Evb

Balansere arbeid og høyskole

College er full av nye utfordringer og sjonglering tidsplaner, og det er enda tøffere når balansere skole med en jobb. Målsetting kan hjelpe deg å lykkes på begge.

Følelsen overveldet av massive eksamener, lange avhandlinger, og skremmende professorer - alt mens du prøver å holde nede en jobb for å betale regninger? Du er ikke alene. Mange studenter har ikke råd til å gå på college med mindre de jobber.

Enten du jobber heltid og gå på college deltid eller vice versa, er det ingen tvil om at du trenger å fokusere på å balansere dine ansvarsområder flere enn noensinne. Noen enkle tid ledelse tips kan hjelpe deg å lykkes.

Skolehverdagen: Lag din egen tidsplanlegger

"Mange heltidsstudenter har tid til å gjøre sitt akademiske arbeid, har en jobb (selv to), og har noen personlig tid", sier Carl Thum, PhD, direktør for akademiske ferdigheter Center ved Dartmouth College. Utfordringen er å finne ut hvordan å presse alt inn, og som starter med en enkel liste over hva du har å gjøre og når.

Thum foreslår å opprette en detaljert tidsplan for hver dag, for eksempel et rutenett, for å se hvordan din tid best kan brukes. Dette må være en time-for-time tidsplan som viser alle dine forpliktelser, inkludert klasser, arbeidstid, utenomfaglige praksis, møter og alt annet på listen din. Sørg for å inkludere måltider og trening - begge er svært viktig og bør ikke overses.

Ved å kartlegge alle engasjementer på et rutenett, kan du umiddelbart se om du legger det med for mange ting. Arbeider studentene må kanskje vurdere å kutte ned på fritidsaktiviteter, sier Thum.

Det er viktig å holde orden, holde tritt med dine oppgaver, og hold deg til planen din. Og hvis det ikke er nok tilgjengelig tid, må du kanskje å trimme tilbake. Det neste trinnet er å omorganisere rutenettet i form av dine prioriteringer. Når alle dine mål og din timeplan er lagt ut, rangere tidsbruk og aktiviteter etter viktighet, sier Thum. Hvis karakterer er ditt viktigste mål, planlegge tid for å studere og lekser tidligere på dagen, slik at du ikke setter den av og risikere å ikke få til det.

Når du har to store prioriteringer - skolearbeid og en jobb - noe må kanskje gi. Ingen liker å gjøre ofre, men noen ganger er det den eneste måten å tilfredsstille dine viktigste oppgaver.

"Utfordringen for mange studenter er å angi prioritet, og i noen tilfeller ta avgjørelser om hva de ikke kan gjøre, i hvert fall for en viss periode," bemerker Thum. "Du kan ikke gjøre alt, med andre ord."

Skolehverdagen: tips for å redusere stress

Studenter kan lett bli stresset fra å falle bak og bli overveldet med skolearbeid, jobb, og selv bare justere til college livet. Hvis tid management (eller mangel på sådan) er hva som forårsaker stress, få et håndtak på din tid og tidsplanen for å få tilbake kontrollen.

"Time management er stress," sier Thum. Hvis du har stresset relatert til å være borte fra hjemmet og alle de nye endringer i livet ditt, deretter fokusere på å takle det problemet også. "Nå ut til Resident Advisor, øvre klassekamerater, dekan, eller Counseling Center," antyder Thum.

Her er noen andre tips for å håndtere stress mens du justerer til college livet:

  • Sett av tid til trening.
  • Hold kontakten med venner og kommunisere ofte med romkamerater.
  • Sett av tid for avslapning - tid som er helt fri til å gjøre hva du vil.
  • Lær å si nei å unngå å bli belemrer med for mange forpliktelser.
  • Hold en dagbok eller journal.
  • Få nok søvn, unngå junk food, og ikke slå til alkohol eller røyking.

Jada, kan administrerende college og en jobb være en stor utfordring, men omfavne det, og lære av dine erfaringer. Med litt planlegging og grunnleggende tid forvaltningsstrategier, vil du snart lære å streike at skolen-arbeid balanse.