Evb

Behandling av menopause: beyond hormonbehandling

Ønsker å unngå hormonbehandling? finne ut om andre legemidler som har vist lovende i behandling av menopause symptomer.

Helt siden resultatene fra Women Health Initiative studie hevet sikkerhetsmessige bekymringer om bivirkninger av østrogen og kombinasjonen hormonbehandling (HRT), har mange kvinner vært på jakt etter alternative måter å behandle sine menopause symptomer.

Den gode nyheten er at mange kvinner er å finne litt lindring med ubehandlede kvinner menopause behandlinger for symptomer som hetetokter, søvnproblemer, tørrhet i skjeden, depresjon og humørsvingninger.

Utover østrogen: andre alternativer for menopause symptom relief

Enkle endringer som å spise riktig, få nok søvn, og trene regelmessig er trolig den beste ikke-hormonelle behandlinger for å holde menopause symptomer på et håndterbart nivå. Men når livsstilsendringer ikke er nok, har noen reseptbelagte medisiner som antidepressiva, anti-anfall medisiner, og blodtrykket medisiner vist lovende som menopause behandlinger for symptomer som humørsvingninger og hetetokter, sier Wendy Klein, MD, direktør for utdannelse ved Virginia Commonwealth University Institute for kvinners helse og førsteamanuensis emeritus i indremedisin, obstetrikk og gynekologi ved VCU School of Medicine.

Her er en titt på vanlige menopause symptomer og ikke-hormonelle behandlinger som kan fungere for å lindre dem.

Hjelp for hetetokter

Noen kvinner opplever at de opplever hetetokter etter å ha spist eller drukket varme eller krydret mat eller drikke alkohol eller koffein. Den enkleste løsningen kan være å bare unngå disse triggere, sier Linda Barron, RN, MS, en kvinners helse sykepleier utøveren i Lynbrook, NY Prøv å holde en journal av dine symptomer for å bidra til å identifisere dine triggere. Hvis det unse for forebygging er ikke nok, noen ikke-hormonelle behandlinger inkluderer:

  • Antidepressiva. Studier viser at de kan hjelpe lindre hetetokter hos noen kvinner, sier Dr. Klein. Alternativene inkluderer den selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) antidepressiva Prozac (fluoksetin) og Zoloft (sertralin) og serotonin noradrenalin reopptakshemmere (SNRI) Cymbalta (duloksetin) og Effexor (venlafaksin).
  • Gabapentin. Anti-beslag medisinering Neurontin (gabapentin) også har vist seg å redusere hetetokter. Tanken er at det virker ved å dempe kjemiske aktivitet i visse områder av hjernen, inkludert det område som er koblet til en som forårsaker hetetokter, sier Klein. "Dette er sannsynligvis den beste medisinen tilgjengelig selv om det også har bivirkninger," sier hun.
  • Antihypertensiva. Enkelte høyt blodtrykk medisiner, for eksempel Catapres (klonidin) er et annet alternativ, sier Klein. Men studier har antydet at klonidin effekter kan være minimal, spesielt hos kvinner som har alvorlige hetetokter.
  • Soya. Noen studier viser soya kan hjelpe med milde hetetokter. Soya er rik på fytoøstrogener som har østrogen-lignende kvaliteter. Du kan få mer soya i kostholdet ved å spise tofu, tempeh, soyamelk og soya nøtter. Soya er trygt for det meste, men kan potensielt føre til problemer hvis brukt veldig lang sikt eller i store mengder.
  • Klaseormedrue. Studier av sin effektivitet på hetetokter og nattesvette har hatt blandede resultater. Kvinner bør unngå klaseormedrue hvis de har leversykdom eller utvikler symptomer på leveren problemer.

Lettelser vaginal tørrhet

Hvis vaginal tørrhet er alvorlig, kan HRT være den eneste behandlingen som virkelig kan hjelpe. Men kan noen over-the-counter vaginal smøremidler og kremer bidra til å holde vaginal vev fuktig.

Det er også viktig, Barron sier, å være seksuelt aktiv for å bekjempe vaginal tørrhet. Klein sier at kvinner bør ikke være så opptatt av å bruke aktuell østrogen kremer for vaginal tørrhet fordi østrogen ikke absorberes gjennom kroppen som det er med oral medisiner.

Fremme bedre søvn

Visse livsstil justeringer kan hjelpe deg å sove bedre i overgangsalderen, sier Barron. Disse inkluderer å trene, men ikke nær sengetid, unngå sentralstimulerende midler som koffein og alkohol forbi lunsjtid, og nipper til en varm drikke før sengetid som koffein-fri urtete eller varm melk.

Også holde soverommet mørkt, stille og kjølig. Unngå naps og prøver å gå i dvale og våkne opp til samme tid hver dag, selv i helgene.

Andre alternativer å prøve inkluderer:

  • Melatonin kosttilskudd, tilgjengelige som tabletter, kapsler, fløte og pastiller, har vist seg å bidra til noen kvinner med søvnproblemer er forbundet med menopause. Det er best å starte med lave doser i tilfelle du opplever bivirkninger.
  • Ginseng kan være nyttig med humør symptomer og søvnforstyrrelser forbundet med overgangsalderen hos noen kvinner.

Du kan også finne at akupunktur og avspenningsteknikker som yoga, tai chi, eller medisiner kan hjelpe deg å slappe av og sove bedre om natten, sier Barron.

Lettelse for depresjon og humørsvingninger

Disse menopause symptomer kan bli bedre hvis du får nok søvn og trene regelmessig, sier Barron.

Antidepressiva har også vist seg å kontrollere humørsvingninger i forbindelse med overgangsalderen, sier Klein. Antidepressiva som kan være nyttig i å øke menopause-relaterte depresjon inkluderer paroksetin (Paxil), venlafaksin (Effexor), bupropion (Wellbutrin) og fluoksetin (Prozac).

Den nederste linjen på hormon-fri menopause behandling

Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin, en gren av National Institutes of Health, sier juryen er fortsatt ute på om urter og kosttilskudd er trygge og effektive behandlinger for overgangsalder symptomer. Det fortsetter å finansiere vitenskapelige studier for å samle bevis på deres effektivitet som et alternativ til HRT.

Noen kvinner har hatt suksess i å kontrollere hetetokter og humørsvingninger med antidepressiva, anti-anfall medisiner, og høyt blodtrykk narkotika selv om de har potensielle bivirkninger av sine egne. I mellomtiden, endringer i livsstil er verdt å prøve som en menopause behandling. De er trygge og har andre fordeler når det kommer til din generelle helse og velvære.