Evb

Beskytte øynene fra okulær rosacea

Rosacea vanligvis påvirker huden - men det kan også treffe øynene. Finn ut hvordan du kan få lindring fra okulære rosacea symptomer og forhindre alvorlige øye komplikasjoner.

Rosacea er en inflammatorisk hud tilstand som er best kjent for den røde, rødme ansikt og kviselignende nupper som den forårsaker. Men folk med rosacea kan også oppleve øyeproblemer, en tilstand som kalles okulær rosacea. Hvis venstre ubehandlet, kan rosacea øye komplikasjoner fremgang fra mild ubehag og irritasjon mulig synstap.

Okulær rosacea er et vanlig problem, og rammer så mange som halvparten av alle mennesker med rosacea.

Rosacea kan føre til en rekke øye komplikasjoner, noe som resulterer i følgende symptomer:

  • Tørrhet
  • Blodskutte øyne
  • Rennende øyne
  • Hyppige styes (kvise-lignende støt på øyelokkene)
  • Rødhet og hevelse i øynene
  • Uskarpt syn eller vanskeligheter med å se
  • Økt følsomhet for lys
  • Skorpedannelse på øyelokkene og øyevippene

"Ocular rosacea symptomene vanligvis innebære en tørr, sandete følelse i øyet, og / eller svie, kløe, irritasjon," sier Amy J. Derick, MD, en bord-sertifisert hudlege i Barrington, Illinois

Okulær rosacea komplikasjoner

Selv om okulær rosacea kan starte ut som irritasjon og ubehag, kan det føre til alvorlige øye komplikasjoner. Når okulær rosacea blir alvorlig, kan hornhinnen selv bli skadet, noe som resulterer i tap av klar visjon. Ubehandlet okulær rosacea kan føre til en sjelden tilstand som kalles rosacea keratitt, noe som kan føre til blindhet.

Behandling vil bidra til å avlaste irriterende symptomer sammen med å forebygge alvorlige rosacea øye komplikasjoner som synstap eller blindhet.

Lettelser okulære rosacea symptomer

Det første trinnet i lindrende okulære rosacea symptomer og hindre rosacea øye komplikasjoner er å søke behandling for tilstanden fra øyelege eller hudlege avhengig av symptomer.

"Hvis problemet er bare i øyet, ville jeg anbefale å se en øyelege først," antyder Dr. Derick. "Ellers, hudleger er en god start." Når symptomene på okulær rosacea er alvorlige, for eksempel lysfølsomhet, en brennende følelse, og veldig røde øyne, er det enda mer viktig å gå til en øyelege raskt.

Den gode nyheten er at okulær rosacea kan behandles med en enkel diett, og det vanligvis svarer godt til medisiner og klarner opp raskt.

"Oral antibiotika, som doxycycline, er vanligvis behandling av valg for okulær rosacea," sier Derick. Reseptbelagte øyedråper kan også anbefales for å lette okulære rosacea symptomer.

Det er andre tiltak du kan ta for å hjelpe okulær rosacea løse og lette din ubehag mens du venter på medisiner for å tre i kraft. En grundig rensing rutine for øynene kan berolige symptomer. Flere ganger om dagen, bør du:

  • Bruk en varm komprimere over øynene i flere minutter for å lette ubehag.
  • Vask øynene med en mild rensemelk, som en liten baby shampoo fortynnet med mye vann eller en spesiell produkt ment for øyelokkene. Lett gni øyelokkene med rengjøringsmiddel for å rengjøre dem og fjerne skorpedannelse. Skyll bort rengjøringsmiddel med vann.

Selv om du ikke kan forvente øyeirritasjon å være relatert til ditt ansikts symptomer som rødhet, sjansene er at de to kunne være deler av det samme problemet. Hvis du merker disse symptomene på rosacea øye engasjement, se din øyelege eller hudlege raskt for diagnose og behandling for å hindre ytterligere problemer.