Evb

Astma og vektøkning

Steroid medisiner bivirkninger kan inkludere vektøkning - lære hvordan du kan unngå dette astma inhalator problem.

De fleste vet om de vanlige vektøkning mistenkte - spiser for mye usunn mat eller bruke for mye tid på sofaen, for eksempel. Men for folk med astma, er det en ekstra faktor - deres medisiner. Vektøkning kan være en uheldig bivirkning av orale steroider, tatt i pille eller inhalator skjema for å behandle astma.

Det er en påvist sammenheng mellom vektøkning og orale steroider, sier Christine Gerbstadt, MD, RD, registrert kostholdsekspert og talsperson for European Dietetic Association. Grunnen? "Steroider bare øke appetitten," sier Dr. Gerbstadt, og legger til at steroider øker blodsukkernivået og forårsake andre metabolske forandringer som ikke bare utsetter pasienten for fare for å få vekt, men kanskje til og med å utvikle diabetes.

Astma medisiner bivirkninger

Vektøkning er en mindre vanlig medisinering bivirkning når steroider er tatt gjennom astmainhalatorer i motsetning til muntlig medisiner fordi de doser som administreres gjennom astmainhalatorer er langt lavere og gå rett til lungene, forklarer Gerbstadt.

I kontrast er andre astma medisiner som beta-agonist bronchodilators, som lindrer symptomene på astma ved å slappe av muskulatur i bronkiene, ikke assosiert med vektøkning, men de har sine egne medisiner bivirkninger. "Beta-agonister kan forårsake skjelvinger, strekke elevene, og øke hjertefrekvensen," sier Gerbstadt.

Er du gjør alt du kan for å administrere din astma? Finn ut med vår interaktive checkup.

Det er også en usunn syklus koblet til astma og vekt. Personer med astma kan være motvillige til å utøve i frykt for å utløse sine astmasymptomer. Mangel på mosjon kan bidra til vektøkning. Og overvekt kan i sin tur gjøre øvelsen vanskeligere fordi overvekt kan komprimere lungene og gjøre puste under trening vanskeligere. Vekttap, derfor kan bidra til å forbedre din astma og bidra til å forbedre dine treningsøkter.

Tips for å unngå vektøkning

For å unngå vektøkning, bør folk med astma først og fremst spise mindre, sier Gerbstadt. Cutting tilbake er viktig, sier hun, men forstår at det er lettere sagt enn gjort. "De fleste er ikke vant til å gå sulten."

Prøv disse andre ideer for å forebygge vektøkning når du har astma:

  • Spis masse grønnsaker. Crunchy, vannfylte grønnsaker som selleri eller gulrøtter er et utmerket valg.
  • Inkludere hele korn i kostholdet ditt. "Folk bekymre seg karbohydrater, men hvis alt du spiste var brun ris og helkornbrød, du kan spise mye uten å bekymre deg for vektøkning", sier Gerbstadt.
  • Finn gode smakstilsetninger. Hvis du trenger å bruke dips eller andre smakstilsetninger for å sprite opp grønnsaker, prøve salsa eller lav-fett Marinara saus. Andre gode alternativer inkluderer hummus og yoghurt.
  • Drikk rikelig med vann. "Mange feil tørst for sult," sier Gerbstadt. "Drikk vann i romtemperatur, noe som er mer mettende enn isvann." Andre gode alternativer for hydrering er urte-eller grønn te eller varm buljong, noe som kan bidra til at du føler deg full, sier Gerbstadt.
  • Kutt ned på fett. Air-poppet popcorn eller bakte poteter med yoghurt i stedet for chips er gode snacks valg, sier Gerbstadt. Bruk urter og krydder til smaken mat i stedet for fløte eller smør.
  • Relearn porsjonsstørrelser. Finn ut hva slags mat og i hvilke mengder du bør spise og holde seg til disse anbefalingene.
  • Ikke glem å flytte. "Walk. Gjøre hopping knekt når du ser på TV og reklame er på - det legges opp ", sier Gerbstadt.

Astma og vektøkning: Forebygging starter tidlig

Gerbstadt råd er fulgt i hennes egen familie - hennes sønn, som nå er seks år gammel, har astma. "Hans astma startet da han var forkjølet, og da ville gå bort," Gerbstadt forklarer. Å bedre håndtere sin astma, spiser han et sunt kosthold, en vane som ble fostret i ung alder. "Han liker å spise grillet fisk med grønnsaker," sier Gerbstadt.

Unggutten følger en tredelt tilnærming til å bo sunt med astma - han deltar i idrett, følger en næringsrik diett, og forvalter sin astma, og vektøkning har ikke vært et problem for ham, sier hun.

Uansett hva din alder, å velge matvarer med omhu og får regelmessig mosjon er viktige livsstil vaner for å forebygge vektøkning og leve godt med astma.