Evb

Bli med i en lymfom støttegruppe

Det er mange følelsesmessige og praktiske fordelene ved å bli en del av et lymfom støttegruppe. Lær hvordan du kan finne en som passer for deg.

Du har sikkert allerede hørt forslag om å bli med i en støttegruppe, spesielt hvis du sliter med lymfom diagnose. Men kanskje du er nølende. Avhengig av din personlighet og komfort nivå, kan ideen om å møte andre mennesker til å snakke om en felles diagnose være attraktivt - eller ikke. Til tross for noen motvilje kanskje du har om å støtte grupper, vet at det er mange alternativer: større støtte grupper og en-til-en rådgivning, i person og på nettet, eller via telefon.

Lymfom støtte: alt om grupper

Støtte grupper møtes regelmessig, ofte månedlig. Legen din eller et annet medlem av din medisinske teamet kan vite om et lymfom støtte gruppe i ditt område. Eller du kan lete etter informasjon på din kreft senter eller i samfunnet nyhetene delen av avisen.

The Leukemi & lymfom samfunnet har mer enn 230 støttegrupper nasjonalt. Hvis du ikke kan finne en støtte gruppe i ditt område, kan du prøve å starte en selv. Du trenger ikke å være en profesjonell. Andre pasienter ved din kreft senter eller klinikk kan også være søker et forum for å diskutere sin diagnose.

Leukemi og lymfom Society tilbyr også et program som heter "First Connection", som matcher deg med en lymfom overlevende som ligner på deg i form av alder, kjønn, type lymfom, og livet bekymringer. På den måten kan du snakke med en frivillig kreft overlevende som har vært gjennom behandlinger du står overfor og vet hva du går gjennom.

Støttegrupper og First Connection relasjoner er tilgjengelig for dine kjære og omsorgspersoner i tillegg. De også kan velge den type støtte som passer dem best. Din medhjelper kan finne en støttegruppe er til nytte, mens du foretrekker telefon eller e-post oppdateringer med et nettsamfunn eller First Connect frivillig.

Lymfom støtte: elektronisk hjelp

Hvis du bor i et landlig eller isolert område eller er bundet til hjemmet, kan en lymfom online støttegruppe være et godt alternativ. Med et par enkle klikk kan du snakke med leger eller andre kreft overlevende om hverandres erfaringer med lymfom symptomer, behandling eller daglige utfordringer. Som med in-person grupper, online-støtte grupper bidra til å redusere følelser at du er alene og hjelpe deg til å føle mer myndighet og positivt om din evne til å takle.

Lymfom støtte: hva som er riktig for deg

Beslutningen om å delta i en støttegruppe er svært individuell. New Orleans bosatt Sue Vaughn, diagnostisert med non-Hodgkins lymfom i 1999, sier at mens mange opplever store støttegrupper følelsesmessig verdifulle, forlot hun i tårer. "Jeg var så forvirret av historiene til andre pasienter som jeg ikke ville gå tilbake", sier Vaughn.

I stedet ble Vaughn involvert i en-mot-en First Connection program, for som hun er nå en frivillig. I denne sammenheng, sier hun at hun er veldig interessert i å høre historiene til andre mennesker med sin form for lymfekreft. "Jeg lytter til deres historie, tilbyr oppmuntring, og fortelle dem min historie, hvis de spør," sier hun. "De bare føles bedre å snakke med noen som har vært gjennom prosessen."