Evb

Bipolar lidelse og penger ledelse

For mange mennesker med bipolar lidelse, kan pengeforbruk og andre risikoer med penger være en del av maniske episoder.

Maniske episoder som involverer tvangsmessig utgifter er et problem for mange mennesker som har bipolar lidelse. I løpet av disse episodene, kan folk føle seg rikere enn de egentlig er, føler seg mer kraftfull, og være villig til å ta mer risiko. I en fersk studie, var mennesker med bipolar lidelse dobbelt så stor sjanse for å ha et problem med gambling sammenlignet med de uten bipolar lidelse.

Behovet for konsekvent bipolar behandling

Det er flere måter å unngå og kontrollere tvangsmessig utgifter relatert til bipolar lidelse. Den første regelen er å opprettholde din behandlingsplan.

Jair Soares, MD, professor i psykiatri ved University of North Carolina (UNC) School of Medicine og direktør ved UNC Center of Excellence for forskning og behandling av bipolare lidelser, både i Chapel Hill, NC, sier at det beste folk med bipolar lidelse kan gjøre er å få en konsistent behandling med medisiner.

Foruten å ta sine medisiner, oppfordrer Dr. Soares også mennesker med bipolar lidelse å ta vare på deres generelle helse ved å trene regelmessig, spise sunn mat for å opprettholde en optimal vekt, få nok søvn, og unngå alkohol og narkotiske stoffer.

Bipolar lidelse: har en plan og en omsorg partner

Å ha et støttesystem for folk som hjelper deg ta vare på bipolar lidelse kan hjelpe deg å kontrollere dine symptomer, og derfor dempe tvangsmessig utgifter hvis det er et problem for deg. "Hver svært vellykket person som har bipolar lidelse har flere pleie partnere som sjekker inn flere ganger i uken", sier Gary Sachs, MD, førsteamanuensis i psykiatri ved Harvard Medical School og direktør for Bipolar Clinic og forskningsprogram ved Massachusetts General Hospital i Boston.

Dr. Sachs sier at alle pasienter skal ha en "samarbeidende omsorg plan" som skisserer en vare partner rolle. "For eksempel, hvis en pasient ønsker å tilbringe 40€ eller 75€ han skulle kjøre dette etter hans omsorg partner først." Og hvis overforbruk forekommer, oppfordrer han sine pasienter til å "ta ansvar og beklager", og prøve å dempe konsekvensene.

Bipolar lidelse: realiteten av overstadig utgifter

En middelaldrende kvinne med bipolar lidelse sier at det å være diagnostisert i 2007 hjalp henne avtale med henne overstadig utgifter. Før diagnosen hennes, hadde hun og mannen mange argumenter ", som delvis skyldes vanstyre min, misspending, overforbruk, og binge utgifter."

Denne kvinnen, som er lærer i Pittsburgh, sa mannen er medlem av hennes støtte team. "Vi lærer å jobbe sammen som et par, et team. Noen dager er bedre enn andre. Det er de gode dagene når vi er i stand til å diskutere hvordan jeg føler og tenker. På dårlige dager, når jeg har gjort dårlige økonomiske valg, er vi i stand til å snakke om hva vi kan gjøre for å rette opp situasjonen. føler jeg lettet og jeg er takknemlig for hans veiledning. "

Flere råd for pengene ledelse

Prøv disse andre praktiske tips for å sette en stopper for tvangsmessig utgifter relatert til bipolar lidelse:

  • Hold bare ett kredittkort med en lav grense.
  • Har flere pleie partnere på plass.
  • La én betrodd omsorg partner overvåke din bankkonto og kredittkort.
  • Hold mesteparten av pengene dine i ikke-likvide investeringer, som for eksempel CD-er.
  • Ta klasser i økonomisk planlegging.
  • Bli med debitorene Anonymous, et 12-trinns program som hjelper deltakerne avtale med mange ulike aspekter av overforbruk.

Med forutgående planlegging, konsekvent behandling, og mye støtte, kan du holde din økonomi i god helse, selv gjennom maniske episoder.