Evb

Bipolar behandling og lege-pasient-forholdet

Administrerende bipolar lidelse krever ofte en livslang forpliktelse til bipolar behandling. En sterk sammenheng med legen din vil hjelpe deg å få en følelse av kontroll over livet ditt.

Få en nøyaktig diagnose av bipolar lidelse er bare den første milepælen i livet reise for å lære å håndtere bipolare symptomer med ulike former for bipolar behandling - og legen din vil være der hvert steg på veien og spiller en vesentlig rolle i å hjelpe deg med å få og opprettholde kontroll over sykdommen din.

Den pasient-lege forholdet

Bipolar behandling innebærer ofte mange aspekter, herunder å ta medisiner, delta terapi, og gjør endringer i livsstil. Fordi behandle og administrere din tilstand vil strekke seg over i løpet av mange år, å finne en lege du kan stole på er viktig. "Det første skrittet med en pasient med en kronisk sykdom er å bygge et forhold og prøver å bygge tillit, som inkluderer åpenhet for å diskutere uenigheter uten frykt for negative konsekvenser," Stephen F. Pariser, MD, professor i psykiatri ved Ohio State Universitetet College of Medicine i Columbus.

Å kunne fritt diskutere bipolare symptomer, behandlinger og relaterte problemstillinger av sykdommen er kritisk, sier Dr. Pariser. Selvmord er en reell risiko for mennesker med bipolar lidelse, så du må føle deg komfortabel åpenlyst voicing din frykt, tanker og bekymringer med legen din.

Når du velger en lege, vurdere hvilken type tilnærming utøveren bruker for å behandle bipolar lidelse og avgjøre om det passer dine behov. Evaluere den foreslåtte bipolar behandlingsplan og hvor behagelig og villig legen er å diskutere dine bekymringer om det, inkludert bivirkninger av bipolar medisinering. "Alle disse tingene er ikke urimelig for folk å søke i en leverandør", sier Pariser. Du kan - og bør - shoppe rundt for å sikre at du finner en lege som filosofi passer med din egen.

Utvikle din behandlingsplan

Sammen, vil du og legen din finne ut den beste måten å behandle dine bipolare symptomene, enten det er med bipolar medisiner eller andre metoder. Bipolar behandling alternativene inkluderer:

  • Antipsykotisk, humør-stabiliserende, og andre bipolar medisinering
  • Ulike former for terapi, for eksempel kognitiv atferdsterapi, familieterapi, psychoeducation å lære folk om sykdommen, og mellommenneskelige terapi for å forbedre relasjoner
  • Elektrokonvulsiv terapi, som bruker elektrisk strøm til å styre depressive episoder

Den mest effektive bipolar behandling plan vil være forskjellig for alle, og du må kanskje prøve flere kombinasjoner for å finne den beste tilnærmingen for din sykdom. Noen mennesker er i stand til å håndtere sine symptomer utelukkende med medisiner, mens andre krever terapi for å lære mer om sykdommen og hvordan de skal takle det. "Det er pasienter som, annet enn lærerikt del, ikke trenger mye psykoterapi", sier Pariser. Faktisk kan noen mennesker ikke trenger noen psykoterapi.

Fordi bipolar behandling er så individualisert, ønsker du en lege som vil imøtekomme dine behov og som du føler deg trygg på å jobbe med. Behandlingen plan bør ikke være om å akseptere legens ordre. I stedet bør det være et resultat av en samarbeidende forhold.

Utover legekontoret

Legen innflytelse bør utvide utenfor legekontoret. Livsstilsendringer kan være nødvendig for å bidra til å forbedre dine bipolare symptomer, og legen din vil veilede deg i denne integrert del av bipolar behandlingsplan. Det inkluderer:

  • Spise et sunt kosthold
  • Får regelmessig mosjon
  • Unngå alkohol, røyking og narkotika
  • Håndtere stress
  • Etablering av en vanlig søvn tidsplan

Legen er også en stor ressurs for anbefalinger for bipolar lidelse støttegrupper i ditt område. "Støttegrupper kan være nyttig," sier Pariser. "Noen mennesker finner dem en kilde til trøst." Of course, hva som fungerer for noen kanskje ikke fungerer for andre. "Du må respektere individualitet av hver person," legger Pariser. Hvis du er åpen for ideen, gi det et forsøk, sier han, men om det er riktig for deg bør være din egen beslutning.

Bipolar behandling innebærer mer enn å ta medisiner og delta på en årlig checkup - det blir en livsstil, som legen er en viktig del. Et godt forhold til legen din vil hjelpe deg å oppnå kontroll over bipolare symptomer.