Evb

Behandlingstilbud for testikkelkreft

Testikkelkreft er en svært treatable sykdom. Lær hvordan kirurgi, stråling og kjemoterapi brukes til å bekjempe denne typen kreft.

Tre små ord ingen ønsker å høre: "Du har kreft." Men, i tilfelle av testikkelkreft, er det god grunn til håp. Mens en manns risiko for å utvikle det er en i 300, er hans sannsynligheten for faktisk å dø av sykdommen svært liten - ca 1 i 5000.

Testikkelkreft: bakgrunnsinformasjon

Testikkelkreft er tilgjengelig i alle aldre, men det er oftest funnet hos unge menn i alderen 20 og 34. Hvite menn har en risiko fem ganger større enn svarte menn og tre ganger høyere enn asiatisk-europeere og Native europeere. En av de viktigste risikofaktorene er cryptorchidism, eller en retinerte testikkel, familiens historie kan også øke en manns risiko for testikkelkreft, som kan bli smittet med HIV.

De vanligste symptomene på testikkelkreft inkludere en klump (ofte, men ikke alltid, smertefri), brystvev hevelse, en masse i magen eller halsen, og en kronisk hoste.

Testikkelkreft: diagnose

"Diagnosen testikkelkreft er bekreftet ved fysisk undersøkelse, ultralyd evaluering av pungen, og estimering av humant choriongonadotropin (HCG), alfaføtoprotein (AFP), og laktat dehydrogenase (LDH), som er protein markører", sier Mohan M. Verghese, MD, leder av avdeling for urologi ved Washington Hospital Center og leder i seksjonen for urologiske Oncology ved Washington Cancer Institute i Washington, DC "Det første trinnet i behandlingen er å fjerne testiklene og vedleggene for å fastslå type kreft. "

Testikkelkreft: behandlingstilbud

Mest testikkelkreft kreft faller inn under en av to kategorier: seminomas eller nonseminomas. "Behandling bestemmes av omfanget av sykdommen, type testikkelkreft, og (til en viss grad) pasientens preferanser, "sier Andrew J. Stephenson, MD, sjef i den delen av urologisk onkologi ved Glickman Urologiske og nyre Institute ved Cleveland Clinic i Ohio.

Behandling for testikkelkreft kan omfatte kirurgi, stråling og kjemoterapi. Valget avhenger av hvilken type testikkelkreft det er og hvor tidlig det blir oppdaget. En fjerde metode, kjent som overvåking, er mulig når kreft blir funnet i de tidligste stadier.

Kirurgi. Pasienter begynne behandlingen ved å ha testikkelen fjernet og vevet undersøkes for å fastslå om det er en seminoma eller ikke-seminoma. Kalt en radikal orkidektomi, dette er en poliklinisk prosedyre der en innsnitt er gjort i lysken, ligner på en brokk operasjon.

Hos pasienter som har ikke-seminoma testikkelkreft (som er raskere voksende enn seminoma type), er det ofte en ny operasjon gjort kalles en retroperitoneal lymfeknute disseksjon (RPLND). I denne prosedyren, legene fjerne lymfeknuter i magen. Det krever vanligvis et sykehus opphold på tre til fire dager.

Stråling. Når pasientene får diagnosen seminoma testikkelkreft (spesielt når det er funnet i stadium 1 eller stadium 2), stråling er ofte behandling av valget etter at den radikale orkiektomi.

Strålingen diett er vanligvis rask og smertefri, lik for å få en X-ray tatt. Over en periode på tre til fire uker, pasienter får vanligvis en 10 - til 15-minutters behandling en gang om dagen mandag til fredag. Bivirkninger som tretthet, diaré og kvalme kan forekomme, men de fleste pasienter er i stand til å holde tritt med sine daglige aktiviteter.

Kjemoterapi. Standard behandling når kreften har spredt seg fra testikkel til lymfeknuter eller andre steder inkluderer kjemoterapi. Behandlingen innebærer vanligvis en kombinasjon av narkotika bleomycin, etoposid og cisplatin. Hver syklus består av bleomycin gitt en gang i uken i tre uker, mens etoposid og cisplatin administreres daglig i fem dager. Vanligvis behandling består av 2-4 sykluser gjentas med tre ukers mellomrom.

Overvåking. Et annet alternativ når seminoma eller ikke-seminoma testikkelkreft er funnet i trinn 1 er overvåkning, eller "vaktsom venter." Kritisk til suksess for overvåking, men er pasientens evne til å følge hans legens ordre om oppfølging eksamener, blodprøver, CT skanner, osv.

Til syvende og sist, selv om noen kreftdiagnose høres skummelt, er testikkelkreft svært behandles, med en fem-års overlevelse på 96 prosent - og enda høyere hvis kreften ikke har spredt seg utenfor testikkelen. Begynner i ungdomsårene, bør menn utføre hyppige selv-undersøkelser og gå til en lege hvis de føler noe unormalt.

Kunne ikke finne filen 'D: \ nettsteder \ GCMS \ CMSData \ data \ Levende \ Content \ 177966.xml'.