Evb

Binging - ca closet spise

Closet spising, en type binging, oppstår når en person er alene. Lær tegnene på dette hovedsakelig emosjonell atferd og teknikker for å stoppe det.

Closet spising er en unormal spiseatferd der en person binges på mat når alene. Closet eaters vanligvis spiser normale måltider foran andre mennesker. Men når alene, begynner binging. Et skap eater sniker matvarer og horder godbiter i et soverom, bil eller annen hemmelig sted. Ofte, skap eaters binge på høy-kalori comfort food eller sukkerholdige søtsaker.

Helsepersonell har bare nylig anerkjent closet spise som en lidelse. "Closet spise er en undergruppe av overspising, som er et nyoppdaget spiseforstyrrelse selv," sier Tamara Pryor, PhD, en klinisk psykolog og klinisk direktør for Eating Disorder Center of Denver.

Personer med binge spiseforstyrrelse spiser større enn normale mengder mat, føler et tap av kontroll over spising, og ikke rense maten. "Dette gjelder også skap eaters, men skapet eaters bare binge når alene," sier Pryor. "De føler ofte skamfull eller flau for å overspise foran andre mennesker, slik at deres binging er svært hemmelighetsfull."

Eksakte tall på hvor mange som har denne lidelsen er ukjent, men en nylig studie rapporterte at spiseforstyrrelser enn anoreksi sammen med unormale holdninger om mat påvirker 10 til 15 prosent av kvinnene. I den studien av 1500 kvinner, innrømmet 13,7 prosent til binging 06:59 ganger per måned.

Closet spise årsaker

Personer med denne type spiseforstyrrelse bruk mat til å takle sine følelser. Dette er sant for de fleste binge matvaner. "Faktisk, om lag 75 prosent av spiseforstyrrelser forårsaket av følelser", sier Pryor. I tilfelle av skapet spising, kan trøstespising skyldes tidligere minner knyttet til spising og vekt, for eksempel en kritisk forelder som latterliggjort en jentes kropp eller irettesatt henne for hva hun spiste. Resultatet kan være synd om å spise i det offentlige og spise til overmål å overdøve de negative følelsene. I tillegg kan en underliggende psykisk lidelse, for eksempel depresjon, være medvirkende til skapet spising.

Closet spise symptomer

Denne type trøstespising er lett å kjenne igjen. Foruten binging når alene, andre vanlige symptomer på closet spise er:

 • Føler skam og forlegenhet om å spise i det offentlige
 • Binging på trøstemat, junk mat og søtsaker når alene
 • Hamstre mat og gjemmer tom mat containere
 • Spise en stor mengde mat i en sittende
 • Føler maktesløse til å slutte å spise
 • Binging men ikke sletting

Closet spising er helsemessige konsekvenser

Fordi folk med dette problemet vanligvis ikke renske av oppkast, får de vekt av denne formen for trøstespising. "Closet eaters er vanligvis overvektig eller overvektig," sier Pryor. Denne formen for trøstespising kan også føre til skam, skyld og alvorlig depresjon, spesielt hvis vekttap er et mål. Plus, setter opp en usunn syklus. Etter et anfall av skapet spising, de negative følelsene tilbake, og skapet eater kan også ha skyldfølelse om tilbakeslag for vekttap. Dette kan føre til mer depresjon, noe som resulterer i mer closet spise.

Lukke døren på trøstespising

Fordi følelser vanligvis føre closet spise, se en terapeut som spesialiserer seg på overspising kan hjelpe. En terapeut kan hjelpe deg å gjenkjenne tidligere hendelser og følelser som kan være utløsende din binging og vise deg nye mestring.

Finne måter å spise sunt er også viktig. Prøv følgende tips for å lukke døren på skapet spise:

 • Spis ofte. Spise sunt hver fjerde time for å kontrollere sulten. "Å spise små, hyppige måltider kan bidra til å forhindre binges ved stabiliserende blodsukkernivået," sier registrert kostholdsekspert Eliza Zied, RD, en talsperson for European Dietetic Association og forfatter av ernæring på fingertuppene. Inkluder litt karbohydrater for å øke nivåene av stemningen- løfte hjernen kjemiske serotonin.
 • Dempe stress. Hvis du ofte slå til skapet spise når møtt med stressende situasjoner, prøve avspenningsteknikker som dyp pusting, yoga, meditasjon, guidet billedspråk, og tai chi.
 • Tillate godbiter. Hvis vekttap er et mål, kanskje du har plassert alle søtsaker utenfor grensene, og det kan være en feil. "Når en matvare er forbudt, gir du den mer kraft", sier Zied. Reserve 10 prosent av kaloriinntaket for godbiter. Deretter gradvis avta. "Når du kutte ned på søtsaker, vil du til slutt stoppe craving dem," Zied forklarer.
 • Få nok søvn. Studier viser at søvnmangel kan sabotere vekt-tap innsats. En studie rapporterte at sove seks eller færre timer på en jevnlig basis var knyttet til en økt risiko for overvekt. "Søvnproblemer ikke direkte forårsake closet spise, men de kan forverre denne spiseforstyrrelse," sier Pryor. Hvis du er sliten, kan du trekke deg tilbake til soverommet eller bil for binging å prøve å gi deg en energi boost.
 • Gjør en travel-hands aktivitet. Når et skap spise trang streik, holde hendene opptatt. Prøv strikking, kryssord, omorganiserer sokk skuff, eller spille med kjæledyret ditt. Det er tøft å binge når hendene er ellers opptatt. Innen du er ferdig med aktiviteten, kan trangen har gått.
 • Utøve. Working ut er en form for distraksjon som kan gjøre dobbel jobb. "Trening har vist seg å redusere sult oppfordrer og lette depresjoner på samme tid," sier Pryor. Bare ta en 20-minutters spasertur vil ofte gjøre susen.
 • Unngå å være alene. For noen mennesker, kan dette være en trigger for closet spise. Gjør en innsats for å sosialisere og få nye venner. Bli med i en gruppe med personer som er interessert i aktiviteter du liker - filmer, bøker, reiser - kan være en enkel måte å møte andre mennesker.

Hvis du har et anfall av skapet spise til tross for din beste innsats, tilgi deg selv og starte frisk neste dag. Analysere hvorfor det skjedde, prøver å lære av overstadig din, og lage en plan for å hindre en fremtidig tilbakefall. Fokuser på å gjøre små, positive endringer og tar små steg mot ditt endelige mål: en normal spise mønster som fører til et langt og sunt liv. Be om hjelp hvis du trenger det - å jobbe med en terapeut kan være nøkkelen til å overvinne closet spise.