Evb

Bipolar og avhengighet: det dobbel diagnose

Det er en vanlig - og farlig - kombinasjon: bipolar lidelse og avhengighet.

Bipolar lidelse og avhengighet går ofte sammen. Så mange som 60 prosent av personer med bipolar lidelse vil ha noen form for rusmisbruk i løpet av livet, og forskning er igangsatt for å bedre forstå dette "dobbel diagnose" - betegnelsen på en kombinasjon av avhengighet og en psykisk lidelse. Begge disse lidelser har en tendens til å først dukke opp i løpet av tenårene, sier Ken Duckworth, MD, medisinsk direktør i National Alliance på psykiske lidelser (Nami), og studier har funnet at tenåringer med bipolar lidelse er mer sannsynlig å eksperimentere med narkotika og alkohol.

De med bipolar kan slå til depressiva - som alkohol eller smertestillende piller - for å prøve å styre sin mani, eller sentralstimulerende midler - som kokain eller metamfetamin - å takle depresjon. I begge tilfeller er det vanlige resultat at rus sparker bipolar lidelse i den motsatte tilstand - depresjon eller mani - i stedet for å feste noe. "Kort sikt, narkotika og alkohol gjør endre hvordan du føler deg," bemerker Duckworth. "Men på lang sikt er det en tendens til å være veldig mot sin hensikt."

Bipolar og addicted: én kvinnes historie

For Jacqueline Castine, var alkohol en del av livet. Mens vokser opp, drakk alle i familien hennes. Så når hun ble voksen, fikk sin egen drikking ikke synes at utenom det vanlige i sammenligning.

Castine minnes drukket tett på daglig basis for år, alt mens du er en selverklært overachiever med en høyprofilert karriere, en "perfekt familie," og "perfekt ekteskap."

"Jeg var en funksjonell alkoholiker, fra en familie av funksjonelle alkoholikere," sier hun. "Vi var ikke klar over hva vi egentlig gjorde var selv-medisinering for en stemning lidelse."

Castine fulgte henne tvillingsøster ledelse inn i verden av nøkternhet i en alder av 48. Rundt samme tid, hun også skilt og forlot henne høyprofilerte bedriftens posisjon. Det er da "dragen jeg alltid holdt på verandaen", som hun beskriver det, ikke ville bo utenfor lenger.

For sju år, kjempet hun for å administrere sine svinger mellom depresjon og mani med viljestyrke og fornektelse, men etter en periode med mani og noen risikable finansielle beslutninger, Castine liv ramlet ned, og hun mistet sitt hjem, sine sparepenger, og hennes grep om realitet. "Jeg var hjemløs, suicidal og psykotisk," sier hun. "Det var et punkt der jeg innså at jeg trengte hjelp."

Castine ble innlagt på sykehus, diagnostisert med alkoholisme og bipolar lidelse, og begynte å ta stemningsstabiliserende medisiner. "Jeg var klar for behandling," sier hun. "Jeg visste at jeg var syk, og jeg var villig til å ta medisiner."

Bipolar og avhengige: få hjelp

Hvis du har bipolar lidelse og tror du kan ha et problem med narkotika eller alkohol, sier Gundersen, begge problemene bør tas opp sammen - faktisk, mener han at alle med rusmiddelproblemer saker bør screenes for bipolar lidelse eller andre stemningslidelser. stemningsstabiliserende medikamenter vil ikke fikse kamper med avhengighet, men de kan redusere stasjonen mot den når mani og depresjon er adressert.

Jacqueline Castine er levende bevis på denne tilnærmingen. Selv om hun fortsetter å slite med å håndtere oppturer og ned forårsaket av hennes bipolar lidelse, mener hun det er nå for det meste under kontroll. I dag, i en alder av 68, har Castine gjenoppbygd sitt økonomiske liv, har skrevet flere bøker om sine opplevelser (inkludert utvinning fra Redning og jeg skulle ønske jeg kunne fikse det, men...), og har en karriere hun er lidenskapelig om: Hun jobber som et fellesskap utdanning spesialist for å øke bevisstheten om psykisk helse og som en talsperson for den Depresjon og Bipolar Support Alliance.

Mer informasjon om bipolar lidelse, inkludert informasjon om bipolar lidelse og avhengighet, stue med bipolar lidelse, behandling, støtte grupper, advokatvirksomhet, ressurser og pedagogiske programmer og arrangementer, finner du på nettsidene til den Depresjon og bipolar støtte alliansen og den nasjonale allianse på mental sykdom.