Evb

Bestemmer seg for en kreftbehandling plan

Kreftpasienter har mange alternativer å velge mellom når det gjelder deres kreftbehandling, inkludert hvor du motta deres kreftomsorgen. Disse forslagene kan hjelpe deg å ta de riktige kreftbehandling beslutninger.

En kreftdiagnose vil ta tid å absorbere, men du må snart begynne å ta beslutninger om kreftbehandling: hvilken type kreft terapi å ha og hvor du skal få din kreftomsorgen. Disse kan være skremmende beslutninger, men blir enklere med følgende råd fra en kreft ekspert og en kreft overlevende.

Kreftbehandling: vurdere din type kreft

Din beslutning startpunkter inkluderer den type kreft du har, hvor vanlig det er, og den mest anbefalte behandling.

Dersom pasienter har en veldig vanlig kreft, da det sannsynligvis ikke vil gjøre stor forskjell der du får behandling, forklarer Michael Fisch, MD, PhD, leder av avdeling for generell onkologi ved University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston.

"For personer diagnostisert med tykktarmskreft, brystkreft, prostatakreft, lungekreft - fire av de mest utbredte typer kreftsykdom at folk får - det er mange gode leverandører i de fleste byer og små byer," sier Dr. Fisch.

Disse typer kreft og deres behandlinger er så vanlig at du sannsynligvis vil få en tilsvarende kvalitet på kreftomsorg hvor du går. Men for mindre vanlige typer kreft, kan spesialisert omsorg terapi virkelig gjøre en forskjell, legger Fisch.

"Du bør ta hensyn til hva som blir sagt og kanskje stille spørsmålet:" Er min tilstand som kan ha nytte av en second opinion fra noen mer spesialisert i denne typen kreft? "Antyder Fisch.

Kreftbehandling: vurdere kostnadene

Dessverre, kostnaden for kreftbehandling er ofte en faktor i beslutninger. Fisch foreslår å finne ut hva som er dekket av forsikringsselskapet. Hvis det samme stoffet tilbys to forskjellige måter - for eksempel kan kjemoterapi gis intravenøst ​​eller ved å pille - det kan være betydelige forskjeller i hvor mye din forsikring vil betale for hver type. Gjør hjemmeleksen din om trygdeytelser, så snakk med legen din om eventuelle økonomiske begrensninger du måtte ha angående din kreftbehandling.

Kreftbehandling: en kvinne avgjørelser

Brenda Scruggs, 53, en lærer fra Frankfort, Kentucky, måtte gjøre alvorlige beslutninger om kreftbehandling - to ganger. I 2006 ble Scruggs diagnostisert med brystkreft. Siden det var en vanlig type kreft, og hennes behandling var rutine - kirurgi og kjemoterapi - hun bestemte seg for å bo hos leger og kirurger i hennes lille hjemby.

Scruggs var fornøyd med kreftomsorg og behandlingen hun fikk. Men i 2008 hadde kreften kom tilbake og hadde spredt seg til leveren hennes. Prognosen var ikke bra - hennes lokale legene var ikke sikker på hva de kunne gjøre for henne, og hun valgte å se kreft spesialister ved MD Anderson Cancer Center.

"Det er ansett stadium 4," Scruggs sier. "Jeg visste det var cellegift [behandlingsformer] s der ute kan jeg prøve igjen, og de kan fortsatt gi meg kvantitet og kvalitet av livet. Men jeg bare følte at denne gangen jeg ønsket å gå og se hva slags alternativer en spesialitet sykehus tilbudt. "For Scruggs, var det et spørsmål om å finne en spesialist som kan ha en mer effektiv måte å løse dette fremskreden kreft i stedet for å akseptere kreftbehandlingen hennes lokale legene kunne administrere.

Scruggs definitivt hatt mye å vurdere - Houston er en lang vei fra Kentucky - men hun var heldig nok til å ha nesten alle sine medisinske utgifter betalt av hennes forsikringsselskap. Scruggs hadde også en kreft politikk hun kjøpte for mange år siden som dekket henne reise og losji.

"Å være singel, jeg skjønner ting jeg hadde gjort ville vært vanskelig hvis jeg hadde en mann og barn -. En familie som jeg var å ta vare på jeg var i stand til å ta avgjørelser for min helsetjenester som andre ikke ville være i stand til å gjøre, "Scruggs innrømmer.

I dag er Scruggs kreft-fri og trygg i sine beslutninger, hennes behandling, og hennes prognose.