Evb

Bivirkninger av lungekreft behandling

Lungekreft behandling kommer med bivirkninger som kan gjøre sykdommen enda vanskeligere å håndtere. Finn ut hvordan lungekreft behandling bivirkninger kan håndteres, og hvordan du kan takle.

Lungekreft behandling vil variere fra person til person, basert på den enkeltes helse og scenen og plasseringen av kreft.

Men om du gjennomgå en operasjon, strålebehandling, kjemoterapi eller annen lungekreft behandling, vil du sannsynligvis møte bivirkninger som kan gjøre utvinningen mer utfordrende. Sørg for at en del av legens behandling plan omfatter tiltak for å minimere disse bivirkningene, slik at du føler deg så bra som mulig mens du kjemper lungekreft.

Lungekreft kirurgi bivirkninger

Kirurgi bivirkninger kan avhenge av hvilken type operasjon nødvendig for å fjerne den lungekreft - og hvor mye av lungen må fjernes. Det er absolutt smerte etter operasjonen for å behandle lungekreft, sier Derek Raghavan, MD, PhD, leder av Taussig Cancer Institute ved Cleveland Clinic i Ohio.

Smertebehandling bør være en del av behandlingen plan. Det er viktig å fortelle legen din om eventuelle smerter som du opplever som et resultat av din kreft eller lungekreft behandling, fordi det er mange måter å behandle kreft smerte.

Lungekreft kjemoterapi bivirkninger

Kjemoterapi, mens ofte en effektiv behandling av lungekreft, fordi den kan nå kreft praktisk talt hvor som helst i kroppen, har en rekke bivirkninger. Her er noen vanlige bivirkninger av cellegift og tips om hvordan du kan takle dem:

 • Hårtap. Prøv iført en parykk, skjerf eller lue hvis du er selvbevisst om hårtap.
 • Økt risiko for infeksjon. Begrense eksponeringen for offentlige steder og mennesker som er syke. Vask hendene ofte.
 • Problemer med å spise. Tap av matlyst, kvalme og smertefulle munnsår kan gjøre å spise vanskelig, men å spise små måltider av myke, bland matvarer kan gjøre det lettere.
 • Forstoppelse. Husk å drikke rikelig med væske hver dag, spise fiberrik mat, og prøve å få litt mosjon daglig for å holde tarmen bevegelse og fremme regelmessig avføring.
 • Diaré. Vær oppmerksom på maten du spiser som gjør diaré verre. Vurdere å begrense meieriprodukter, fet mat, krydret mat, og høy-fiber matvarer. Drikk mye vann for å etterfylle væske du taper, og få ekstra kalium i kostholdet ditt - bananer er en god kilde.
 • Lavt antall røde blodlegemer. Anemi kan skyldes kjemoterapi, noe som gjør at du føler deg enda mer sliten. Blodoverføringer eller vekstfaktor medisiner kan være nødvendig for å øke produksjon av røde blodlegemer.
 • Blødninger og blåmerker. Kjemoterapi ødelegger blodplater i blodet, som hjelper den til å koagulere. Hold et øye for hyppige blåmerker og blødning, blodig avføring eller urin, og andre uvanlige symptomer. Legen kan anbefale en trobmocyttransfusjon hvis blodplater er for lavt.
 • Ekstrem trøtthet Regelmessig trening -. Så mye som kroppen din kan trygt håndtere - kan faktisk gi deg mer energi. Også ta naps i løpet av dagen og få rikelig med god søvn om natten.

Kvalme er en av de vanligste bivirkningene, sier Dr. Raghavan, men anti-kvalme medisiner er tilgjengelig for å hjelpe holde magen avgjort. Du kan også få anti-kvalme medisiner sammen med kjemoterapi behandling for å forebygge kvalme fra noensinne å starte, legger han til.

Lungekreft stråling bivirkninger

"Strålebehandling er rimelig godt tolerert", sier Raghavan. Imidlertid kan betennelse oppstå nærheten av stedet for strålebehandling. Dersom lungekreft er i nærheten av spiserøret eller halsen, kan inflammasjon og ømhet forekomme. Men medisiner kan hjelpe til å lindre smerte og ubehag ved å redusere inflammasjon.

Når strålebehandling og kjemoterapi blir brukt i kombinasjon, som de ofte er for lungekreft, kan bivirkningene økes.

I kombinasjon, stråling og kjemoterapi gjør humant vev mer følsom, noe som resulterer i en "høyere nivå av bivirkninger," sier Raghavan.

Huden i området som blir behandlet med strålebehandling kan bli sensitiv, anbud, og selv synes solbrent. Unngå å bruke potensielt irriterende stoffer som kan ytterligere forverre huden. Disse inkluderer:

 • Sminke
 • Pulver
 • Rensemidler
 • Fuktighetskremer

Rense huden med lunkent vann kan også bidra til å forebygge forverring. Bivirkningene av lungekreft behandling er godt dokumentert, uansett hvilken behandling du trenger for å administrere kreft. Spise en sunn diett, balansering nok hvile med trening, og arbeider med legen din kan hjelpe deg med å administrere lungekreft behandling bivirkninger.