Evb

Behandling av Reiters syndrom

Reiters syndrom, også kjent som reaktiv artritt, kan behandles med en rekke forskjellige medikamenter. Finn ut hvilke medisiner kan brukes til symptomlindring og sykdom modifisering.

Reiters syndrom er mer riktig kjent som en type reaktiv artritt, så kalt fordi symptomene på leddsmerter og betennelse oppstår som en reaksjon på en infeksjon, noen ganger mange uker senere. Infeksjonen er vanligvis i mage-tarmkanalen, eller er en urogenital infeksjon, som oftest i form av en seksuelt overført sykdom (STD). Mange forskjellige smittestoffer kan føre til infeksjoner som fører til reaktiv artritt. Chlamydia infeksjoner er en vanlig årsak.

"Reaktiv artritt er vanligvis en mindre provoserende, mindre intens, og mindre destruktiv form for leddgikt, men det er mye tregere til å utvikle og løse", sier Chaim Putterman, MD, sjef for revmatologi ved Albert Einstein College of Medicine i New York. "Men vanligvis er det selvbegrensende og innen et år sykdommen vil forsvinne."

Opp til fire prosent av de som har en kjønnssykdom eller gastrointestinal infeksjon vil senere utvikle Reiters syndrom, men dette er avhengig av en rekke faktorer. Viktigst, hvis du har arvet en spesifikk immun-system regulerer gen som kalles HLA-B27, er det mer sannsynlig å utvikle en reaktiv artritt.

Reiters syndrom rammer hovedsakelig lavere lem ledd og korsryggen regionen. Andre symptomer inkluderer vanligvis blære og genital betennelse eller utflod, sammen med en tilhørende konjunktivitt (røde og smertefulle øyne). Noen mennesker kan også ha ulike typer hud lesjoner.

Behandling av Reiters syndrom

Behandling av Reiters syndrom er rettet mot to ting - først, for å rydde opp infeksjonen, og andre, for å behandle smerter og betennelse i leddet. "Selv om det er ikke klart om behandling av det vil hjelpe leddgikt, vil du sørge for at den utløsende infeksjonen er ryddet opp," forklarer Putterman, og bemerker at dette gjelder spesielt hvis noen har en STD.

Medisiner som brukes er:

Antibiotika:

Små studier har indikert at langvarig bruk av ciprofloksacin (Cipro) i tre måneder, kan være anvendelige ved behandling av infeksjoner som forårsaker reaktiv artritt, så vel som varigheten og symptomer på denne reumatisk sykdom.

Azitromycin (Zithromax), doksycyklin (Vibramycin, Oracea), lymecycline (Tetralysal), og Levofloxacin (Levaquin) har alle blitt undersøkt for løsning av Reiters syndrom assosiert med klamydia, med en viss suksess i å begrense symptomer.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs):

Er NSAIDs ofte brukt for de hovne, smertefulle ledd i Reiters syndrom, og ifølge Putterman, "De fleste gjør fint med NSAIDs alene." Kan imidlertid bivirkninger, inkludert gastrointestinale og kardiovaskulære problemer oppstår med disse medikamentene, og de ​​kan ikke brukes av de med mavesår eller hjertesykdom.

Kortikosteroider:

Disse brukes for å begrense betennelsen og immunsystemet respons på infeksjon. De kan anvendes spesielt ved injeksjon i et ledd hvis bare en eller to som er berørt. Kortvarig behandling med orale kortikosteroider har vist seg nyttig for de med alvorlig leddsmerter og hevelse som ikke svarer til andre behandlinger.

Hudskader og øyelokk betennelse kan behandles med en aktuell kortikosteroid krem. Dersom konjunktivitt er mild, ingen behandling er nødvendig, men hvis dypere lag i øyet er betent, kan kortikosteroid dråper være foreskrevet etter et øye eksamenen.

Bivirkninger av kortsiktig bruk av kortikosteroider kan inkludere økt appetitt og humør endringer.

Sykdomsmodifiserende anti-revmatiske legemidler (DMARDs):

Rundt 75 prosent av de med Reiters syndrom svare på behandling med NSAIDs. Hvis ikke, kan de bli vurdert for behandling med DMARD. Men sammenlignet med andre typer leddgikt, Putterman legger til: "Mange færre pasienter trenger for å nå dette [nivå] behandling."

DMARDs kan dempe immunsystemets angrep på felles, og dermed redusere smerter og betennelser. De vanligvis blir gitt til de som ikke svare på NSAIDs etter tre måneder.

Sulfasalazin og Imurel (Imuran eller Azasan) er hovedsakelig effektive for perifer leddsmerter. For ryggsmerter, er metotreksat (Trexall, Rheumatrex) mer effektiv. Bivirkninger av DMARDs kan omfatte gastrointestinale problemer.

Biologiske respons modifikatorer (biologiske):

Behandling i mer alvorlige tilfeller av reaktiv artritt kan også innbefatte Biologics, inkludert TNF-a-inhibitorer (TNF-alfa er et immunsystem kjemikalie som kan føre til betennelse), men disse er ikke så ofte brukt som de selv er knyttet til økt forekomst av infeksjoner.

Putterman understreker viktigheten av forsiktighet når du bruker en DMARD eller TNF-alfa-hemmer hos personer som har en STD, spesielt hvis de har HIV. "Noen HIV-pasienter får en svært aggressiv form for reaktiv artritt, og det kan være presentere symptom på en HIV-infeksjon," sier han. Biologiske kan være kontraindisert i en person med HIV-infeksjon.

Øvelse:

Fysioterapi kan hjelpe leddstivhet, men er kraftig mosjon motet for de første månedene etter oppløsningen av Reiters syndrom.

Pasientene bør også være utdannet på hvordan de ervervet infeksjonen. Hvis det er en STD, bør de rådes til å bruke kondom, og hvis kilden til en gastrointestinal infeksjon er kjent (for eksempel, ble det fanget mens du reiser), unngå denne kilden er tilrådelig.