Evb

Astma og hjertesykdom - utforske koblingen

Studier har antydet en sammenheng mellom astma og hjertesykdommer. Finn ut om forbindelsen og om du kan være i faresonen.

Legene har ennå til å hamre ut en klar sammenheng mellom astma og hjertesykdom, men koblingen er et statistisk faktum, ifølge Russell B. Leftwich, MD, en lege som spesialiserer seg på allergi og immunologi i Nashville, Tenn, og en talsperson for European Academy of Allergy Asthma and Immunology. "Selv når du tar bort røyking og andre risikofaktorer, er det fortsatt en økt risiko for hjertesykdom hos personer med astma."

Er du gjør alt du kan for å administrere din astma? Finn ut med vår interaktive checkup.

Leger har en rekke teorier om mulig sammenheng mellom astma og hjertesykdom, inklusive:

  • Genet teori. En teori antyder en slags genetisk kobling. "Det er 29 gener som er forbundet med astma", sier Leftwich. "Kanskje det er en av disse genene."
  • Betennelsen spørsmålet. Hjertesykdom er en inflammatorisk sykdom, som det er det som gjør arteriene hardner. Tilsvarende er astma forårsaket av luftveiene svelling. Leftwich bemerker det er mulig for betennelse i en del av kroppen til å spre seg.
  • Vekten faktor. Fedme sikkert bidrar til å utvikle astma og for å utvikle hjertesykdom, sier Leftwich, men eksperter fortsatt ikke forstår nøyaktig hva sammenhengen er.
  • En sak med falsk identitet. "Folk som har hjertesvikt, angina, eller hjerte smerte slik som tetthet i brystet kan feiltolke disse symptomene for pustevansker og andre astma symptomer," sier Leftwich. Hjertesvikt kan gi væske til å bygge opp i lungene og luftveiene, og kan føre til symptomer som ligner astma symptomer som tungpustethet, hoste og kortpustethet.

Er astmamedisinen en gjerningsmann?

Et stort spørsmålstegn om sammenhengen mellom astma og hjertesykdom gjelder visse astma medisiner.

"De legemidler som brukes til behandling av astma kan øke sannsynligheten for hjerteproblemer events", sier Leftwich. "For eksempel, beta-agonister, som er hurtigutløsende midler, stimulere hjertet. Det har lenge vært antatt at de kan øke sjansen for hjerteproblemer. "

Beta-agonister er alle adrenalin derivater og er kjent for å påvirke hjertet, forklarer Leftwich, og legger til: "De har også redusere kalium i blodet, noe som kan føre til forstyrrelser i hjerterytmen."

Tilsvarende har høye doser av kortikosteroider, som også ofte brukes for å behandle astma, blitt assosiert med atrial fibrillering, en tilstand der det øvre hjertekamrene kogger stedet for å slå på vanlig måte.

Det er en kylling-eller-egget gåten: Legene er ikke sikker på om medisiner forårsaker kardiovaskulære hendelser eller om astma angrep er utfelling av hjertesykdom. "Beta-agonister har lenge vært mistenkt som årsak, men dette har ikke blitt helt bekreftet, og det er noen studier som tyder på dette er ikke den linken," sier Leftwich.

For eksempel, en fersk studie fant at de fleste som brukte beta-agonister ikke har en risiko for hjertesykdom og bare pasienter med underliggende hjertesykdom hadde en økt risiko, som var relatert til de direkte effektene av narkotika.

Når det er sagt, overdreven bruk av beta-agonister over en kort periode av minutter eller timer kan ha en farlig effekt på hjertet, sier Leftwich. Men han legger til at, igjen, det er ikke klart om overforbruk av beta-agonister er årsaken til sammenhengen mellom astma og hjertesykdommer. Hva gjør legene vet? "Alvorlig astma, og selv alvorlige angrep i personer som vanligvis har bare mild astma, ikke føre til redusert oksygen i blodet og dette absolutt kan ha en effekt på hjertet," Leftwich sier.

Astma og hjertesykdom: andre funn

En nylig storstilt studie av mer enn 15.000 menn og kvinner funnet en sammenheng mellom voksen utbruddet av astma og hjertesykdom hos kvinner. Forskerne sammenlignet risikoen for koronar hjertesykdom eller slag hos personer med barndommen-utbruddet astma til de med voksen-utbruddet astma og fant at kvinner med voksen-utbruddet astma har dobbelt så stor risiko for koronar hjertesykdom og slag, selv etter justering data for kjente hjertesykdom risikofaktorer som alder, kroppsmasseindeks, sigarett bruk, og mangel på mosjon.

Som et eksempel på hvordan astma utløser kan være en del av ligningen, fant en annen studie som vanlig eksponering for selv små mengder av grove partikler i luften, som for eksempel vei eller bygging støv, hevet dårlige kolesterolet og økt koronar risikofaktorer for hjerteproblemer hos personer med astma. Vurderer sammenheng mellom disse to forholdene, snakk med legen om hvordan astmasymptomer sammen med måter å opprettholde eller øke kardiovaskulær helse.

Lær mer i Everyday Health Astma sentrum.