Evb

Betyr kutte ned på sigaretter virkelig fungerer?

Kanskje, som mange andre, har du prøvd å slutte å røyke ved å selv til færre sigaretter hver dag. Her er fordeler og ulemper med denne strategien, ifølge stoppe røykfrie eksperter.

Folk takle utfordringen å slutte å røyke på forskjellige måter. En vanlig praksis er strategien for å bare kutte tilbake med den hensikt å stoppe helt på enkelte punkt. I stedet for å slutte å røyke helt, røykere skjære tilbake fra, for eksempel, en pakke om dagen til en halv pakke en dag eller fra 15 sigaretter daglig til 10 år.

Selv om denne strategien sikkert reduserer antall sigaretter du røyker - i hvert fall midlertidig - det blir ikke alltid deg over det siste hinderet for å gi opp sigaretter helt. I lys av det, er det vanskelig å vurdere det en effektiv stop-smoking metoden. Finn ut hva som fungerer.

Expert innspill på å kutte tilbake

Røykeslutt eksperter har blandede meninger om å kutte tilbake. Pat Folan, direktør for North Shore-LIJ Center for Tobacco Control i Great Neck, NY, sier at å kutte tilbake er generelt ikke en god idé fordi det forlenger uunngåelig og gir deg flere muligheter til å mislykkes. "Cutting tilbake anbefales ikke fordi folk kan oppleve cravings og abstinenssymptomer, og disse ubehagelige symptomene kan avskrekke dem fra å fullt forplikte seg til å slutte, "sier hun. "For noen er tanken på å kutte ned veldig stressende. Angi en dato for røykeslutt er mer effektivt og faktisk lettere for de fleste røykere som prøver å slutte."

Selv kutte tilbake kan føre til mindre røyking, er realiteten at et beløp av røyking kan fortsatt gjøre store, irreversible helseskader. "Hver eneste sigarett gjør skade," Folan sier. "The 2010 US Surgeon General rapport slår fast at det finnes over 7000 kjemikalier i sigaretter, og når noen røyker en sigarett, disse giftige kjemikalier reise til alle organer i kroppen. Røyking kan forårsake et plutselig slag eller hjerteinfarkt, og selv en og annen sigarett er skadelig. "

Når cutting tilbake kunne jobbe

Coral Arvon, PhD, direktør for Behavioral Health & Velvære på Pritikin Longevity Center & Spa i Florida, har et annet syn på å kutte ned på røyking. I lys henne, så lenge du har din fremtid "slutte å røyke date" merket på kalenderen, og du er forpliktet til å holde seg til denne dagen, deretter kutte tilbake i uker eller måneder i forkant av denne datoen kan være noe nyttig.

"Hvis du har vært mislykket slutte cold turkey, kan dette være en god tilnærming," sier hun. "Noen mennesker trenger å lære å takle stress og endre sin rutine sakte. Røykeslutt er et atferdsmessig vane, så de psykologiske endringene som er mest vanskelig å lage. Cutting tilbake vil øke sannsynligheten for å slutte."

Statistikk fra forskning synes å støtte Arvon forestilling. I en oversiktsartikkel som så på 19 studier av forsøk på å slutte å røyke, viste 16 av de studiene som cutting tilbake var en effektiv metode for siste instans fører folk til å slutte å røyke. Ingen av studiene viste at å kutte ned undergravd en fremtidig forsøk på å slutte å røyke. Dette førte forskerne til å konkludere med at å kutte tilbake kan hjelpe med å forsøke å slutte å røyke.

Å gjøre cutting tilbake mer effektiv

Selvfølgelig, bare kutte tilbake er ikke den eneste brikke i puslespillet når det gjelder å slutte å røyke. Det er fortsatt andre nødvendige skritt for å komme over det siste hinderet. Arvon antyder at å kutte tilbake en del av det samlede strategi i de 3-4 ukene fram til den endelige dato for røykeslutt. "I løpet av skjæring bak scenen, bør du skrive på et stykke papir alle grunnene du kommer til å slutte å røyke, kutte dem opp, og sette dem inn i en sigarett pakke", foreslår hun. "I løpet av de tre ukene mens du kutte tilbake, ikke tømme askebegre - i stedet, sted sigarettsneiper og vann og aske i en synlig glassbeholder, som en visuell påminnelse om antall sigaretter du fortsatt røyke." Også, mens kutte tilbake, re-lese grunnene til at du ønsker å avslutte hver kveld før sengetid, foreslår hun.

Slutte å røyke hjelpemidler som nikotin erstatning produkter, samt rådgivning, kan også spille en rolle i arbeidet med å slutte å røyke, og bør fortsatt være en del av noen plan for å kutte tilbake. "Medisiner bidra til å redusere cravings enten ved å heve stemningen, erstatter nikotin at tobakk hadde vært å tilby, eller blokkerer nikotin aksjon i hjernen," sier Folan. "Counseling med tobakk behandling spesialist er et fantastisk alternativ, da disse ekspertene kan trekke på erfaringer fra tusenvis av vellykkede eks-røykere til å foreslå strategier og bistå sine klienter i å lage individualiserte slutte planer."

Så hvis du planlegger å kutte ned med intensjon om å slutte, har en dato for røykeslutt i tankene, og få de riktige ressursene på plass før datoen til opp sjansene dine for å slutte å røyke for godt.