Evb

Bildebehandling og tester for å diagnostisere hjerteinfarkt

Diagnostisere en Heart Attack

Finn ut hvordan legene ta en nærmere titt på ditt hjerte til å avgjøre om et hjerteinfarkt har funnet sted.

Noen tester, for eksempel en EKG, er vanligvis gjøres umiddelbart etter ankomst i akuttmottaket, andre blir deretter beordret senere for å bekrefte en diagnose. Disse testene er mest brukt:

Elektrokardiogram for hjerteinfarkt diagnose

  • Et elektrokardiogram (EKG) måler den elektriske aktiviteten i hjertet ved hjelp av elektroder plassert på brystet. Under et hjerteinfarkt, vil EKG viser endringer i konturene av elektriske tracing, eller det kan vise uregelmessig aktivitet. Dette uregelmessig aktivitet kan tyde på problemer som en forstørret hjerte, et hjerte ventil sykdom, en defekt i hjertemuskelen, og andre problemer.
  • Kontinuerlig hjerteovervåkning vil være pågående, noe som betyr at noen EKG leder vil være igjen på overkroppen og en kontinuerlig elektronisk sporing av hjertens aktivitet vil vises på en liten skjerm.

Blodprøver for hjerteinfarkt diagnose

En blodprøve vil bli trukket og testet for å se etter markører for et hjerteinfarkt. Visse stoffer vil bli merkbar i blodet hvis hjertet er blitt skadet. Disse testene måle tilstedeværelsen og nivået av disse stoffene for å diagnostisere et hjerteinfarkt, inkludert:

  • Troponiner, som er proteiner som er tilstede i blodet etter et hjerteinfarkt
  • Kreatinkinase (CK), et enzym som finnes i blodet når hjertet er skadet eller stresset på noen måte. Mens CK kan være forhøyet for flere andre grunner, en bestemt type CK, hvis forhøyet, tyder skader på hjertet.
  • Myoglobin, et protein som er funnet i blodet når en muskel i kroppen utsettes for skade

Imaging den blokkerte coronary artery

Koronar angiografi (noen ganger referert til som en hjertekateterisering) kan gjøres for å finne ut hvilke koronar (eller arterier) som forårsaker hjerteinfarkt. Et tynt kateter er tredd gjennom en blodåre i lysken opp i hjertet, hvor en kontrast fargestoff injiseres. Kontrasten vil skissere noen blokkeringer, og hjelpe legen bestemme den videre behandling av blokkeringer med enten angioplastikk eller bypass kirurgi.

Bildebehandling og hjerte aktivitet tester

Imaging tester kan utføres for å se på hjertet, og se om det er noen synlige tegn på skade på hjertet eller blokkerte arterier. Disse er vanligvis ikke gjøres umiddelbart, men kan bidra til å avklare diagnosen hvis det er fortsatt usikkert. Imaging tester som kan utføres er:

  • Computertomografi (CT) scan. En CT scan bruker røntgen for å gi en multi-dimensjonal bilde av hjertet.
  • Magnetic resonance imaging (MRI). Et MR bruker stråling og magneter til å produsere et bilde av hjertet på en dataskjerm.
  • Nuclear ventrikulografi. Denne testen bruker et kamera og radioaktivt fargestoff for å gi bilder av hjertet på en dataskjerm, og viser noen deler som synes å være pumping svakt.
  • Ekkokardiogram. En test som bruker lydbølger for å gi et bilde av hvor godt hjertet ditt slår. En abnormitet i bevegelse av hjerte vegger eller ventiler kan indikere skade på hjertet.

Ved å kombinere resultatene av alle testene og gjennomgå den enkeltes symptomer, kan en lege diagnostisere hjerteinfarkt. Hvis situasjonen er uklar, er pasienten ofte holdt i akuttmottaket for en lengre periode, eller observeres over natten i hjertets care unit av sykehuset.

Hvis det er sterke indikasjoner på et hjerteinfarkt, og plasseringen og kilden til koronar blokkering kan lokaliseres, kan blodåre ofte bli gjenåpnet, og en ny start for et sunt hjerte kan gjøres.