Evb

Beskytte kjæledyret fra utendørs skadedyr

Ta ditt kjæledyr sammen på familiens camping eller fjelltur? En kort tur til dyrlegen kan sikre en tur fri for bekymring om kjæledyr helse - og full av stor utendørs eventyr for deg og hunden din.

Hvis du tenker på å treffe stien med kjæledyret ditt, legg et besøk til din veterinær kontor på å-gjøre-listen. En kort samtale kan hjelpe deg å prioritere forebyggende tiltak som trengs for å beskytte kjæledyret helse og sikre en bekymringsfri eventyr.

Fordi før du tar ditt kjæledyr til den store utendørs, vil du ønsker å ta skritt for å beskytte mot:

  • Lopper. Sjansen er kjæledyret ditt allerede bruker månedlig loppe forebygging. Hvis ikke, starter med en gang.
  • Flått. "Flått er den klart største bekymring," bemerker Daniel O. Morris, DVM, sjef for seksjon for dermatologi og allergi ved Institutt for kliniske studier ved School of Veterinary Medicine ved University of Pennsylvania i Philadelphia, Pa Dette er fordi flått kan gi en rekke sykdommer i husdyr og kjæledyr eiere.
  • Skabb. Denne intense, kløende utslett er forårsaket av midd, som ofte båret av rever i naturen.

"Skogområder og eng områder er både gode steder for flått og skabb. Lopper er egentlig litt mer av en urban problem, "sier Dr. Morris.

Du bør sjekke produktbeskrivelsen på loppe forebyggende for å finne ut om det også hindrer flått eller skabb. Men vil du ha en hard tid å finne et produkt som hindrer alle tre på samme tid, og det er derfor en tur til dyrlegen er i orden, sier Morris.

Hva du kan forvente under en pre-trip veterinær besøk

Her er noen av spørsmålene du kan forvente å diskutere med veterinæren din:

  • Forebyggende produkter. Veterinæren vil anbefale riktig produkt for å forebygge flått og skabb, tar hensyn til kjæledyret ditt aktivitetsnivå og hvor du har tenkt å reise. Hvis kjæledyret ditt er sannsynlig å være svømming på turen, finne ut om du må på nytt på produktet og i så fall, hvilken dose som er riktig.
  • Tidlig anvendelse. De fleste produktene er brukt til et sted mellom skulderbladene og spredte seg derfra, tar noen dager å jobbe, så det er en god idé å bruke dem godt før du pakke bilen og dra på tur.
  • Generelle kjæledyr helse. Pets, som mennesker, ikke kan hoppe rett fra en stillesittende livsstil å kjøre en maraton. Spør dyrlegen om kjæledyret ditt er opp til nivået av aktivitet du har planlagt - eller hvis du skal lage et treningsopplegg på forhånd.
  • Medisiner. Ikke glem å ta noen piller kjæledyret ditt tar daglig. "Det er mye av diabetiske hunder der ute - pakking sine medisiner er like viktig som pakking vår egen", sier Morris.
  • Solbeskyttelse. Fleste hunder "strøk er nok til å beskytte mot solens stråler, men hunder med bare flekker eller de-pigmenterte neser bør bruke solkrem. Og du vet hunden din best - en jakthund som salonger buken opp i en solrik eng for lenge kunne få en bit av et brannsår der også.
  • Hjerteorm forebygging. Morris bemerker at hjerteorm forebyggende anbefales året rundt nesten overalt i Europa. Men hvis du ikke har vært å gi hunden en hjerteorm forebyggende regelmessig og kommer til et sted hvor myggen er sannsynlig å bli funnet, snakk med dyrlegen din om hva du skal gjøre.

Hvordan å lete etter lopper og flått

Forebygging er alltid den beste tilnærmingen, men du bør ta deg tid til å gjøre en visuell inspeksjon av kjæledyret ditt når du gå fotturer eller camping.

"En ting som jeg tror de fleste ikke vet eller forstår er at selv med disse pålitelige produkter, kan du fortsatt finne flått festet til huden. Det tar dem en stund å dø og falle av. Nøkkelen er at de ikke engorge på blod og det er ingen overføring av smittestoffer fra flåtten til hunden ", forklarer Morris.

Fjerne flått fra hunder er mye det samme som å fjerne dem fra mennesker: Gå sakte. Morris råder "mild trekkraft å gradvis trekke hodet ut av huden og ikke la munnen deler. Hvis du drar med milde trekkraft for noen få sekunder til et minutt, vil de fleste flått ikke være i stand til å holde på. "

Men, understreker Morris som en visuell inspeksjon og individuelt fjerne lopper eller flått ikke kommer til å være like effektive i å beskytte ditt kjæledyr som å bruke riktig, veterinær anbefalte forebyggende produkt.

Hvis du følger dyrlegens instrukser for forebygging, bør kjæledyret ditt trygt kunne kjøre eller svømme gratis.