Evb

Årsaker til ryggsmerter

De vanligste symptomene på ryggsmerter kan være relatert til en skade, et underliggende problem, eller livsstil problemer.

Den typiske bildet som ofte springer til tankene når man tenker tilbake smerte er en person løfte en tung gjenstand, og deretter wincing store smerter. Det er sant at traumer forårsaket av tunge løft, skade eller ulykke kan alle føre til ryggsmerter, men det er også mange underliggende problemer og helsemessige forhold som kan forårsake smerte også.

Typiske årsaker til ryggsmerter

Den slags ryggsmerter oppleves av folk flest faller vanligvis inn i en av følgende områder:

  • . Mekaniske ryggsmerter En mekanisk årsak til ryggsmerter betyr at problemet er i mekanikken i ryggen: bein, leddbånd, disker, ledd, nerver eller hjernehinnene (de ytre membranene som omgir ryggmargen). Dette er den vanligste typen av ryggsmerter.
  • Forstuing eller forstrekning. En type mekanisk ryggskade, forstuet / anstrengt muskler eller sener (tøff, bindevev som forbinder muskler og bein) står for 85 prosent av smerter i korsryggen tilfeller i USA
  • Isjias Symptomene på. isjias er karakteristiske: Skarpe, skyting smerter opprinnelse i ryggen som reiser ned gjennom baken inn i bena. Isjias vanligvis påvirker kun en side av kroppen.

Underliggende forhold som kan føre til ryggsmerter

Mens en plutselig støt eller annen form for stress på baksiden kan resultere i smerte, kan det være en underliggende årsak som svekker ryggen, noe som gjør den mer utsatt for traumer.

Ofte, men det er ingen enkel forklaring på ryggsmerter. Ifølge European Academy of ortopediske kirurger, vanlige årsaker til ryggsmerter er:
  • Aldring av ryggraden, leddbånd, og plater. Som ryggraden aldre, kan platene stikke eller kollaps, som kan forårsake smerte og kan også legge press på nerver som går gjennom ryggraden. Ifølge Andrew Sherman, MD, sjef for medisinsk rehabilitering ved Spine Institute ved University of Miami Miller School of Medicine, spinal problemer er den vanligste grunnen til at middelaldrende mennesker utvikler smerte og selv uførhet.
  • Leddgikt. Den korsryggen er en av de områdene som oftest rammes av leddgikt, noe som kan føre til spinal stenose, eller en innsnevring av rommet rundt ryggmargen.
  • En dårlig opprettet ryggraden. Noen mennesker har ryggsmerter fordi deres ryggraden kurver i en overdrevet eller uregelmessig måte, eller til og med kurver til siden, en tilstand som kalles skoliose.
  • Osteoporose. Hvis dine bein er svake og sprø av osteoporose, en tilstand der bein blir skjør og sprø på grunn av tap av mineraler, ryggvirvlene av ryggraden er mer utsatt for brudd.
  • Overvekt eller fedme. Overvekt kan sette en konstant belastning på ryggen, noe som resulterer i smerter.

Ryggsmerter: kronisk eller akutt?

Når ryggsmerter kommer på rask og sterk, er dette kjent til leger som akutte ryggsmerter. Dette er oftest forårsaket av en skade eller et arrangement som krukker strukturen i ryggen.

Mens de fleste akutte ryggsmerter symptomene vanligvis begynner å bedre etter noen dager, for noen mennesker smertene vedvarer utover den innledende fasen, og blir kronisk.

Andre forhold som kan føre til ryggsmerter

Det er også andre forhold som ikke har noe å gjøre med ryggen, men kan likevel forårsake smerter i korsryggen, inkludert blære infeksjoner, nyrestein og andre nyresykdommer, cyster på eggstokkene og endometriose, og vridde testikler.

I sjeldne tilfeller kan ryggsmerter være forårsaket av mer alvorlige plager. Hvis en svulst eller infeksjon er til stede i ryggraden, kan det føre til at symptom på ryggsmerter. Vanligvis ville du også ha andre symptomer som vekttap med kreft eller feber med infeksjon.

Også knyttet til ryggsmerter er cauda equina syndrom, en alvorlig nevrologisk tilstand som skyldes akutt tap av funksjon av bunt av nerve røttene av spinal kanalen, kjent som cauda equina. Det fører til svakhet i bena, nummenhet i lysken, og tap av blære eller tarm kontroll.

De fleste ryggsmerter tilfeller er ikke på grunn av en alvorlig medisinsk problem. Men hvis din verkende rygg varer mer enn noen få dager, se legen din er den beste måten å få lindring.