Evb

Bidra til å forebygge kreft i munnhulen med god tannpleie

Studier har vist en sammenheng mellom kreft i munnhulen og forsømte tenner og tannkjøtt. Her er enkle trinn du kan starte i dag.

Tobakksbruk og tunge alkohol drikking anses de viktigste årsakene til muntlig, hode og nakke kreft. Nylig, dårlig tannstell, vanlig hos personer med kreft i munnhulen har, blitt lagt til listen over risikofaktorer.

Ta vare på tennene dine: hvorfor det er viktig
Mange studier har sett på mulig sammenheng mellom mangel på riktig tannpleie og kreft i munnhulen. En studie publisert i 2007 i European Journal of Epidemiology fant at dårlig forfatning i munn og manglende tenner var faktisk blant årsakene til hode og nakke kreft. Studien var den største noensinne å undersøke sammenhengen mellom dårlig munnhygiene, munnhulekreft, og andre hode og nakke kreft. På baksiden, forskerne fant også at hyppig tannpleie reduserte risikoen for kreft i munnhulen.

Tannstell er også en viktig del av behandlingen for kreft i munnhulen. Hvis du har blitt diagnostisert med kreft i munnhulen, bør du vite at tannproblemer som tannkjøttsykdom, hulrom, og dårlig montering proteser kan bli verre i løpet av oral cancer behandling. X-ray behandling spesielt kan skade spyttkjertlene, som leverer den spytt som fukter og beskytter din munn mot infeksjon. Smerter fra syke tenner og tannkjøtt kan gjøre det vanskelig for deg å fullføre oral cancer behandling.

God tannhygiene: tips for å unngå eller leder kreft i munnhulen

  • Unngå alle tobakksvarer og alkohol. Kombinasjonen av alkohol og tobakk er den viktigste årsaken til kreft i munnhulen. Munnvann med et høyt alkoholinnhold bør unngås hvis munnen er sår og tørr fra oral cancer behandling, lese fine print på etiketten vil fortelle deg hvor stor prosentandel.
  • Gå til tannlegen før du starter oral cancer behandling. Hvis du kommer til å bli behandlet for kreft i munnhulen, bør du ha en komplett dental eksamen ved en tannlege som er erfarne i oral cancer tannpleie. Mange kreft behandling sentre inkluderer dental kreft spesialist som en del av teamet. Tannlegen bør ta vare på alle mulige tannproblemer før du starter behandlingen.
  • Gå til tannlegen regelmessig. Dette vil bidra til å forebygge forhold som kan føre til kreft i munnhulen og la din tannlege for å oppdage eventuelle tegn på kreft i munnhulen tidlig, når det er best behandles. Hvis du allerede har blitt behandlet for kreft i munnhulen, bør du bli etterfulgt av en dental onkolog en gang i året for de første årene.
  • Utøve god tannpleie hjemme. Puss tennene og tanntråd forsiktig etter hvert måltid. Unngå bruk av tanntråd som fører til at tannkjøttet å blø. Vurder å bruke en pulserende vann enhet, og disse "irrigators" fjerne matrester som kan irritere tannkjøttet og forårsake infeksjon. Hvis munnen er sår fra oral cancer behandling, prøve å skylle munnen med en løsning av én liter varmt vann, en teskje bordsalt og en teskje natron. Spør tannlegen din for å anbefale et alkoholfritt munnvann med fluor som du kan kjøpe på apoteket for å unngå hull i tennene.

Den nederste linjen: Gum sykdom, hulrom, ødelagte tenner, kroner eller fyllinger, og dårlig tilpassede tannproteser er alle resultater av dårlig tannstell, en årsak til kreft i munnhulen, og oral cancer behandling kan føre til at alle disse tannproblemer å bli verre. Regelmessig tannpleie kan bidra til å forebygge kreft i munnhulen starter eller kommer tilbake. Beskytt deg mot kreft i munnhulen ved å opprettholde en god daglig munnhygiene rutine hjemme og gjennom regelmessige besøk til tannlegen din.