Evb

Blære trening for urge-inkontinens

Blære trening kan hjelpe deg å overvinne - eller i det minste, administrere - din urge-inkontinens i så lite som tre måneder. Finn ut hvordan.

Hvis du har urge-inkontinens, kan du ikke engang gjøre det gjennom en film uten plutselig føler behovet for å urinere - og i mange tilfeller vil du ikke være i stand til å holde urinen lenge nok til å komme til toalettet. Den resulterende ufrivillig lekkasje kan være pinlig og opprørende.

Urge-inkontinens kan være forårsaket av en treatable medisinsk tilstand, for eksempel en blære infeksjon, men i andre tilfeller kan det bli bedre håndtert med atferdsendring, for eksempel blæren trening.

Blære trening hjelper mange mennesker overvinne hyppig vannlating innen tre måneder. For ca 1 av 10 personer, løser det overaktiv blære problemet helt. Men selv de som ikke er "kurert" opplever at deres hyppige vannlating episoder er halvert og at de taper mindre urin når de har urge-inkontinens.

8 trinn for effektiv blære trening

Å få blærekontroll nødvendig for å overvinne urge-inkontinens (eller overaktiv blære) krever en strategisk, organisert tilnærming.

"Blæretrening er et atferdsmessig behandling for urininkontinens som involverer pasientopplæring og planlagte tomrom", sier urogynecologist Sharon Knight, MD, førsteamanuensis i obstetrikk, gynekologi og reproduktiv vitenskap ved University of California, San Francisco. Urge undertrykkelse teknikker - å lære å "hold it" - er ofte en del av terapien, forklarer hun.

I utgangspunktet innebærer blære trening teknikker som vil hjelpe deg gradvis forlenge tiden mellom turer til toalettet. Du kan teknisk lære deg hvordan du gjør dette hjemme, men det er en god idé å gå til en lege for å utelukke underliggende medisinske årsaker til overaktiv blære, og å snakke om andre alternativer for behandling.

Hvis du bestemmer deg for å prøve blære trening, her er hva du må gjøre:

 • Hold en dagbok. Tar til etterretning når du trenger å urinere i løpet av noen få dager vil hjelpe deg og legen din finne et godt utgangspunkt for blære trening. Når du er aktivt i treningsmodus, vil du bruke dagboken til å gjøre oppmerksom på dine suksesser og identifisere eventuelle tider eller situasjoner som er spesielt vanskelig for deg.
 • Identifisere et mål. Blæretrening er ment å hjelpe deg å tilbringe mer tid borte fra toalettet, så det hjelper å definere spesifikke tid mål. "Noen pasienter kan være lurt å være i stand til å stå i kø på pause av symfoni eller opera uten lekkasje eller sitte gjennom en to-timers film," sier Dr. Knight. "Andre kan trenge en fire-timers intervall på grunn av jobb begrensninger eller andre saker. "En tre-til fire-timers intervall mellom vannlating er et rimelig mål.
 • Begynn kort. Bruke dagbok, vil du og din medisinske teamet plukke en lang tid som kan vanligvis passere uten at du trenger å urinere. For eksempel, hvis du kan gå 90 minutter uten urgeinkontinens på de fleste dager, så det vil være utgangspunktet tidsperiode.
 • Void på timeplanen. For den første uken vil du gå på toalettet hvert 90. minutt (eller hva den valgte tidsperioden er) og tømme blæren, selv om du ikke føler for å gå. Nøkkelen er å holde på timeplanen. Hvis du ikke kan undertrykke trangen til å gå før eller du har lekkasje, det er greit - bare komme tilbake til identifiserte tidsintervall etter det. Denne planen gjelder bare for våkne timer. Om natten, hvis du våkner opp og må gå, kan du gjerne gå.
 • Øke tiden. Når du bor på timeplanen din hell for en uke, forlenge den planlagte tidsperiode etter 15 minutter og jobbe med det til neste uke. Fortsette å øke det planlagte tidspunktet ukentlig inntil du har nådd målet ditt.
 • Godta frustrasjon. Mange dager vil gå bra, og oppfordrer deg til å holde det gående. Imidlertid vil andre dager være hardere - du kan føle at du aldri vil møte dine mål. Frustrasjon er en naturlig del av blæren trening prosessen, som kan ta flere måneder å fullføre. Hvis du har et uhell, komme tilbake i rute og bare fortsette å prøve.
 • Lær oppfordrer undertrykkelse teknikker. Opprette en tidsplan er ikke det eneste svaret på hyppig vannlating. Du vil også nødt til å finne måter å bekjempe din lyster. Dyp pusting og progressiv avslapning (hvor du fokuserer på å slappe av alle musklene i kroppen din) hjelpe mange mennesker. Prøv å sitte ned når undertrykke trangen til å urinere. Hvis du kan kjøpe deg selv en ekstra fem minutter, gjør du vel.
 • Utøve musklene i underlivet. Legen kan lære deg øvelser, for eksempel Kegels, som bidrar til å styrke bekken muskler for å hjelpe deg å få kontroll over urge-inkontinens. Disse øvelsene ofte fokus på å lære muskelbevegelser er nødvendig for å stoppe vannlating når den har startet, og deretter gjenta dem hele dagen, selv om du ikke urinerer.

Mange har behov for annen medisinsk behandling i tillegg til blæren trening for å være vellykket. Alternativer for å diskutere med legen din inkluderer:

 • Medisinering
 • Fysioterapi
 • Biofeedback
 • Neurostimulation prosedyrer
 • Botox injeksjoner i blæren

Det er viktig å fortsette arbeidet med å få blærekontroll. Legen er en alliert i denne kampen, så ikke la noen forlegenhet løpet lekkasje holde deg fra å bringe opp spørsmål og bekymringer.