Evb

Ankedomstolen slår ned sentral del av ACA

President Obamas push for rimelige helsetjenester tar et slag med krets rettens avgjørelse at en viktig del av regningen er unconsitutional.

WASHINGTON - The 11th Circuit Court of Appeals har avgjort at den enkelte mandat delen av Affordable Care Act (ACA) er grunnlovsstridig, men at resten av loven kan stå, håndtere den største slag hittil for ACA og Obama-administrasjonen.

Den 2-1 avgjørelsen står i sterk kontrast med en juni vedtak fra 6. Circuit Court of Appeals som styrte det enkelte mandat er konstitusjonelle.

Den enkelte mandat er "fantastisk i sin ekspansive scope" og overreaches å straffe de som har ingen intensjon om noensinne å kjøpe forsikring, i strid med Commerce Clause av Grunnloven, skrev 11. Circuit Court of Appeals dommere Joel Dubina og Frank Hull.

Den fredag ​​dommen kom i en sak opprinnelig arkivert i Florida med 26 stater.

"Denne økonomiske mandat representerer en helt ny og potensielt ubegrenset påstand om Kongressens myndighet: evnen til å tvinge europeerne til å kjøpe en dyr helseforsikring produktet de har valgt ikke å kjøpe, og å gjøre dem kjøpe tilbake at forsikringen produkt hver måned for hele sin liv, "skriver de.

De statene som arkivert drakten objektet til ACA på en rekke fronter, men motstand mot enkelte mandat er den viktigste stakk av argumentet sitt. Under ACA, må nesten alle ha helseforsikring innen 2014, ellers betale en bot.

Drakten påstår at enkelte mandat bryter Commerce Clause av Grunnloven - som mener at den føderale regjeringen kan regulere handel mellom statene - fordi hvis enkeltpersoner velger å ikke kjøpe helseforsikring, er de ikke engasjere seg i interstate handel og derfor er ikke omfattes av klausulen, ifølge søksmålet.

Obama-administrasjonen hevder at beslutningen om å ikke kjøpe helseforsikring er en økonomisk aktivitet fordi hvis uforsikrede enkeltpersoner søke medisinsk hjelp og ikke kan betale, er deres medisinske kostnader veltes over på andre skattytere.

Dommer Roger Vinson, for Northern District of Florida i Pensacola, hersket i januar at det er grunnlovsstridig å kreve folk til å kjøpe helseforsikring. Og fordi det såkalte "enkelte mandat" bestemmelsen i loven ikke kan fjernes fra resten av Affordable Care Act (ACA), "hele loven må erklæres ugyldig."

I mars appellerte Obama-administrasjonen Vinson avgjørelse.

Og på fredag ​​og stilte to av dommerne på Ankedomstolen, som ligger i Atlanta, med Vinson på enkelte mandat problemet, men uenige med ham at det ikke kunne bli skilt fra resten av loven.

Loven har hundrevis av biter, hevdet dommerne, og mange av dem ville stå på egen hånd uten regjeringen mandat at alle kjøp helseforsikring.

Statene også motsette seg en bestemmelse i loven som ville heve inntektsrammer for Medicaid, som er anslått til å resultere i en ytterligere 24 millioner mennesker melde deg inn i staten og statlig finansiert forsikring program. Juryen avgjort at Medicaid utvidelsen er konstitusjonelle.

Skrive i en dissens, dommer Stanley Marcus, sa den enkelte mandat ikke et brudd på grunnloven og at det ikke bør fjernes fra loven.

Den føderale regjeringen vil nå ha 90 dager til å anke til Høyesterett, eller å spørre hele Ankedomstolen å vurdere saken.

Det hvite hus uttrykte sin uenighet med vedtaket. "De som hevder denne bestemmelsen overstiger Kongressen makt til å regulere interstate handel er feil," Stephanie Cutter, assistent til presidenten og nestleder senior rådgiver, skrev fredag ​​på Det hvite hus blogg. "Personer som velger å gå uten helseforsikring gjør en økonomisk beslutning som berører oss alle - når folk uten forsikring skaffe helsetjenester de ikke kan betale for, de med forsikring og skattebetalere er ofte igjen for å plukke opp kategorien."