Evb

Angst piller: hinder eller haven?

Xanax, Ativan, Valium, Klonopin. Hva disse angst piller har til felles er deres evne til å roe hjernen under et panikkanfall. De har også en annen ting til felles også - de er alle potensielt svært vanedannende. Jeg skulle ønske jeg hadde kjent hvor vanedannende disse pillene var før jeg begynte å ta dem. I disse dager, leger er mer sannsynlig å advare pasientene om farene ved avhengighet når du tar disse stoffene, men selv 15 år siden, dette var ikke alltid tilfelle.

Jeg begynte å ta Xanax etter en veldig stressende livserfaring som forlot meg opplever daglige panikkanfall. Etter panikkanfall stilnet, sluttet jeg å ta det. På den tiden visste jeg ikke oppleve mange abstinenssymptomer som jeg hadde bare tatt svært små doser av pillene for et par måneder.

Men etter fødselen av mitt andre sønn, begynte jeg opplever problemer med panikkanfall igjen. Jeg fortalte legen min, og han ga meg en resept på ett milligram av Xanax tas fire ganger hver dag. Denne mengden av Xanax, kombinert med den frekvensen som jeg tok det, var ikke en god idé. Noen få timer, kunne jeg føle stoffet begynne å avta, noe som forårsaket økt angst sammen med behovet for å bære Xanax overalt jeg gikk.

En gang låste jeg meg ut av huset mitt. Da jeg innså at jeg ikke har min Xanax, prøvde jeg å knuse et vindu for å komme i. Jeg var så redd for å være uten stoffet.

Etter et par år

Etter et par år, gjorde Xanax ikke fungerer så bra som det brukes til, som kroppen min ble vant til det. Siden panikkanfall aldri fikk helt forsvinne, jeg aldri vurdert avsluttet bruken. Jeg besøkte min lege, og han la til en resept for Klonopin, en annen beroligende. Dette holdt saker fra å bli verre, men jeg har aldri følt meg fri fra panikk. Hva mer er, hindret uklar sinnstilstand jeg levde i meg fra å finne andre måter å løse mitt problem med panikkanfall.

På ett punkt

På et tidspunkt sluttet jeg å ta Klonopin. Jeg kan ikke engang huske å gjøre det. Disse angst piller, kalt benzodiazepiner, ofte negativt påvirke hukommelsen. De sikkert gjorde i mitt tilfelle.

En natt

En natt, endte jeg opp i akuttmottaket med hjertebank relatert til angst. Legen tok meg ut av Xanax jeg fortsatt ta og ga meg Ativan. Det fungerte ikke bedre enn noe annet jeg hadde tatt, selv om det tok kanten av av angst.

Etter noen år med å ta benzodiazepiner

Etter noen år med å ta benzodiazepiner, bestemte jeg meg for å smalne min dose. Jeg kunne fylle en bok med historier om de vanskelighetene jeg hadde uttak fra Ativan. Jeg forteller alle som vurderer å ta beroligende midler for å roe angsten for å revurdere, som når de danner en vane, er det svært vanskelig å håndtere underliggende problemene og slutte å bruke medisinen.