Evb

Astma og GERD ofte gå sammen

Folk med astma er mer sannsynlig å få GERD og vice versa. Heldigvis, kan begge betingelsene bli kontrollert med medisinering og livsstil endringer.

Grovt tre av hver fire personer med astma også lider av gastroøsofageal reflux sykdom, eller GERD, og ​​enkeltpersoner med astma er dobbelt så sannsynlighet for å utvikle GERD som den generelle befolkningen. I tillegg, mennesker med vedvarende astma som responderer dårlig på behandling er mer sannsynlig å har underliggende GERD.

Leger har lagt merke til de tilsynelatende koblinger mellom astma og GERD men fortsatt spørsmålet nøyaktig hvordan de to forholdene er koblet. Er det noe om astma som fører til GERD? Eller gjør bidra noen aspekter av GERD til astma?

Astma og gerd: tilkoblingen

Bevis tyder på at både GERD og astma kan forverre og potensielt utløse hverandre. Trykkforandringer som finner sted inne i en person 's bryst og buk i løpet en astma angrep, for eksempel, er tenkt å forverre GERD. Som lungene blir over-oppblåst, lagt press på magen kan føre til at musklene som vanligvis fraråder syre reflux til å bli lax, og dermed lar syre for å flytte opp inn i esophagus.

Det finnes også noen få teorier om hvordan GERD kan bidra til astma.

  • En idé er at magen syre som sikkerhetskopierer opp på grunn til GERD kan faktisk flytte inn i lungene. Gjentatt eksponering til acid kan irritere lungene, noe som gjør dem enda mer følsom til andre irritants som røyk, kald luft, støv, og pollen, noe som er alle kjent for for å provosere astma.
  • En annen teori er at acid reflux utløser en beskyttende nerve refleks, forårsaker den airways til constrict i rekkefølge å holde syre fra å komme inn lungene. Som den airways constrict, kan en full-blåst astma angrep forekomme.

Fersk forskning ved Duke University fant også at den innånding av magen syre inn i de lungene kan be endringer i den immun system som gjør astma mer sannsynlig. I denne studien, ble det observert små mengder mage syre plasseres inn i de lungene av laboratoriet mus over en to-måneders periode. Når musene ble deretter eksponert for ulike allergener, svarte deres immun systemer til de allergener i en måte lik den som ses hos personer med astma. Mus som gjorde ikke inhalerer mage syre, på den annen side, ikke gjorde demonstrere disse immun systemendringer.

Behandling av astma og GERD

I mange tilfeller, behandle underliggende GERD bidrar til å lindre astma symptomer. Ett studie fant at 70 prosent av pasientene opplevde færre astma symptomer da de mottok GERD behandling. The studien også bemerket at GERD behandling redusert behovet for astma medisinering i sekstito prosent av pasientene.

Hvis du har både astma og GERD, vil en lege gjennomgå dine personlige astma triggere, foreskrive hensiktsmessige astma medisiner, og også foreslå livsstil endringer for å bidra til å motvirke GERD.

Livsstil modifikasjoner som kan hjelpe med GERD inkluderer:

  • Å spise mindre, lettere måltider
  • Unngå liggende nede for to til tre timer etter måltider
  • Begrensende matvarer som kan forverre reflux, slik som matvarer som er krydret, fatty, eller syreholdig; matvarer som inneholder koffein; mynte; og sjokolade
  • Å miste vekt, hvis nødvendig, for å redusere overflødig press på magen
  • Elevating den hodet av sengen seks til åtte inches ved hjelp murstein, cinder blokker, eller wooden planker slik at tyngdekraften vil bidra til å holde mage syre fra sikkerhetskopiering opp inn i esophagus
  • Å unngå alkohol, siden det relaxes den sphincter som vanligvis holder mage syre fra sikkerhetskopiering opp i esophagus
  • Slutte å røyke, som også forstyrrer sphincter funksjon
  • Ikke iført trange belter og waistbands

Din Legen kan også anbefale GERD medisiner, for eksempel antacids, H2-blokkere, og protonpumpehemmere, i tillegg til endringer i livsstil til å kontrollere GERD.

Forskning er pågående, men noen bevis også tyder på at visse astma medisiner, inkludert teofyllin (Theo-Dur, Theolair), kan forverres GERD. Legen din bør holde dette i bakhodet når man skal avgjøre din behandling plan.

Hvis du ble opprinnelig diagnostisert med astma som en voksen; varsel om at dine astma symptomene er verre etter å ha spist eller om natten når du ligger nede; eller har hyppige bouts av laryngitt, kan det hende du også har underliggende GERD. Snakk med legen din om dine symptomer slik at du kan motta effektiv behandling for begge forhold.