Evb

Bipolar lidelse og selvskading

Selvskading er ganske vanlig blant yngre kvinner med bipolar lidelse, spesielt i enkelte faser av sykdommen.

Mange mennesker med bipolar lidelse bevisst skade seg selv. Selv-skade er ofte referert til som "cutting", men andre taktikk slik som brenning, stansing, og trekke ut håret er også brukt.

Kvinner er mye mer sannsynlig enn menn til å kutte seg selv, men folk av alle raser og alle bakgrunner engasjere seg i atferd. Vanligvis cutting begynner i ungdomsårene eller tidlig voksen alder, men når startet det er mer sannsynlig å gjenta seg selv som den personen blir eldre, spesielt i visse faser av bipolar lidelse.

Hvis du har en kjær med bipolar lidelse som engasjerer seg i selvskading, er det viktig å finne ut hvorfor hun gjør det, kan det stemningsepisoder bidra til atferd, og hva du kan gjøre for å hjelpe henne.

Bipolar lidelse og skjæring: hvorfor?

Du kan bli overrasket over å høre at folk som lever med bipolar lidelse kutte seg selv. Selvskading er faktisk ikke suicidal atferd. Det har vanligvis en annen motivasjon helt. "Med cutting, er det en [spenning] utgivelsen fenomen", sier Suresh Sureddi, MD, assisterende professor i psykiatri ved University of Texas Southwestern Medical Center i Dallas og direktør for Lifepath Systems, et fellesskap mental helse klinikk i Plano, Texas. Tension har bygget opp i løpet av pasienten og cutting hjelper å få det ut. "De vil fortelle deg: Jeg har aldri ønsket å skade meg selv følte jeg deprimert, men jeg var så spent jeg bare klippe meg selv -.. [Og nå] Jeg føler meg ikke dårlig lenger ' "

Dr. Sureddi sier at mennesker som lever med bipolar lidelse, er cutting mer vanlig under det som kalles en "mixed fase", der pasienten opplever maniske og depressive symptomer samtidig. Imidlertid bemerker Sureddi han ikke ser det i løpet av alvorlige depressive faser av sykdommen også. Under blandede faser, pasienter ofte føler meg veldig deprimert og trist, men også kan ikke sove, er opprørt, og har impulsive atferd, så har de en tendens til å være i nød - og denne fasen har en tendens til å være den mest destruktive en av bipolar lidelse.

Sureddi legger til at noen fase av bipolar lidelse kan føre til bruk av alkohol og narkotika: "Når du blander narkotika og når du allerede har en depresjon eller noen av de store stemningsepisoder, er du også mye mer utsatt for å forårsake selvskading."

Bipolar lidelse og skjæring: hvordan kan foreldre og omsorgspersoner hjelp?

Cutting er en så alvorlig, farlig og skremmende atferd som du kan føle seg hjelpeløs. Du kan frykte at det ikke er noe du kan gjøre for å hjelpe din kjære. Men det er noen veldig positive skritt du kan ta for å hjelpe henne hennes kontroll bipolar lidelse, som igjen kan bidra til å kontrollere hennes kutte atferd i tillegg:

  • Vær rolig og støttende. Selv leve med en kjær med bipolar lidelse kan være svært frustrerende, er det svært viktig å ikke vise at frustrasjon for henne eller for å være kritisk. Hun er også sannsynlig å bli frustrert av hennes sykdom og trenger din støtte. Sureddi sier at for at din kjære med bipolar lidelse å gjøre det bra, familiemedlemmer "må beholde roen, holde støttende, og opplyse pasienten å bo på medisiner, oppfordrer pasienten til å fullføre enten skolen eller opprettholde arbeidsplasser, [og ] opprettholde en sunn livsstil. "Han understreker at vanlige søvnmønster er svært viktig når det gjelder kontroll stemninger og bor godt. Du kan også være i stand til å hjelpe barnet å finne alternative måter å lindre stress, som er en vanlig utløser av stemningen episoder.
  • Bidra til å identifisere humørsvingninger. Et annet viktig rolle du kan ta er å gå til legetimer med din kjære og lære å gjenkjenne signaler om at hun er i ferd med en stemning episode. Sureddi sier han diskuterer med sine pasienter viktigheten av å la familiemedlemmer hjelpe dem med å identifisere når deres stemninger er i endring, og de begynner en bipolar fase. Han sier fasene kan komme på så plutselig at person som lever med bipolar lidelse kanskje ikke engang er klar over det, men familiemedlemmer vil merke signalene - for eksempel å være grinete og irritabel, eller ikke sove - raskere. "Du kan ta det veldig tidlig og justere medisiner eller starte et annet medikament som faktisk hindrer sykehusinnleggelse eller andre negative utfall," Sureddi sier.

Hvis du ser noen av tegnene på at en kjær med bipolar lidelse er å kutte eller på annen måte skade seg selv - for eksempel arr, iført lange ermer i varmt vær, eller å gi unnskyldninger for hvordan skader oppstod som bare ikke gir mening for deg - fortell hennes lege umiddelbart. Sammen kan dere finne ut den beste måten å hjelpe.