Evb

Baking for noen med matallergier

Hvis du har en matallergi, enda et egg allergi, trenger du ikke å frata deg av dessert. Du kan bruke enkle bakervarer erstatninger å gjøre trygge og søte godbiter.

Kim Hollinger, 37, et opphold-at-home mamma fra California, vet alt for godt hvor tøft det er å finne bakervarer erstatninger og unngå forurensning når du arbeider med en matallergi. Hennes 13 år gamle datter, Kendall, "er allergisk mot 95 prosent av all mat," sier Hollinger.

Selv Kendall allergier er mer alvorlig enn de fleste, hun og hennes mor er ikke alene. En rapport publisert i tidsskriftet Pediatrics bekrefter det mange allergikere har lenge mistenkt: Satsene for matallergier hos barn er på vei oppover. Nesten 6 millioner barn i Europa - om lag én 12 barn - er allergisk mot minst én matvare, med peanøtter, melk og skalldyr toppet listen.

Mestring med Kendall matallergier

Kendall har en fôring rør i magen hennes der hun mottar en formel som gir henne med nødvendige næringsstoffer. Men hun kan fortsatt spise på vanlig måte. Hennes Menyen består vanligvis av en rotasjon av oppskrifter laget av poteter, kylling, hel hvete penne, og ris, krydret utelukkende med smør og salt. Hennes matallergier er så alvorlig - hun har hatt en anafylaktisk reaksjon åtte ganger - at å gå til skolen er for farlig på grunn av muligheten hun kommer i kontakt med matvarer som hun er allergisk mot. Ingen mat at hun er allergisk mot er tillatt i huset - selv familiehunder må spise Kendall sin mat.

Selv om hun har alvorlige matallergier, har de ikke bremse henne ned - eller forlate henne sulten. Kendall er en glad, aktiv tenåring som er en kunstløper og har regelmessige overnattinger med vennene hennes - ". Sikkerhetssone" hosted på huset hennes, som Hollinger kaller henne Kendall spiser spesielle pizza laget med ingredienser som hun tåler. Og Hollinger prøver hardt å gjøre henne kaker som smaker noe som en faktisk kake.

Baking med meieri allergi

"Hvis du har en matallergi eller flere allergier, er den gode nyheten er det fortsatt søtsaker du kan nyte," sier Erin Paliński, RD, en registrert kostholdsekspert i privat praksis i det nordlige New Jersey. Du trenger bare å gjøre en bakervarer erstatning for den ingrediensen du er allergisk mot.

En mat allergi mot melk og melkeprodukter er veldig vanlig, men du kan fortsatt bake deilige desserter ved å erstatte andre typer melk og fett for meieriprodukter.

Noen gode bakervarer erstatninger for melk inkluderer:

  • Mandel melk
  • Soyamelk
  • Hamp melk

Baking erstatter smør inkluderer:

  • Vegetabilsk olje
  • Meieri-fri margarin spredning
  • Avkortning

Baking med et egg allergi

Egg er en annen vanlig mat allergen, spesielt hos barn. Selv med et egg allergi, er det nok av bakervarer erstatninger for å prøve uten å ofre smaken.

"Du kan vanligvis fjerne egg fra en oppskrift, erstatte med en erstatning, og likevel komme ut med en mat som ligner på tekstur og smak", sier Paliński. Hun foreslår å erstatte frukt - bananer eller epler - for egg hvis du har en eggallergi. En fjerdedel kopp tilsvarer ett egg. Du kan også legge til en klype bakepulver å lette opp oppskriften.

Kombinere to spiseskjeer med bakepulver og en spiseskje med olje gjør også en god egg erstatning, sier Paliński, som gjør tofu - så lenge du ikke har en soya allergi. For bedre tekstur, anbefaler hun å velge en myk tofu, som du piske eller slå før du legger til oppskriften.

Baking med peanøttallergi

Peanøtter og tre nøtter er andre vanlige matallergier, men heldigvis, de er lettere å eliminere eller erstatte i en oppskrift.

"Hvis du er allergisk mot peanøtter eller tre nøtter, kan du justere de fleste oppskrifter med bare å forlate nøttene ut," sier Paliński. "Hvis du er allergisk mot bare en bestemt mutteren, som peanøtter, kan du erstatte med en annen mutter, for eksempel valnøtter." Men det er viktig å være sikker på at det ikke er krysskontaminering der nøtter er behandlet eller pakket - lese mat etiketter for å være sikker, legger hun til.

Alle med en matallergi kan fortsette å nyte søtsaker og andre matvarer, så lenge du ta noen forholdsregler for å sikre at du ikke har en alvorlig reaksjon. Men å leve med en matallergi - eller mye matallergier - betyr absolutt bli kreativ på kjøkkenet.