Evb

Angst under svangerskapet

Spør Heidi Murkoff

La oss innse det, gir svangerskapet du mye å bekymre seg for - selv når alt kommer akkurat innenfor naturens plan. En uke, er det en tilfeldig verke. Da er det en uforklarlig stikk. En spesielt dårlig anfall av morgenkvalme. Hovne ankler. En hodepine. En svimmel. Nådeløs halsbrann. Kortpustethet. For lite vektøkning... for mye vektøkning. Legg i alle disse like forståelige bekymringer om arbeidskraft, får barnehagen klar, bli en forelder, eller legge til stamfisk, og mer (!) - Og det er ikke rart alle stress kretser er overbelastet.

Hormoner kan forverre at stresset følelse (hva gjør de ikke forverre?), Som kan den overveldende fysiske og følelsesmessige toll en helt normal graviditet kan ta på selv de mest fullstendig kulden person. Glasur på bekymring kake (den som er vanskeligst å slikke?): De historiene alle synes tvunget til å fortelle deg (det 48-timers arbeid søsteren din hadde, var preeklampsi kompisen din på diskusjonsforumet diagnostisert med), og alle studier du kan ikke hjelpe å lese og bekymre (Spis fisk! Ikke spis fisk!).

Men ikke stress ut om understreke ut. Mens overdreven stress kan være vanskelig på en graviditet, typiske nivåene er ikke. Hvis du klarer å spise, sove, og ellers takle svangerskapet stress, så alt at bekymring er ingenting å bekymre seg (hvis du ikke er coping godt, sjekk med legen din). Likevel er det fornuftig å prøve å kutte ned på den meningsløse bekymring (som vil være det meste av det), og administrere resten. Neste gang du begynner å få panikk om noe, virkelige eller innbilte (fra svangerskapskomplikasjoner til staten av vektøkning ), prøv en av disse angst-lindre strategier:

  • Losse. Du er ikke den eneste mamma å være hvem som galne (og galne om det). Faktisk, bekymring er en av graviditet mest universelt opplevd symptomer - og de fleste vordende mødre opplever minst noe av det for en full ni måneder. Siden bekymring elsker selskap (bare vite at du er ikke alene kan føle deg bedre), finne noen gravide kamerater-in-stress å snakke med, å handle graviditet bekymringer med, og å ventilere til. Du vil finne at å dele dine engstelige følelser med likesinnede magen kameratene (så vel som med din partner, som er sannsynlig å føle litt angst av hans egen) kan lette lastetiden. Ikke har noen forventningsfulle venner? Du finner nok av empati på oppslagstavler. Og selvfølgelig, aldri nøl med å spørre din lege om symptomer som har deg stresset.
  • Kom deg bort fra den. Når hjernen din begynner å spille angst triks på deg, ikke ta agnet. I stedet, gå bort fra stress, å miste deg selv i aktiviteter som tar tankene bort bekymring din. Gå til en film, lytte til musikk, skrive i en journal, ta opp strikking (du kan begynne å lage en baby teppe!), Eller suge i et varmt og avslappende bad. Den beste stress-buster av alt? Exercise, noe som senker nivåene av cortisol (stresshormon) og øker endorfiner (feel-good hjernen kjemikalier).
  • Kutt tilbake. Er du en kronisk overloader? Det er på tide å lære en ferdighet du kommer til å trenge big time en gang at lille kommer: prioritering. Gjør det som må få gjort, men hoppe (eller utsette) hva som kan vente. Vær spesielt nådeløs om å kutte ned på stress-produserende aktiviteter på agendaen (og så husk å blyant avslapping på sin plass). Hvis du trives under press på jobben, fine - men hvis du ikke gjør det, er det på tide å se om du kan komme ut fra under noe av det (delegat, se inn å jobbe hjemmefra deltid, eller hvis det er mulig, og starter fødselspermisjon la litt tidlig). Og ikke vær sjenert om å be om hjelp, spesielt hvis du er overveldet - og hva forventningsfull mor ikke føler seg overveldet? Venner, familiemedlemmer, og din partner kan alle pitch i å hjelpe til med husarbeid, markedsføring, ærend-kjører, sette opp barnehagen, kjøpe baby forsyninger, matlaging og frysing måltider for etter at barnet er født, og så videre.
  • Finn din indre zen. Utforsk de mange avslapping teknikker som kan hjelpe deg kanalisere din indre ro (det er der inne et sted!) Og lette graviditet angst. Velg mellom meditasjon, dyp pusting, yoga, akupunktur, massasje, hypnoterapi, og en rekke andre komplementære og alternative behandlingsformer for å hjelpe drenere belastning. En ekstra bonus? Avslappende kroppen og sinnet kan holde blodtrykket stiger (og det er en ting mindre å bekymre seg for).
  • Spis bort angst. Noen ganger stresset banker spise til bunnen av en forventningsfull mor å-gjøre-listen, zapping appetitt. Så igjen, noen ganger fører disse hormon-drevet går til Quick Mart for en halvliter (eller to) av iskrem. Men å spise godt (nok, og de riktige tingene) er ikke bare avgjørende for barnets trivsel, er det viktig å din. Spis en fornuftig og balansert kosthold graviditet (mål for seks mini-måltider daglig og fokusere på komplekse karbohydrater og protein) for å holde energinivået opp og din angst nivåer ned under svangerskapet. Og holde seg borte fra de matvarer som rotet med blodsukker (som sukker).

Her er til å bekymre seg mindre og nyte svangerskapet mer!