Evb

Antihistaminer

Oral antihistaminer er tilgjengelig uten resept. Vanlige typer slik som difenhydramin (for eksempel benadryl), klorfeniramin (for eksempel klor-Trimeton), og loratadin (for eksempel claritin) brukes for å behandle allergiske reaksjoner og kløe.

Se etter generisk eller store merker, som ofte koster mindre enn merkevarer. For eksempel er diphenhydramine det generiske navnet for merkenavnet Benadryl.

Antihistaminer som tas gjennom munnen (oral) fungerer bedre enn de som brukes direkte på huden (aktuell) fordi en pille eller kapsel inneholder en bestemt dose av medisinen. Dosen i en krem ​​eller salve, avhenger av hvor mye som er påført på en gang, og er vanskeligere å kontrollere. For mye antihistamin absorberes gjennom huden kan være giftig, særlig til barn. Ikke gi noen antihistaminer til barnet ditt med mindre du har sjekket med legen først. Bruken av krem ​​eller salve antihistaminer er ikke pålitelig og anbefales ikke.

Les og følg alle instruksjonene på etiketten. Pass på å følge de reseptfrie medisin forholdsregler.

Ikke ta orale antihistaminer når du kjører, opererer maskiner, eller må være på vakt fordi de kan gjøre deg søvnig.

Vær forsiktig hvis du har andre helseproblemer, som glaukom, epilepsi, eller en forstørret prostata. Antihistaminer kan føre til at andre helseproblem å bli verre og kan også samhandle med andre legemidler som antidepressiva, beroligende midler og beroligende midler. Les pakken nøye, og spør på apoteket eller lege for å hjelpe deg å velge et antihistamin som ikke vil føre til problemer.

Antihistaminer er ofte kombinert med en slimhinneavsvellende i ett produkt. Disse legemidlene kan ikke være trygt for små barn eller for folk som har visse helseproblemer. Les og følg alle instruksjonene på etiketten.

Bivirkninger

  • Hos barn:
    • Antihistaminer kan gjøre små barn søvnig eller kan stimulere nervesystemet, forårsaker hyperaktivitet. Ikke gi antihistaminer til barnet ditt med mindre du har sjekket med legen først.
    • I sjeldne tilfeller kan diphenhydramine (spesielt former for det som er brukt på huden) forårsake alvorlige bivirkninger hos barn, som hallusinasjoner, skjelvinger, bevisstløshet og koma.
  • Hos eldre barn og voksne:
    • Antihistaminer kan forårsake døsighet.
    • Svakhet, tåkesyn, tørr nese, munn og svelg, problemer med vannlating, eller magesyke også kan forekomme.

Hvis du har bivirkninger, slutte å ta medisinen og kontakte lege.

Se Drug Reference for en fullstendig liste over bivirkninger. (Drug Reference er ikke tilgjengelig i alle systemer.)