Evb

Angst fører ofte til spiseforstyrrelser

Personer med ubehandlede angstlidelser er utsatt for å utvikle spiseproblemer som anoreksi og bulimi.

Når mennesker utvikler spiseforstyrrelser, er det egentlig ikke om mat. Anoreksi eller bulimi kan vanligvis spores tilbake til en underliggende følelsesmessig problem, der kontroll over mat eller mat som trøst er en måte å selv-behandle. Ofte er den tilstand som fører til begrense mat eller binging og purging virkelig angst.

Angst og spiseforstyrrelser: tilkoblingen

I lang tid har leger forstått at spiseforstyrrelser og angstlidelser er i slekt. Men de er nå i ferd med å innse at angst kan komme først, og kan gjøre en person mer utsatt for å utvikle en spiseforstyrrelse.

"Det er absolutt en sammenheng," sier Sally R. Connolly, LCSW, en terapeut på Couples Clinic of Louisville i Kentucky. Ifølge Connolly, fant en studie "to av tre personer med spiseforstyrrelser hadde også en angstlidelse på et tidspunkt i livet sitt."

"Angst ofte går forut for spiseforstyrrelser", sier Connolly. "Når folk begynner å bekymre deg, det handler om hvordan å kontrollere ting." Det er ikke uvanlig at det bekymring å slå til saker som mat, vekt og trening.

Personer med tvangslidelser, eller OCD, er mest sannsynlig å utvikle en spiseforstyrrelse. Sosial angstlidelse (SAD) og post-traumatisk stresslidelse (PTSD) er også ofte knyttet til utvikling av spiseforstyrrelser.

Spiseforstyrrelser er:

  • Anorexia nervosa. Denne spiseforstyrrelse er preget av alvorlig mat begrensning. Selv vanligvis undervektig eller avmagret, folk med anoreksi stadig bekymre seg om får fett og økende vekt.
  • Binge spiseforstyrrelse. Binge eaters spise store mengder mat og viser en reell manglende evne til å kontrollere hvor mye mat de spiser. Folk kan også spise veldig fort, når den ikke er sulten, og langt utover det punktet av fylde, de er ofte flau eller opprørt over mengden mat som de spiser.
  • Bulimia nervosa. Bulimi er preget av overspising etterfulgt av sletting, eller kaster opp. Bulimikerne er bekymret for økende vekt og vil ofte tvinge seg selv til å kaste opp eller misbruke avføringsmidler.

Angst og spiseforstyrrelser: en kvinnes historie

New Yorker Leslie Lipton har vært arbeider med angst fra en veldig ung alder. På 14, snudde hun til mat begrensning for å prøve å styre sine følelser.

"Jeg hadde hatt befatning med at [angst] for en god del av livet mitt, og deretter spiseforstyrrelse var liksom min utløp, min måte å håndtere disse følelsene," sier Lipton.

"I begynnelsen trodde jeg hvis jeg har mistet et par pounds jeg ville bli lykkeligere. Men det helt ute av kontroll. Jeg fikk veldig god på å miste vekt og ønsket å miste mer og mer og mer", sier Lipton.

Lipton erkjenner nå at i stedet for å prøve å beskjeftige seg med henne angst og depresjon, som hun ikke kunne kontrollere, snudde hun til anoreksi, som hun kunne.

"Jeg tror for meg, fordi jeg ikke egentlig har ord for å beskrive andre ting som foregikk, jeg utviklet en spiseforstyrrelse som nesten en sosialt akseptabel måte å handle ut angst at jeg følte internt," Lipton sier. Hun legger press på seg selv for å være perfekt, og som følger vekten hennes. "Jeg følte at hvis jeg kom til kort i ett område, var jeg ikke god nok som person,» forklarer hun.

Angst og spiseforstyrrelser: behandle dem sammen

Siden spiseforstyrrelser og angst er så nært beslektet, som begge må bli behandlet sammen. Lære å takle og håndtere angsten hjalp Lipton erobre hennes spiseforstyrrelse. Nå, ved 23, anser hun seg ​​utvinnes fra anoreksi, og skrev en roman om angst og spiseforstyrrelser kalt Unwell.

Ifølge Connolly, må behandlingen se på begge tilstander sammen, i stedet for som to separate sykdommer. "Behandlingen må vurdere vekt, kropp størrelse, type og utseende samt engstelig tenkning. Du må lære folk hvordan å tenke annerledes om alle disse tingene ", sier Connolly.

Kognitiv-atferdsterapi og psykoterapi kan være effektiv i behandling av både spiseforstyrrelser og angstlidelser. Snakke gjennom angst, og hva du skal gjøre når disse følelsene av angst oppstår, kan lære folk med spiseforstyrrelser måter å kontrollere angst som ikke involverer mat og deres vekt.

Medisiner, som antidepressiva og angstdempende medisiner, kan også hjelpe folk med spiseforstyrrelser lære å håndtere angst og separat mat fra følelser. Støtte grupper er en annen god ressurs for bedre forståelse disse to lidelser og hvordan du skal navigere veien til utvinning.