Evb

Årsaker til ulcerøs kolitt

Genetikk, miljøfaktorer, og en overaktiv immunsystem kan alle være faktorer bak utviklingen av ulcerøs kolitt.

Alle som har ulcerøs kolitt kan bevitne hvor forferdelig symptom flare-ups kan være. For grunner forskerne fortsatt ikke kan fastslå, forårsaker tilstanden betennelse i tykktarmen, og etterlot sår, eller sår på innsiden fôr som kan bringe på hyppige utbrudd av diaré og magekramper.

Ulcerøs kolitt betennelse kan forekomme ved endetarmen, i bare den nedre del av tykktarmen, eller hele tykktarmen.

Selv om folk kan utvikle ulcerøs kolitt i alle aldre, skjer det vanligvis mellom 15 og 30 og, sjeldnere, i de mellom 50 og 70 år gammel. Den rammer menn og kvinner likt, og ser ut til å kjøre i familier.

Mulige årsaker til ulcerøs kolitt
Så langt har eksperter fant frem tre ting relatert til utvikling av ulcerøs kolitt:
  1. Genetikk
  2. Miljøfaktorer
  3. Immunsystem respons

Genetikk
Visse befolkningsgrupper, for eksempel hvite i nordeuropeisk avstamning (spesielt de av østeuropeisk jødisk herkomst), har tradisjonelt hatt en høyere forekomst av ulcerøs kolitt. Men nå nylig, har prisen blant afro-europeere vært stigende.

Du er også større risiko dersom en nær slektning har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt. Forskere ved University of Pittsburgh har identifisert flere ulcerøs kolitt mottakelighet gener, ifølge Miguel Regueiro, MD, gastroenterolog og co-regissør av inflammatorisk tarmsykdom sentrum ved universitetets medisinske senter. "Bare å ha genene er trolig ikke nok til å utvikle ulcerøs kolitt," sier Dr. Regueiro. "Det er sannsynligvis mange friske mennesker med visse mottakelighet gener som aldri utvikler denne sykdommen. Vi tror at det er noe i miljøet, så vel som utløser sykdom hos disse menneskene. "

Miljøfaktorer
Miljømessige utløsere kan omfatte diett eller visse medisiner, som ibuprofen eller antibiotika, sier Regueiro.

Og så er det geografi: Ulcerøs kolitt er mye mer vanlig hos mennesker i Europa og Nord-Europa enn det er i mindre utviklede deler av verden.

"Det virker som folk i industrialiserte land utvikle ulcerøs kolitt, og når andre land i Asia og Afrika blitt mer industrialisert, har satsene [av ulcerøs kolitt] gått opp," sier Regueiro. "Det er mulig at den vestlige dietten er [også] ansvarlig, selv om vi ikke vet nøyaktig hva det er -. kanskje fett, kanskje komplekse karbohydrater "

Immunsystemet
Hos personer med ulcerøs kolitt, eksperter mener at kroppens immunforsvar kan reagere unormalt til de mange bakterier som normalt i fordøyelseskanalen. "Det synes å være en overdrevet immunrespons som fører til colonic betennelse", sier Regueiro. "Enten det er immunsystemet reagerer på normal [kolonier av] bakterier eller noen andre antigen, er ikke klart. Det synes å være en rekke pro-inflammatoriske [molekyler] som fører til betennelser. "

Viral eller bakteriell infeksjon
Noen forskere tror en viral eller bakteriell infeksjon som kommer inn i tykktarmen utløser en immunrespons - betennelse som fortsetter selv etter at infeksjonen er borte.

"Mange utvikler ulcerøs kolitt etter at de har hatt en tarminfeksjon," sier Regueiro. "De hadde sannsynligvis genetisk predisposisjon og infeksjonen utløste ulcerøs kolitt. Det er blitt klart vist at visse infeksjoner, slik som Clostridium difficile, er blitt sterkt forbundet med ulcerøs kolitt og forverring av det ".

Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, C. Difficile, en bakterie, kan føre til både diaré og kolitt.

Angrep innenfra
Når det er sagt, er det sannsynlig at normale tarmfloraen (bakterier) er mest knyttet til utvikling av ulcerøs kolitt, teorien er at denne bakterien liksom utløser en immunrespons i en genetisk disponert person. Dette, sier Regueiro, er muligens grunnen til at et kosttilskudd endring eller eksponering for visse antibiotika kan endre dette flora i en "pro-inflammatorisk måte."

Andre forskere tror at immunsystemet begynner å oppføre seg unormalt på egen hånd, blir betent uten noen infeksjon.

Poenget: Det er ingen enkelt årsak til at enhver person vil utvikle ulcerøs kolitt. Men hvis du har tilstanden, vil bo informert og konsultert legen din jevnlig gi deg den beste muligheten for å kontrollere dine ulcerøs kolitt symptomer.

Tilbake til ulcerøs kolitt Management Center.