Evb

Anoreksi: utfordringen med å få vekt

Vektøkning er bare en del av helbredelsesprosessen for anorektikere, langsiktige kroppsbilde problemer må også tas opp.

"Det er veldig skremmende å tenke på å sette på vekt når du er i utvinningen fra anoreksi," sier Sarah, en utvinne anorektisk pasient i nordøstlige Ohio. "For meg, økende vekt ment å miste kontrollen jeg hadde. Det gjorde at folk sluttet å legge merke til hvor tynn jeg var. Da jeg begynte å få og folk sa: "Åh, du ser bedre, 'jeg oversatte det til" Du ser fett. "

Sarahs siste aktive episode av anorexia skjedde for åtte år siden, da hun var 23. Likevel sier hun: "Det er en pågående kamp."

Anoreksi og vektøkning: ulike tilnærminger

Pasienter med svært lav kroppsvekt krever medisinsk overvåking fordi de kan være i faresonen for hjertestans eller andre alvorlige medisinske tilstander. I slike tilfeller kan fort refeeding i en veiledet boligområde sykehus være nødvendig for å hjelpe pasienten gain 03:57 pounds per uke.

På poliklinisk basis, "det er en mye langsommere prosess," sier Esther Dechant, MD, medisinsk direktør i McLean Klarman Eating Disorder Center i Belmont, kan Mass Anorexic pasienter arbeide med en ernæringsfysiolog eller ernæringsfysiolog for å få vekt med en hastighet på om en pund i uken. Kostholdseksperter kan bruke ulike teknikker for å hjelpe sine pasienter nå en sunn vekt rekkevidde. Om de følger et måltid plan som tilsier spesifikke porsjonsstørrelser og mat valg eller bare legge høy-kalori kosttilskudd til pasientens kosthold, de også vanligvis målrette utfordringene i grunnleggende ernæring, vektøkning, og mat unngåelse problemer.

Mens en ernæringsfysiolog kan overvåke vektøkning og sikre at anoreksi pasienten får et variert kosthold, mange pasienter må også jobbe med en psykoterapeut for å løse andre, ofte relatert, lidelser.

Anoreksi og vektøkning: fordelene

Underernært kan føre til kognitiv svikt, som betyr pasienter er ikke resonnement riktig, og at problemet kan gjøre utfordringen med økende vekt enda mer skremmende. Disse pasientene kan ha problemer med å verdsette kroppens fysiske behov for riktig mengde mat og hvordan vekten påvirker alle kroppsfunksjoner.

Hvis pasienten er i ungdomsårene - tiden i livet da anoreksi vanligvis starter - vektøkning er enda mer kritisk. I løpet av disse årene, er kroppen bygge peak bone mass komposisjon, så det er viktig å få vekt relativt raskt for kroppens langsiktige strukturelle sammensetning. "Hvis [tenåringer] ikke danne sin sterkt skjelett, gjør de ikke får en ny sjanse til," Dechant forklarer.

Anoreksi og vektøkning: overvinne hindrene

Utvinning av anoreksi handler ikke bare om å få vekt, sier Dechant. Å utvinne og minimere sannsynligheten for tilbakefall, må anorektiske pasienter også overvinne de atferdsmessige problemer som ofte utløser anorektiske symptomer, inkludert depresjon, angst og tvangslidelser atferd.

"Du kan ikke bare si til noen:« Gå hjem og spise, "" Sarah notater. Det er viktig å få rådgivning for eventuelle eksisterende psykiske problemer. Og det inkluderer ofte kroppsbilde.

Anoreksi og vektøkning: dvelende kroppsbilde problemer

Anorektiske pasienter har vanligvis et forvrengt syn på kroppen sin. I de tidlige fasene av bedringen, mange ansikt problemer med kroppsbilde som utløser frykt for økende vekt. Terapeuter hjelpe pasienter komme seg fra spiseforstyrrelser ofte foreta kroppsbilde øvelser for å få dem til å se på kroppen sin annerledes.

Dechant advarer om at utviklingen skjer ikke over natten. Den psykologiske del av utvinning faktisk tar lengre tid enn vektøkning, sier hun. Dechant forteller sine pasienter til å fokusere på livet som helhet, at vektøkning er ikke hvem de er, og å sette kroppsbilde problemer på baksiden brenner under re-fôring prosessen.

Nå årene i recovery henne, innrømmer Sarah hun må jobbe hele tiden for å opprettholde en sunn kropp.

Anoreksi og vektøkning: deling og støtte

Sarah deltok i en gruppe terapi program da hun var student. "Da jeg var i behandling, noen av personene [behandler meg] innrømmet at de hadde opplevd spiseforstyrrelser, og det var veldig nyttig," sier Sarah.

Nå en lisensiert sosialarbeider som tilbyr veiledning til andre - inkludert mange med spiseforstyrrelser - Sarah har delt sin personlige erfaring med noen av hennes pasienter. Sarah sier at det kan være oppmuntrende for pasienter å høre fra folk som har hatt suksess arbeider gjennom sine spiseforstyrrelser: "Jeg tror det utvikler seg en annen type tillit."