Evb

Angst og sinne - hvordan å kjøle ned brannen

Sinne og angst kan være en dobbel skutt av nød. Lære sunnere reaksjoner på stress kan holde temperamentet i sjakk.

Hvis du vil se et godt eksempel på sinne og angst reise hånd i hånd, er blikk alt du trenger å gjøre i bilene ved siden av deg i et lyskryss i morgen rushtid.

Ofte på vei til jobb, er Jerilyn Ross, MA, en psykoterapeut som er president for angstlidelser Association of Europe og direktør for Ross Center for Angst og relaterte lidelser i Washington, DC, vil se folk som har følelser åpenbart kjører høy. Kanskje de er opphisset, de sitter fast i trafikken, våknet de opp sent, eller de har en truende frist på jobben. "Når folk føler seg engstelig, er kroppen utskiller stresshormoner og adrenalin pumping, og hvis noe kommer i veien, kan de bli sint og frustrert og knipse lett på folk," sier hun.

Sinne og angst: en skjerpende kombinasjon

Angstlidelser og sinne kan samhandle med hverandre på ulike måter, sier Ross, forfatteren av en ting mindre å bekymre seg for. For eksempel:

  • Når folk er engstelige for en lengre periode, kan de ikke sove godt, spise riktig, eller nyte aktiviteter som hjelper dem å holde seg rolig og glad. Som et resultat, kan de være spesielt følsomme for små problemer som normalt ikke ville gjøre dem sint, forklarer Ross.
  • Noen mennesker er stive i sine rutiner, og de er mest komfortabel når deres miljø forblir det samme dag etter dag. "Når noe forstyrrer at det er folk som ikke vet hvordan de skal håndtere endringen og vil ofte hatt raseriutbrudd, noen ganger virker det uten grunn," sier hun.
  • I tillegg kan noen mennesker har en sint personlighet, og når de ikke får det de ønsker når de ønsker det, de blir utålmodige og engstelig. "Det blir en ond sirkel. De er sint om noe, og de får engstelig. Jo mer engstelig de får, jo mer sint de får", sier Ross.

Sinne og angst: nye måter å reagere

Anger er en naturlig metode som mennesker utviklet for lenge siden å svare på fysiske trusler. Men får utløp for vår temperament generelt ansett som en uakseptabel måte å takle sinne og angst i disse dager.

Når du arbeider med klienter som har sinne problemer, kan Ross foreslå følgende metoder for å svare på en mer coolheaded måte:

  • Hold en dagbok. Ved å skrive ned de gangene du blir sint og hendelsene som skjer i livet ditt som fører opp til disse øyeblikkene, kan du bedre gjenkjenne når du kommer sannsynligvis til å bli opprørt i en situasjon. Dette kan gi deg tid til å svare på en sunnere måte. Opprettholde en journal for et par uker er et godt sted å begynne, sier Ross.
  • . Plan alternativer Gjør litt rollespill og forestille seg en situasjon som har gjort deg sint - kanskje det er når din ektefelle kom sent hjem. I stedet for å hilse din kjære med en skrikende tirade, spør deg selv, hva er noen andre måter å løse situasjonen? Kanskje når du treffer en av disse humper i veien, bør du planlegger å ta 10 minutter før du snakker for å avkjøle seg og la stress hormoner avta. Gå drikke et glass vann. Eller ring en venn på telefonen, anbefaler Ross.
  • Pust dypt. Ofte når vi får engstelig eller sint vi har en tendens til å holde pusten eller ta raske, grunne åndedrag, sier Ross. Dette bare gjør oss enda mer spent, sier hun. "Jeg opplever at en av de mektigste stress reduksjonsgir som du kan gjøre i øyeblikket er å bare tillate pusten din til å flyte dypt inn i mellomgulvet ditt. Selv om det betyr å gå bort, tar de rensende åndedrag nyttig for folk, "sier hun.

Angst og sinne kan være en skadelig kombinasjon. Heldigvis kan finne bedre måter å takle diffuse begge følelser.