Evb

Årsaker til ADHD

Everyday Solutions: Takle ADHD

Den eksakte årsaken til ADHD (ADHD) er ukjent, så foreldre bør ikke skylde seg selv for dette problemet. Det er sannsynlig at mange faktorer spiller en rolle i hvert enkelt tilfelle av ADHD, svært lite som har å gjøre med bestemte foreldre eller barneoppdragelse ferdigheter.

Uunngåelig, vil foreldre spør seg selv "Hva har jeg gjort for å forårsake dette?" eller "Hvordan kunne jeg ha forhindret det?", men de fleste av bevisene peker på genetiske faktorer, miljømessige fakta eller hjerneskade snarere enn et barns bestemt stell mønster, slik at foreldrene har ingen grunn til å føle seg skyldig.

I stedet bør foreldrene fokusere på hvordan man best kan hjelpe sine barn med ADHD. Eksperter håper at en dag vil forstå årsakene til tilstanden føre til effektive behandlingsformer, og bevis bygger på siden av genetiske årsaker til ADHD snarere enn elementene i hjemmemiljø. Visse aspekter ved et barns omgivelser kan imidlertid påvirke den symptomenes alvorlighetsgrad av ADHD når det er fastslått.

Mulige årsaker til ADHD inkluderer

Genetikk

ADHD har en sterk genetisk basis i de fleste tilfeller, mener ekspertene. Det er mye mer vanlig blant folk som har en nær slektning med sykdommen. For øyeblikket er forskere undersøker mange ulike gener, spesielt de som er involvert med hjernen kjemiske dopamin. Personer med ADHD synes å ha lavere nivåer av dopamin i hjernen.

Forskning fra hele verden er samlet og publisert av ADHD Molecular Genetics Network. Mens vitenskapelige fremskritt er slik at forskere å identifisere spesifikke gener assosiert med ADHD, er fortsatt en god del arbeid som må gjøres.

Hjerneskade

Hjerneskade kan være en årsak til ADHD. Dette kan skje etter eksponering for giftstoffer eller fysisk skade, enten før eller etter fødselen. Eksperter sier at hodeskader kan føre til ADHD-lignende symptomer i tidligere uberørte mennesker, kanskje på grunn av frontallappen skade. Nyere funn legge til at omfanget av ADHD symptomer er knyttet til alvorlighetsgraden av hjerneskade.

Ernæring og mat

Enkelte komponenter i kostholdet, inkludert tilsetningsstoffer og sukker, kan ha klare effekter på atferd. Eksperter mener at tilsetningsstoffer kan forverre ADHD, og ​​at raffinert sukker kan være å klandre for en rekke unormale atferd.

En vitenskapelig konferanse ble holdt i 1982 for å diskutere disse spørsmålene. De sakkyndige konkluderte med at endring av kostholdet reduserte symptomer i omtrent fem prosent av barn med ADHD. Nyere forskning viser ingen sammenheng mellom ADHD og sukker.

Men noen studier tyder på at mangel på omega-3 fettsyrer er knyttet til ADHD symptomer. Disse fettsyrene er viktig for hjernens utvikling og funksjon, og det er rikelig med bevis som tyder på at en mangel kan bidra til utviklingsforstyrrelser, inkludert ADHD. Fiskeolje kosttilskudd synes å lindre ADHD symptomer, i hvert fall hos noen barn, og kan selv øke sine prestasjoner på skolen.

Miljøet

Det kan være en sammenheng mellom ADHD og mors røyking. Men kvinner som lider av ADHD selv er mer tilbøyelige til å røyke, så en genetisk forklaring kan ikke utelukkes. Likevel kan nikotin forårsake hypoksi (oksygenmangel) i livmoren.

Bly eksponering har også blitt foreslått som en bidragsyter til ADHD. Selv om malingen ikke lenger inneholder bly, er det mulig at førskolebarn som bor i eldre bygninger kan bli utsatt for giftige nivåer av bly fra gammel maling eller avløp som ikke har blitt erstattet.

Andre mulige årsaker

ADHD forskere undersøker frontallappene i hjernen - de områder kontrollerende problemløsning, planlegging, forstå andre menneskers atferd, og besøksforbud våre impulser.

Hjernen er delt i to halvdeler, og de to Frontallappene kommuniserer gjennom en bunt av nervefibre kalt corpus callosum. Disse områdene, og nærliggende hjerneceller, blir undersøkt av ADHD forskere. Ved hjelp av hjernen imaging metoder, kan ekspertene få en idé om plasseringen av de psykologiske underskudd på ADHD.

En 2002 studie fant at barn med ADHD hadde 3-4 prosent mindre hjerne volumer i alle områder av hjernen målt. Men barn på ADHD medisiner hadde lignende hjernen volumer til upåvirket barn, i noen av områdene som måles.

En stor forskjell var mengden av "hvit materie" - langdistanse forbindelser mellom områder av hjernen som normalt blir sterkere som et barn vokser opp. Barn med ADHD som aldri hadde tatt medisinen hadde en unormalt lite volum av hvit substans.

Men i øyeblikket, blir hjerne scan-teknologi ikke avansert nok til å bli brukt i ADHD diagnose.

Sist anmeldt: 13 september 2007 | Siste oppdatering: 13 september 2007
Copyright © 1992-2008 Psych Central. Alle rettigheter reservert.

Tilbake til hverdagen løsninger for ADHD