Evb

Arnold Palmer vinnere prostatakreft bevissthet

Den legendariske golfer ser tilbake på diagnose som forandret hans liv - og avslører livreddende prostatakreft tips han forteller alle hans familie og venner.

Av alle Arnold Palmer prestasjoner - 62 PGA Tour og 10 Senior PGA Tour vinner, medlemskap i World Golf Hall of Fame, og hans selvtitulerte signatur drikke av en halv lemonade og halvparten iste - golfspiller kallenavnet "The King" anser sin seier mot prostata kreft, den nest dødeligste kreft hos menn (bak lungekreft) i Europa, en av hans stolteste.

Siden hans diagnose og behandling i 1997, har Palmer, 81, ofte handlet fairway for et podium for å øke bevisstheten om prostatakreft forebygging og avdekking til mennesker verden rundt. I juni, til ære for menns helse måned, håper han at ved å dele sin historie igjen med "Arnie hær" - den hærskare av fans som ville følge ham på golfbanen - menn vil bli motivert til å snakke med sine leger om deres prostatakreft risiko.

"Da jeg først hørte ordet kreft, ønsker jeg ikke å si det høyt," Palmer sier, minner om samtalen han hadde med sin lege for 14 år siden.

Palmer hadde fått PSA blodprøver (som skjerm for nivåer av prostata-spesifikt antigen, et protein som produseres av prostatakjertelen, høye nivåer kan indikere tilstedeværelse av kreft) for et par år. Som Palmer PSA nivåer steg, så gjorde hans legens bekymring.

Han hadde noen biopsier som kom tilbake godartet, men i 1997, resultatene viste tidlig stadium kreft. Og Palmer hadde en tøff avgjørelse å ta. "Jeg fikk mange valg om hvordan å behandle kreft, og jeg valgte den radikale muligheten til å fjerne prostata helt, "sier han (prosedyren kalles en radikal prostatektomi ). En uke senere, var Palmer hjem utvinne fra kirurgi, og nå står det "var sannsynligvis det beste jeg noen gang gjorde."

Etter syv uker med strålebehandling, var Palmers prostatakreft behandling over - og heldigvis kreften ikke har kommet tilbake siden - men hans kamp for prostatakreft bevissthet hadde nettopp begynt.

Hva Arnold Palmer vil at du skal vite om prostatakreft

Nå, sunn og like sjarmerende som alltid, snakker Palmer ærlig om kreft som rammer mer enn 217 000 menn og krav rundt 32.000 liv hvert år, ifølge European Cancer Society.

"Jeg gjorde det legene fortalte meg å gjøre, og håpet på det beste og var veldig heldig at det har fungert," sier han. Slik at andre kan få mulighet til å lære mer om sykdommen, er Palmer hjelpe lanseringen Myprostatecancerroadmap.com, et nytt nettsted støttet av Centocor Ortho Biotech Inc., og non-profit organisasjon oss Too International Prostate Cancer Education & Support Network. I tillegg til å gi opplæring og ressurser for pasienter med avansert prostatakreft, har My Prostate Cancer Roadmap nettstedet også informasjon for omsorgspersoner, som Palmer sier spilt en viktig rolle i hans prostatakreft reise.

"Letting dine kjære vet hva som skjer og holde dem oppdatert med deg er veldig, veldig viktig", sier Palmer, som sier at han støttet seg tungt på hans families hjelp under hans diagnose og behandling. "Min familie og venner var med meg hvert steg på veien, finne informasjon og følger meg til hver legetime."

Annet enn å opprettholde et sterkt nettverk av støtte, insisterer Palmer at menn må se sin lege regelmessig. "Det er ingenting bedre enn å gå til legen og vite nøyaktig hvor du står," sier han ettertrykkelig. "Det er så viktig for menn å gjøre."

Det er de viktigste takeaway Palmer deler med venner og familie når de tar opp sine egne prostatakreft bekymringer. "Jeg forteller dem å få det sjekket med en gang. Ikke tenke på å gjøre det. Bare gjør det, "sier han.

Avslørte den største prostatakreft myte

En av de største misforståelsene Palmer sier folk har om prostatakreft er at det er alltid en saktevoksende sykdom - og derfor ikke noe menn bør bekymre seg for.

Noen typer prostatakreft er ikke-aggressive, slik at de kan overvåkes uten behandling (som kan inkludere kombinasjoner av kirurgi, stråling, hormonbehandling og kjemoterapi) - ". Vaktsom venter" en prosess som kalles Men andre typer prostatakreft kan vokser svært raskt.

Prostata kreft screening fordeler og ulemper

Prostatakreft screening er riktignok kontroversiell i disse dager. "The PSA er en stor test, men det er ikke perfekt," sier Leonard Gomella, MD, leder av avdelingen for urologi og direktør for kliniske anliggender i Kimmel Cancer Center at Jefferson University i Philadelphia. Blant de største bekymringene: The PSA-test og digital endetarms eksamen er ikke 100 prosent nøyaktig, og kan føre til falske positive, noe som betyr at de kan tyde på det er kreft når det ikke er det. Og verken test kan fortelle hvor aggressiv prostatakreft er, så noen menn diagnostisert med prostatakreft kan risikere over-behandling av en sykdom som potensielt ville ikke ha forårsaket noen symptomer eller problemer.

For disse grunner, anbefaler European Cancer Society at menn på gjennomsnittlig risiko for prostatakreft snakk med legen sin om å bli skjermet starter på 50 år (de med høyere risiko, på grunn av en familie historie, si, bør snakke med legen sin om å starte screening tidligere, ved 45 eller til og med 40). Den ACS sier også til å snakke med legen din om fordeler og ulemper og risiko og nytte av å bli skjermet.

Hvordan forebygge prostatakreft

Selv om det er ingen god måte å forebygge prostatakreft, et sunt kosthold og regelmessig mosjon vil bidra til å holde prostata sunt. De største risikofaktorer for prostatakreft er alder (det er mer vanlig hos menn over 65), rase (det er mer vanlig i afrikansk-europeiske menn), og familiens historie. Noen undersøkelser viser at trening kan redusere risikoen for avansert sykdom eller død av prostatakreft, og at menn som spiser mye rødt kjøtt og høy-fett meieri er mer sannsynlig å få prostatakreft, for eksempel.

Palmer tar så sunn levende råd til hjertet: Han holdt tritt med mosjonsvaner han fulgte som en vanlig på golf kretsen. "Jeg trener nå like mye som jeg gjorde da," sier han. Som for hans golfspill, innrømmer Palmer han spiller bare av og til i disse dager: ". Min spillet, i denne alderen, er så ille at det ikke er så mye gøy som det en gang var"

Som for kosthold, mål for et balansert kosthold rikt på frukt og grønnsaker. "Hva er bra for hjertet ditt er bra for prostata," sier Dr. Gomella. Så spiser rikelig med matvarer som tomater og vannmelon, som er rike på kreft-bekjempelse antioksidant lycopene, og fisk, som inneholder omega-3 fettsyrer som kan redusere prostatakreft risiko. Unngå fete kjøttstykker og full-fett meieriprodukter.

Eller, det er alltid et forfriskende glass en Arnold Palmer - som i, signaturen blanding av iste og lemonade oppkalt etter den berømte golfspiller - siden te har vært knyttet til å beskytte mot prostatakreft i noen studier. Palmer, naturligvis, er en fan av at råd. Han spøker, "Jeg vet ikke hvor mye det vil hjelpe [forebygge prostatakreft], men det vil definitivt føle deg bedre."

Photo credit: Leon Bennett / WENN.com