Evb

Avføring: hva som anses normalt?

Ikke alle har avføring hver dag, og det betyr ikke at noe er galt hvis du ikke gjør det. Oppdage hva er vanlig egentlig betyr, og hva du skal gjøre når forstoppelse symptomer streik.

Tarm helse er et viktig tema, som endringer i avføring kan være et tegn på et helseproblem. Men før du begynner å bekymre deg for hvordan "normal" du er, må du vite hva en regelmessig avføring er for deg.

Mange mennesker feilaktig tror at det å ha regelmessig avføring betyr at du flytte tarmer hver dag. Men alles tarmer er unik for dem, og hva som er normalt for en person ikke kan være normalt for en annen.

Du kan ha avføring alt fra en til tre ganger om dagen på det meste, eller tre ganger i uken i det minste, og likevel vere vanlig, så lenge det er din vanlige mønsteret. Mer eller mindre hyppig ville bli betraktet som unormal, men ikke nødvendigvis føre til alarm, sier gastroenterolog Arthur Magun, MD, klinisk professor i medisin ved College of Physicians og kirurger ved Columbia University i New York City.

Hva skjer med avføring

Fordøyelsen starter i munnen og mage og ender i avføringen - de nedre delene av fordøyelseskanalen. Når maten du spiser når tarmer, vann og salter som fortsatt er absorbert. Fordøyd maten som er igjen blir mer solid og utganger som avføring.


Relatert: related: forstoppelse diett dos and don'ts

Dr. Magun forklarer at normal avføring "består av dannet, brune avføring, ikke for hardt, ikke for løst."

Når avføringen er for løs, kan du ha diaré. Når de er for hard og tørr, kan du bli forstoppet. Symptomer på forstoppelse inkluderer ikke har avføring i mer enn tre dager og ha hard, tørr avføring som er smertefulle eller vanskelig å passere.

Hva som forårsaker forstoppelse

En rekke forhold kan føre til forstoppelse, inkludert en endring i rutinen som når du reiser, å bli gravid, slanking, tar visse medisiner, og mangler fysisk trening, spesielt hos eldre mennesker. Visse helsemessige forhold, fra en tarmsykdom til takter, kan også være en faktor.

Her er hva du kan gjøre for å fremme regelmessig avføring:

  • Spis mer fiber. "Forstoppelse er nesten alltid på grunn av utilstrekkelig fiber og væske," Magun sier. Fiber finnes i bønner, frisk frukt, grønnsaker og helkorn. Strebe etter 20 til 35 gram fiber om dagen. "Ubehandlet kli er den beste typen fiber," legger han til.
  • Spis færre lav-fiber matvarer Disse inkluderer iskrem, ost, kjøtt, bearbeidet mat, og sukkerholdige matvarer som brus og godteri -. Som alle kan føre til forstoppelse.
  • Drikk mer. "Å spise nok kli og drikke riktig mengde vann vil føre til økt bulk i tarmen," Magun sier. Å ha riktig mengde bulk strekker tarmen (en muskel) og får den til å trekke seg sammen og drive mat sammen på riktig måte. "Dette er hva som fører til regelmessig avføring," legger han til. Foruten vann, gode valg er 100 prosent frukt juice (juice med fruktkjøtt har noen fiber), suppe og te.
  • Ikke stole på avføringsmiddel. Feil bruk av avføringsmidler kan faktisk gjøre symptomene på forstoppelse verre, så ta dem bare som anvist.
  • Reduser stress. "Stress kan noen ganger føre til tykktarmen til krampe, som fører til smerte og hard avføring," Magun sier. Stressreduserende teknikker som kan forbedre forstoppelse symptomer inkluderer yoga, meditasjon og trening.
  • . Ikke ignorere trangen til å gå Motstå trangen til å gå eller venter på å gå på do også kan føre til forstoppelse - eller gjøre eksisterende symptomene verre.

Alle har sin egen normale mønster av avføring, men hvis du finner ut at du ofte opplever symptomer på forstoppelse, og om å spise mer fiber og drikker mer vann hjelper ikke, snakk med legen din. Han kan avgjøre om en helsesjekk er nødvendig.