Evb

Behandling av hodelus

Mat, narkotika, og Medical Product Safety

De små parasittiske insekter som kalles hodelus kan hjemsøke hode og nakke området og legge eggene sine til bunnen av håret. Hodelus ikke forårsake sykdom, men de kan klø og irritere hodebunnen. Og overdreven skrape kan føre til bakteriell infeksjon. Men en rekke produkter er tilgjengelige for å behandle hodelus, inkludert et nytt legemiddel godkjent i april 2009 av Food and Drug Administration (FDA).

Anslagsvis 6-12 millioner tilfeller av hodelus infestation oppstår hvert år i Europa i barn 3-11 år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Hodelus er mest utbredt blant førskolebarn deltar barnepass, grunnskole barn, og husstandsmedlemmer til barn som har lus.

Hodelus spres hovedsakelig ved direkte head-to-head kontakt med en person som allerede har hodelus. Lus ikke fly eller hoppe, de beveger seg ved å krabbe. Men fordi barna leker så tett sammen og ofte i store grupper, kan lus enkelt reise fra barn til barn.

Blodsugende insekter

Hodelus er blodsugende insekter på størrelse med et sesamfrø og tan til grå-hvit i fargen. De fester seg til huden på hodet og legge egg (nits) i håret.

"Å få lus betyr ikke at du er skitten-det betyr bare at du har vært rundt andre med hodelus," sier Susan Walker, MD, direktør for FDAs Division of Dermatology and Dental Products.

Du kan se etter lus eller luseegg ved avskjed håret i flere flekker. Bruk et forstørrelsesglass og et lys for å hjelpe øye på dem. Lus kan gå fort, så det kan være lettere å få øye på nits. Nits kan se ut som flass, men du kan identifisere dem ved å plukke opp et hårstrå tett inntil hodebunnen og trekke neglen over området der du mistenker en nit. Flass vil komme ut lett, men nit fester godt festet til håret.

FDA-godkjente behandlinger

FDA-godkjente behandling for hodelus inkluderer både over-the-counter og reseptbelagte medikamenter i form av sjampo, kremer og lotion. Mange hodelus produkter er ikke til bruk hos barn under to år, så les etiketten nøye før du bruker et produkt for å sikre at det er trygt å bruke på barnet ditt.

9. april

Den 9. april 2009, godkjent FDA en ny reseptbelagte medisiner for behandling av hodelus. Ulesfia (benzylalkohol) Lotion, 5%, er godkjent for bruk hos barn 6 måneder og eldre. Det nye stoffet er den første FDA-godkjente hodelus produkt med benzylalkohol som den aktive ingrediens.

Sikkerhet og effekt av Ulesfia Lotion

Sikkerhet og effekt av Ulesfia Lotion, 5%, ble vist i to studier av mer enn 600 personer med aktiv hodelus infestation. Deltagerne fikk to, 10-minutters behandlinger med enten Ulesfia Lotion eller en aktuell inaktiv substans (placebo), en uke fra hverandre. Mer enn 75 prosent av deltakerne som fikk Ulesfia Lotion var lusefri 14 dager etter siste behandling, sammenlignet med 26 prosent som fikk placebo. Den lotion dreper lus, men ikke nits, slik at den andre behandling er nødvendig for å drepe lus som klekkes etter den første behandling.

"Benzylalkohol lotion anses å være en trygg behandling for hodelus", sier Walker. "Det er imidlertid ikke uten risiko." Vanlige bivirkninger av medisinen omfatter irritasjon av huden, hodebunnen, og øynene, og nummenhet av hodebunnen hvor produktet er brukt. Produktet er ikke godkjent for bruk hos barn yngre enn 6 måneder, og premature barn kan være i fare for å utvikle alvorlige bivirkninger som kramper, koma og død.

Ulesfia Lotion, 5%, er distribuert av Sciele Pharma Inc., et datterselskap av Atlanta-baserte Shionogi Company.

Trinn for sikker bruk

Følg disse trinnene for å bruke noen head lice behandling trygt og riktig:

 • Etter skylling produktet fra håret og hodebunnen, bruk en fintannet kam eller spesielle "nit kam" for å fjerne døde lus og luseegg.
 • Produktet påføres kun til hodebunnen og håret festet til hodebunnen-ikke til andre kroppshår.
 • Før behandling av små barn, snakke med barnets lege eller apotek for anbefalte behandlinger basert på en barnets alder og vekt.
 • Bruk medisiner nøyaktig som anvist på etiketten og aldri oftere enn rettet med mindre rådet av helsepersonell.
 • Bruk behandlinger på barn bare under direkte tilsyn av en voksen.

Overskrift av hodelus

 • Lære barn å unngå head-to-head kontakt under lek og andre aktiviteter hjemme, på skolen og andre steder (sportsaktiviteter, lekeplasser, slumre parter, og leirene).
 • Lær barna å ikke dele klær og rekvisita, for eksempel hatter, skjerf, hjelmer, sport uniformer, håndklær, kammer, børster, bandanas, hår bånd, og hodetelefoner.
 • Disinfest kammer og børster som brukes av en person med hodelus ved å dyppe dem i varmt vann (minst 130 ° F) i 5-10 minutter.
 • Ikke ligge på senger, sofaer, puter, tepper, eller utstoppede dyr som nylig har vært i kontakt med en person med hodelus.
 • Rengjør gjenstander som har vært i kontakt med lederen for en person med lus i 48 timer før behandling. Maskinvask og tørre klær, sengetøy og andre elementer ved hjelp av varmt vann (130 ° F) og en høy varme tørkingen. Klær og elementer som ikke kan vaskes kan renses eller forseglet i en plastpose og lagret i to uker.
 • Støvsug gulvet og møbler, spesielt der personen med lus satt og lå. Hodelus overleve mindre enn én eller to dager hvis de faller av hodebunnen og kan ikke mate.
 • Ikke bruk insektspray eller tåke, de er ikke nødvendig å kontrollere hodelus og kan være giftig ved innånding eller gjennom huden.
 • Etter endt behandling med lus medisiner, sjekk alle i familien din for lus etter en uke. Dersom levende lus er funnet, ta kontakt med helsepersonell.