. Lær om nyttige strategier for å opprettholde et positivt syn til tross for din fibromyalgi symptomer.

Hvis du er en av de 5 millioner europeere lever med fibromyalgi, kan det være vanskelig å holde en positiv holdning. Faktisk viser undersøkelser at mange mennesker med denne lidelsen også sliter med stress og depresjon. Men å trene, holde et håndtak på daglig stress, og får støtte fra andre coping med fibromyalgi symptomer kan hjelpe deg å leve et fullverdig liv, selv om kronisk smerte og fibromyalgi tretthet kan være å trekke deg ned.

Bedre forståelse av sammenhengen mellom fysiske fibromyalgi symptomer og deres emosjonelle toll er trinn én. I fokusgrupper utført av forskere ved University of Michigan i Ann Arbor, avslørte pasienter med fibromyalgi som fibromyalgi symptomer negativt påvirke deres relasjoner og deres arbeid liv. De største problemene de rapporterte overfor var:

 • Fibromyalgi smerter
 • Fibromyalgi tretthet
 • Depresjon
 • Angst
 • Tap av søvn
 • Problemer med å tenke klart

Hvis bare å lese den listen skifter humøret fra blå til dyp indigo, ikke miste håpet. "Fibromyalgi pasienter kan gjøre mange ting for å hjelpe administrere sine symptomer," sier revmatolog Chad S. Boomershine, MD, PhD, assisterende professor ved delingen av revmatologi og immunologi ved Vanderbilt University i Nashville, Tenn


Relatert: klimaendringer med fibromyalgi på jobb

Her er fem trinn du kan ta for å oppnå en mer positiv stemning og hjelpe deg til å overvinne noen av hindringene du kan stå overfor:

 1. Utøve. Denne anbefalingen topper listen som en måte å føle seg bedre, så lage en plan for å komme i bevegelse. "Stretching kombinert med lav intensitet motstand og aerob trening kan redusere smerter og bedre energi nivå, søvnkvalitet, humør og stivhet," sier Dr. Boomershine.

  Hvis du ikke har vært fysisk aktiv i noen tid, tyder Boomershine få legens greit først. Etter det, kan du følge et program som han anbefaler, eller utvikle din egen. Boomershine sin diett begynner med milde strekninger hver morgen når du våkner. Når du blir vant til at rutinemessig, legge til styrketrening tre ganger i uken, ved hjelp av en motstand band. Så kan du legge low-impact aerobic (som å gå eller vann aerobic) tre ganger i uken på de andre dagene.

  "For å unngå forverring tretthet, bør pasienter trene på et moderat tempo og starte med 5 eller 10 minutter av trening om dagen, gradvis jobbe seg opp til 30 minutter per dag, "råder Boomershine. Du ønsker kanskje å jobbe med en fysioterapeut som spesialiserer seg på fibromyalgi eller kroniske smerter til å komme tilbake i bevegelse hvis du trenger mer direkte hjelp.
 2. Håndtere stress. Håndtere stress kan hjelpe kontroll fibromyalgi symptomer og forhindre bluss. Trening er en måte å redusere stress, men du kan også prøve meditasjon og ved hjelp av andre verktøy, for eksempel journalføring. God egenomsorg, inkludert et sunt kosthold og gjøre tid for søvn, er også viktig.
 3. Bli med i en støttegruppe. Du kan få et løft fra tid tilbrakt sammen med andre pasienter som kan dele sine tips for klimaendringer med fibromyalgi symptomer, og tilbyr både emosjonell og sosial støtte. Godt selskap har den ekstra fordelen av å redusere stress. Se deg rundt for en gruppe som du føler deg komfortabel med, eller starte ditt eget. Boomershine anbefaler National fibromyalgi foreningen som en kilde for støtte.
 4. Få en massasje. Tenk på dette tillatelse til å hengi. Noen massasje kan hjelpe deg å slappe av og føle seg mer komfortabel i kroppen din, men Boomershine sterkt anbefaler myofascial utgivelse, en form for myk klassisk massasje som fungerer på instrumentpanelet (bindevev som omgir musklene).
 5. Arbeid med legen din. Pain management er viktig for å bedre humøret og utsikter. "Det er nå tre medikamenter godkjent av US Food and Drug Administration for å håndtere fibromyalgi," bemerker Boomershine. Hvis din nåværende helsepersonell synes ikke å ta dine bekymringer på alvor, shoppe rundt etter en som vil jobbe med deg for å oppnå det beste nivået av smerte ledelse. Spør legen din for å vurdere og behandle sykdommer du måtte ha som kan etterligne eller forverre fibromyalgi symptomer, som for eksempel vitamin og mineral mangler, hormon ubalanser, psykiatriske tilstander, og søvnforstyrrelser.

Relatert: å hjelpe en kjær administrere fibromyalgi

Å leve med fibromyalgi trenger ikke å forlate deg følelsen elendig og ute av kontroll. Du kan ta ansvar for din tilstand og humøret ved å jobbe på ett - eller alle - av disse fem trinnene til et mer positivt syn.