Evb

Bipolar og depresjon: Hva er forskjellen?

Bipolar lidelse er lett forveksles med depresjon. Les videre for å lære hva som skiller en betingelse fra den andre.

Den største forskjellen mellom bipolar lidelse og depresjon er de mani symptomer - preget av overdreven spenning eller irritabilitet, ekstrem oppstemthet, og stormannsgalskap - som er forbundet med bipolar tilstand. Faktisk, inntil ganske nylig, ble bipolar lidelse ofte kalt manisk depresjon, et begrep som fremhever begge polene av sykdommen - mani og depresjon. For å klargjøre forskjellene mellom ukomplisert depresjon og bipolar lidelse, er det nyttig å forstå de spesifikke symptomer på hver.

Depresjonssymptomer

Mens humørsvingninger, eller sykle frem og tilbake mellom manisk og deprimert stater, er en del av bipolar lidelse, depresjon er unipolar - noe som betyr at det ikke er "opp", eller manisk, en del av tilstanden. I stedet er depresjon preget av en intens, langvarig "ned" sinnstilstand som forstyrrer en persons daglige liv, så vel som hans eller hennes evne og vilje til å engasjere seg i relasjoner og vanlige aktiviteter. Symptomer på depresjon inkluderer:

 • Gjennomgripende sorg
 • Ekstrem tretthet eller tap av energi
 • Manglende evne til å ta en beslutning
 • Manglende interesse for aktiviteter som er normalt hyggelig
 • Appetitt endringer
 • Søvnproblemer
 • Følelse av verdiløshet eller skyld
 • Tanker om døden eller selvmord

Bipolar lidelse symptomer

Selv om bipolar lidelse omfatter depressive symptomer som er beskrevet ovenfor, det inkluderer også maniske symptomer. Bipolar lidelse er preget av ukontrollerbare dramatiske humørsvingninger som varierer mellom depressive lows og maniske høyder. Maniske symptomer kan omfatte:

 • Irritabilitet
 • Anger
 • For høy energi, rask tale og tanker
 • Redusert behov for søvn
 • Overinflated følelse av selvhøytidelighet
 • Konsentrasjonsvansker
 • Forstyrret dom
 • Økt hensynsløshet (vanligvis involverer penger, narkotika, alkohol eller sex)

Bipolar lidelse: å forstå ulike typer

Å vite om de ulike typer bipolar lidelse kan også hjelpe deg å skille mellom denne tilstanden og depresjon. Det finnes to typer bipolar lidelse: Bipolar I lidelse er diagnostisert når en person har opplevd minst en manisk episode, er uavhengig av hvorvidt den enkelte har også hatt en tidligere bout eller anfall av depresjon Bipolar II lidelse diagnosen gitt når. en person har opplevd minst ett anfall av depresjon og en episode av forhøyet stemning som kalles hypomani. Episoder med hypomani er ikke like intens eller ekstreme som faktisk mani og er kortere levetid. Personer med bipolar II vanligvis opplever lengre perioder med depresjon og relativt kortere tilstander av hypomani. Noen ganger opplever også rask sykling bipolar lidelse, noe som betyr at en person rapporterer fire eller flere dramatiske humørsvingninger i løpet av et år, og skiftene kan forekomme i så lite tid som bare noen få timer eller flere ganger i uken. Det er også mulig for manisk og depressive symptomer på bipolar lidelse skje samtidig, dette kalles blandet tilstand bipolare. I noen tilfeller, folk oppleve en mildere form for bipolar lidelse, kjent som cyklotymi, som er preget av mindre humørsvingninger som ikke signifikant forstyrrer en persons evne til å fungere, men kan betydelig påvirke hans eller hennes evne til å nyte livet og vedlikeholde signifikante sammenhenger.

Gjøre de riktige diagnose

Everyday Health emosjonell helse Expert, Ruth Wolever, PhD, en klinisk psykolog og forskningsleder ved Duke Center for Integrative Medicine, Duke University School of Medicine, forklarer at en nøyaktig sykehistorie er det viktigste verktøyet for å skille mellom depresjon og bipolar lidelse. "Den sykliske mønster av bipolar depresjon er forskjellig fra, og de kjemiske signaturer, eller profiler, av hjernen er forskjellige, så vel». Men, legger Dr. Wolever, "klinisk, depresjon fase av bipolar lidelse og alvorlig depresjon ser det samme derfor mindre personen med bipolar lidelse er i en manisk fase på det tidspunktet han eller hun søker medisinsk hjelp -. Eller en hypoman tilstand, i tilfelle av bipolar II - er det gjennom den medisinske historien som en kliniker vil være i stand til å skille mellom de to humørforstyrrelser ".

Få hjelp

Hvis venstre ubehandlet, kan både bipolar lidelse og depresjon har alvorlige konsekvenser i folks personlige og profesjonelle liv - og kan også resultere i selvmord. Av denne grunn er det viktig å huske at disse stemningslidelser er mulig å behandle. Både "snakke" terapi og medisiner - eller en kombinasjon av de to - kan gå langt i å håndtere symptomer på depresjon og mani, stabilisere humørsvingninger, og hjelpe folk med disse forholdene håndtere problemer, slik som avhengighet, dårlig ytelse på skole eller arbeid, og problemer med relasjoner. Hvis du tror du kan ha bipolar lidelse eller depresjon, er en profesjonell diagnose første skritt mot å få hjelp.