Evb

" bare la meg være i fred! "

Depresjon bloggen

6 september 2011

Irritabel. Sint. Mutt. Trukket tilbake. Isolative.

Høres det kjent ut?

Disse humør symptomer er vanlig hos pasienter som sliter med depresjon. En deprimert person kan ikke bare slutte å kalle venner eller invitere dem til sosiale aktiviteter, men faktisk slutte å svare telefonen (eller til og med dør).

De som er nærmest til en deprimert person har en tendens til å få hovedtyngden av irritabilitet. Partnere, venner og familie ofte føler at de er "gå på eggeskall" for å prøve å unngå en annen emosjonell blowup over hva som virker for dem å være trivielt.

Det kan være vanskelig for de som bryr seg om personen med depresjon å forstå disse stemninger og atferd. For en som aldri har opplevd depresjon, kan de virke tilsiktet og har kontroll over sine kjære. Dette er noen mulige reaksjoner:

  • "Hvorfor må du alltid trekke bort fra meg? Det er som om du fråtse i dine mørke tanker. Jeg har følt trist før, og jeg sier til meg selv å snappe ut av det. "
  • "Hvorfor er du slik en dust? Jeg gjorde ikke noe. "
  • "Noen ganger jeg ikke føler det er verdt det å bo i dette forholdet. Alt du ønsker å gjøre er å ligge i sengen og se på TV. "
  • "Når vi har sex, er det som du ikke engang der."

Depresjon påvirker alle i en persons liv. Mange ganger mine pasienter vil fortelle meg at de føler at de er en byrde for sine kjære. De føler at disse menneskene ville være bedre og lykkeligere hvis de ikke lenger var i live. Disse tankene kan også føre til vurderer (eller forsøk) selvmord.

Hvis du føler deg som en byrde på grunn av depresjon, og mener at den personen som elsker du ville bli lykkeligere med deg borte, spør jeg deg dette: Hvis din kjære var syk og trengte pleie eller omsorg, vil du føle deg så tynget at du 'd vil ha dem til å drepe seg selv? Det er noen ganger vanskelig for oss å se vår verdi for andre og for å forstå hvorfor de elsker oss eller hvor dypt de bryr seg. Dette gjelder spesielt når du er deprimert.

Selv om det kan være vanskelig for noen som aldri har opplevd en alvorlig depressiv episode for å forstå hvordan det er, er det også vanskelig å være i midten av en depressiv episode selv. Empati - en forståelse av andres erfaringer og følelser - er nødvendig på begge sider.

Forstå at din irritabilitet, sinne, sullenness, og sosial tilbaketrekning er alle symptomer på sykdommen. Dette er forbigående humør symptomer som vil løse når depresjonen er vellykket behandlet. Den "gamle deg" er fortsatt inni deg, venter på å dukke opp.

Sikre din partner / familie / venner / kollegaer at du er bare helt deg selv på grunn av depresjon. La dem vite at det ikke er din intensjon å være kort med dem. Be om tilgivelse for humørsvingninger, men også tilgi deg selv, som humørsvingninger kan være utenfor din kontroll til tider.

Åpne deg opp til kjærlighet og omsorg av mennesker nær deg. Prøv å motstå trangen til å ta ut og isolere deg. Støtte fra folk som har omsorg for deg er en viktig del av å utvikle motstandskraft mot stress og sykdom - både fysisk og følelsesmessig.