Evb

Bør du vurdere vekttap kirurgi?

Daily Dose Med Jillian Michaels

På 'daglige dose med Jillian Michaels,' Jillian gjennomgår gode, den onde og den farlige om vekt-tap kirurgi.

Vekt-tap kirurgi kan være en effektiv måte å miste mye vekt, og nyere forskning har vist at det kan til og med reversere diabetes og andre helse-relaterte problemer, for eksempel hjertesykdom, søvnapné, høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Men vekt-tap kirurgi er ikke en rask løsning er heller ikke en kur-all - og som med alle større operasjon, er det alvorlig risiko.

Daily Dose Med Jillian Michaels, tilbyr Jillian hennes mening om vekt-tap kirurgi og hva hun mener er et bedre alternativ. Hvis du vurderer vekttap kirurgi, sier hun du må veie de mulige konsekvenser nøye.

"Dette er et veldig vanskelig spørsmål fordi det er mange mennesker som føler at de ikke kunne ha gjort det uten disse operasjoner," Jillian sier. "Men jeg kunne ikke uenig mer. Jeg ønsker ikke å ta bort fra det faktum at det er mennesker som har mistet en god mengde vekt fra disse operasjoner, men som sagt, hvis du er noen som er på gjerdet om det, det er farlig. Flat-out farlig. Helt 100 prosent farlig. "

Fordi vekt-tap kirurgi er egentlig bare tvunget kalori begrensning som får deg til å miste vekt, foreslår Jillian utmattende alle andre kalori-restriksjon alternativer før man vurderer en bariatric prosedyre. Joyce Schone, RD, LD, bariatric kirurgi kostholdsekspert ved University of Minnesota Medical Center-Fairview i Minneapolis, er enig i dette perspektivet.

"Operasjonen er en liten brikke i puslespillet," schöne sier. "Det er et verktøy, men ikke nøkkelen."

Jillian understreker at kirurgi er ikke en magisk løsning for fedme eller overvekt-relaterte sykdommer. Hun sier at når folk føler de har prøvd alt og ingenting har fungert for vekttap, kommer det ned til en mangel på utdanning om grunnleggende vekttap: telle kalorier, trene riktig, og vite at du er i stand til positiv endring.

«Hvis noen noen gang spør deg [hvis de skulle vurdere operasjon], bør det være svaret," Jillian sier. "Utdanne dem om farene, og opplyse dem om fakta i kalorier i, kalorier ut. Minn dem og la dem vite at de er i stand til å ta dette på - det bare krever riktig informasjon ".

Hvis du vurderer vekttap kirurgi, les videre for å oppdage dine valg og om kirurgi kan være riktig for deg.

Er du en kandidat for fedmekirurgi?

Ifølge National Institutes of Health, er om lag 113 000 bariatric surgeries utføres hvert år, en sats som var stigende, men i stor grad har flatet ut. Kandidatene må som regel ha en body mass index (BMI) på 40 eller høyere, eller en BMI på 35 til 39,9 og en vekt-relaterte helseproblemer, som diabetes eller høyt blodtrykk. (En sunn BMI er 18,5 til 24,9, en BMI på 25 til 29,9 regnes overvektig, og en BMI større enn 30 er overvektige.)

Leger ikke godkjenne alle kandidater for vekt-tap kirurgi. Sykelig fedme er ikke den eneste faktoren, pasienter må være medisinsk og psykologisk klar til å tilpasse seg nye spise og trene vaner - sammen med en ny kropp.

"Vekt-tap kirurgi er ikke for folk som tror det er den enkle veien ut," sier Daniel Procter, MD, som har opptrådt fedmekirurgi i 30 år på Northeast Georgia Medical Center i Gainesville. "Du må være forpliktet til hele prosessen."

Typer av vekttap kirurgi

Alle former for vekt-tap kirurgi redusere størrelsen på magen og / eller forkorte tynntarmen. Dette reduserer mengden mat magen kan holde og fører til at tarmen til å absorbere færre kalorier. Etter operasjonen, pasienter vanligvis føler seg full etter å spise omtrent 90 prosent mindre på et måltid.

De fire hovedtyper av vekt-tap kirurgi er:

Gastric bypass (GBP). Når den mest populære formen for vekt-tap kirurgi, er en full gastric bypass utføres nå i bare ca 3 prosent av pasientene. Gastric bypass forsegler en stor del av magen, noe som reduserer den delen som kan holde maten på størrelse med en golfball. Da kirurgen legger den delen av magen din til midten av tynntarmen, noe som fører til at maten omgå den delen av tarmen som absorberer mest kalorier (tolvfingertarmen). Denne operasjonen kalles også Roux-en-Y [ROO-en-hvorfor] gastric bypass, oppkalt etter en nittende århundre fransk kirurg som pioner teknikken. Det fører til fatale komplikasjoner i én av 300 pasienter. Denne dødeligheten er høyere enn andre prosedyrer, men det er også mer effektiv operasjon.

Justerbar mage band (AGB). Den mest populære formen for kirurgi, under en gastric banding prosedyren, kirurgen setter inn en oppblåsbar bånd rundt øvre del av magen. I de neste månedene, er bandet gradvis strammet, og magen er partisjonert i en mindre øvre veske og en større nedre posen. Dette skaper en smal passasje, med den øvre posen begrense mengden mat du kan spise. Denne teknikken er enklere og kan ha færre komplikasjoner enn gastrisk bypass (AGB fører til en kritisk komplikasjon i én av 2000 pasienter), men det er mindre effektive.

Vertikal-banded gastroplasty (VBG). Også kalt magen stifting, deler denne teknikken magen til en mindre øvre veske og en større nedre posen. Dette begrenser plass for mat i den øverste delen av magen din og får deg til å spise mindre. I motsetning til AGB, er VBG ikke justerbar. VBG fører til fatale komplikasjoner i ett i hver hundre pasienter.

Biliopancreatic avledning med duodenal omkobling (BPDDS). Vanligvis reservert for folk som er ekstremt overvektige (med en BMI på 50 eller høyere), innebærer dette bypass prosedyre å fjerne en stor del av magen og omlegging tynntarmen slik at bukspyttkjertelen juice å gå inn i fordøyelsesprosessen nær kolon stedet for blanding med mat i tolvfingertarmen. Dette alternativet utgjør en større risiko for ernæringsmessige mangler enn de andre prosedyrer. Dødeligheten er lik gastric bypass.

Fordeler med vekttap kirurgi

De fleste som har fedmekirurgi miste mellom 40 og 60 prosent av sine overflødig kroppsvekt i løpet av de første to årene. Andre fordeler kan være:

 • Type 2 diabetes er eliminert i de fleste mennesker som har sykdommen.
 • Risikoen for å dø av hjertesykdom kan reduseres med opptil 50 prosent.
 • Risikoen for å dø av enhver form for kreft kan reduseres med opptil 60 prosent.
 • Totalt forventet levetid kan økes med nesten 90 prosent.

Risiko for vekttap kirurgi

Som nevnt er en av 300 pasienter dør som et resultat av den mest vanlige kirurgi vektreduserende-prosedyre. Som enhver stor operasjon, alle alternativene bære risiko for blødning, infeksjon, kardiologiske hendelser, og bivirkninger av anestesi.

En vanlig, men vanligvis unngått bivirkning av vekt-tap kirurgi er dumping syndrom. Hvis en pasient ikke følger rådet vekt-tap kirurgi diett strengt, og spiser visse matvarer (ofte søtsaker), kan maten inn i tynntarmen for fort, forårsaker symptomer som svetting, kvalme, kramper og diaré.

Andre komplikasjoner av fedmekirurgi er:

 • Blodpropp
 • Lungebetennelse
 • Sår
 • Magen lekkasje
 • Snittet brokk
 • Gallestein
 • Nyrestein
 • Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD)
 • Intestinal striktur
 • Dårlig opptak av vitaminer og mineraler
 • Anemi
 • Osteoporose
 • Dehydrering
 • Overflødig hud
 • Depresjon eller angst