Evb

Behandling av angstlidelser med psykoterapi

For mange er psykoterapi den mest effektive måten å behandle angstlidelser. Les om de tilnærminger som har vist seg mest vellykket.

Når bekymringer bli overveldende og tilbakevendende, kan de lamme en persons evne til å fungere, og kan utløse fysiske symptomer som inkluderer en racing hjerterytme, kortpustethet og svimmelhet. For de hvis liv er preget av angstlidelser som panikklidelse, tvangslidelse, posttraumatisk stresslidelse, generalisert angstlidelse, og fobier, en behandling plan som omfatter psykoterapi kan gi lindring.

Kognitiv-atferdsterapi for angstlidelser
Psykoterapi fokuserer på re-utdanne og omforming pasientens atferd og tankeprosesser ved å lære strategier som kan bidra til å takle angst-produserende tanker og atferd. Medikamenter kan eller ikke kan være involvert, selv om i mange pasienter, er psykoterapi kombinert med medikamentell behandling for å oppnå maksimalt utbytte. Psykoterapi som fokuserer på atferd kalles atferdsterapi. Psykoterapi som fokuserer på tankeprosesser kalles kognitiv terapi (det er også mer populært kjent som "samtaleterapi"). Målene er de samme: å hjelpe en person å identifisere hva som utløser angst og, ved å handle eller tenke annerledes, hvordan å minimere angst. De to kan kombineres som kognitiv atferdsterapi (CBT).

Adferdspsykoterapi innebærer teknikker som reduserer eller avslutte selvødeleggende atferd som er uønsket nedfall av angst, og erstatte dem med gledelig og støttende atferd i stedet.

Teknikker som brukes er:

  • Pusteøvelser for å erstatte grunt og rask "panikk" puste med langsommere, dypere og mer avslappet pusting
  • Meditasjon
  • Mentalt pause for å sette en situasjon i sammenheng ("Det er ikke så ille som jeg tror.")

Kognitiv terapi lærer pasienten hvordan du kobler tanker til de svett-palm realiteter angstlidelser og hvordan du kan endre sine tankemønstre for å avverge eller redusere angst symptomer.

"For mange angstlidelser, psykoterapi alene, og kognitiv terapi spesielt, synes å være like effektivt som medisiner alene. Andre typer psykoterapi har ikke vist seg å være like effektivt, "sier Mark Watling, MD, en psykiater ved angst behandling og Research Centre ved St. Josefs Healthcare i Hamilton, Ontario, Canada.

Kognitiv-atferdsterapi, kombinasjonen av den mentale og atferdsmessige tilnærminger, kan ta flere former, blant annet:

  • Rasjonell emotive terapi, en finjustering av kognitiv terapi som fokuserer på hvordan man mest effektivt endre tankemønstre
  • Rasjonell atferd terapi, en form for kognitiv terapi som lærer pasienten til selv-råd i tillegg til rådgivning mottatt fra en psykolog

Starter psykoterapi for angst lidelser
Erkjennelse av at hjelp er nødvendig er avgjørende for å håndtere angstlidelser. Et besøk til familien din lege bør være første skritt. Derfra psykologer er en verdifull ressurs, særlig de med bakgrunn i kognitiv-atferdsterapi.

«Når jeg ser en pasient og diagnostisere dem med en angstlidelse, jeg da gjennomgå med dem de mulige behandlinger som har vist seg å være effektive, gjennom statistikk på hvor effektiv, og diskutere fordeler og ulemper med hver behandling. Jeg da vanligvis lar det være opp til pasienten å avgjøre hvordan du går frem basert på informasjon, "sier Watling.

Feilen noen gjør er å gjøre ingenting. "Håpet om at" alle ting vil endre seg, gitt nok tid 'er generelt feil når en person lider av angst, "sier Charles Goodstein, MD, klinisk professor i psykiatri ved New York University Langone Medical Center. "Psychic smerter og nedsatt funksjonsevne, og unødvendige kompromisser som det bringer om, selv om smertene synes å ha vært der" for alltid ", kan overvinnes. Noen ganger tiltakene er enkle, noen ganger komplisert, men resultatene er verdt innsatsen. "