Evb

Astma behandling effekt på beinhelse

Kortikosteroider er en vanlig astma behandling, men de er også dårlig for dine bein? finne ut hva ekspertene mener.

Hvis du tar kortikosteroider som en del av astma behandling plan, de sannsynligvis spille en viktig rolle i å hjelpe deg administrere dine astmasymptomer. Men noen studier også koble denne type stoff, som vanligvis er tilgjengelig i form av en astma-inhalator, til bentap og osteoporose.

Dusinvis av studier starter i late1990s og fortsetter inn i de tidlige 2000-tallet har bundet kortikosteroid til osteoporose. Når kortikosteroider administreres over lang tid, og i høye doser, er den bivirkning av osteoporose et vanlig problem. Dette er vist både i astmapasienter, i tillegg til pasienter som tar kortikosteroider av andre grunner.

Hva ekspertene sier om kortikosteroider og osteoporose

Mens spørsmålet om osteoporose kan være en bekymring for pasienter med alvorlig astma som må ta høye doser av kortikosteroider, bør den gjennomsnittlige astma pasient som bare har til å bruke en astma inhalator ikke å bekymre deg for mye om det, sier Ronald M. Ferdman, MD, en assisterende professor i pediatri ved University of Southern California.

"Ved typiske doser, ser vi ikke noen problemer," sier Dr. Ferdman. "Selvfølgelig, det er mennesker som av ukjente grunner er utsøkt sensitive for selv lavdose steroider som kan ha noen bein effekt, men disse tilfellene er sjeldne. Hvis en pasient er på høy dose inhalasjonssteroider for en lengre periode (år), er det ikke urimelig å sjekke for utvikling av osteoporose, men det er ikke rutinemessig gjort fordi effekten er så sjelden og så minimal. "

Ja, det synes at osteoporose er en svært sjelden bivirkning av alle typer inhalasjonssteroider gjennom en astma inhalator, som er den mest vanlige bruken av disse stoffene som en astma behandling. Imidlertid er bivirkning av osteoporose mye mer vanlig når du tar orale kortikosteroider i tablettform. Denne formen for kortikosteroid er sjelden brukt mot astma, og bare i alvorlige tilfeller.

"Oral steroider kan gis som en" burst "(vanligvis rundt fem dager) for å behandle en astma angrep, "sier Ferdman. "Svært sjelden, må pasienter med den mest alvorlige astma ta en muntlig steroid daglig i måneder eller år om gangen for å kontrollere sin astma. Hos disse pasientene som må ta orale steroider daglig, er osteoporose en svært reell risiko, og de bør følges opp for det og behandles om nødvendig. For pasienter som har behov for korte muntlige 'sprekker, "vi vanligvis ikke overvåker for osteoporose med mindre de krever svært hyppige og pågående utbrudd," sier han.

Kortikosteroider og osteoporose: hva du kan gjøre med det

Som nevnt ovenfor, er hyppig overvåking av bein av pasienter på daglige orale kortikosteroider avgjørende for å hindre fremtidige problemer med osteoporose. Legen kan gjøre dette gjennom en bentetthet screening. Legen din kan også være lurt å sjekke testosteron nivå (for menn) eller østrogen-nivå (for kvinner) å sørge for at du ikke har en mangel.

Hvis du må ta orale steroider daglig, kan legen også foreskrive kalsium og vitamin D-tilskudd, som har vist seg å hjelpe med noen av bentap assosiert med langvarig bruk av orale kortikosteroider. Hormon-replacement therapy har også blitt brukt i eldre kvinner til å bekjempe noen av effektene av osteroporosis.

Når det gjelder de inhalerte steroider brukes til å behandle astma, men våre eksperter gjenta at bivirkningene av bentap er sjeldne, og fordelene av kortikosteroider langt oppveier risikoen. "Kortikosteroider er svært verdifulle i behandling av astma. De hjelper redusere betennelser i lungene, slik at de små luftveiene eller bronchials holde åpent, "sier Nick Peters, MD, direktør for medisinske operasjoner for Concentra. "Nå som leger kan tilby denne verdifulle legemidlet gjennom en inhalator, er bivirkningene nesten eliminert. Kortvarig bruk av steroider har minimale bivirkninger. "

Lær mer i Everyday Health Astma sentrum.