Evb

Amming etter svangerskapsdiabetes fordeler både mor og baby

Amming etter svangerskapsdiabetes kan senke både mors og barnets risiko for å bli overvektige eller utvikle type 2 diabetes.

Hvis du har svangerskapsdiabetes, og du tenker om amming, bør du vite om en fersk studie som fant at kvinner med en historie med svangerskapsdiabetes kan redusere barnets risiko for å bli alvorlig overvektig ved amming i minst de tre første månedene av liv.

Studien, publisert av European Diabetes Association, så på 324 barn av mødre som hadde svangerskapsdiabetes og funnet at amming i mer enn tre måneder kan redusere barndommen fedme med så mye som 50 prosent. Dette er viktig fordi barn av mødre med svangerskapsdiabetes har en høyere risiko for å utvikle type 2 diabetes når de blir eldre, og overvekt er en av de viktigste risikofaktorene for type 2 diabetes.

"Barn født av mødre med svangerskapsdiabetes, spesielt hvis de var veldig store babyer, har om en 50 prosent sjanse for å bli alvorlig overvektig i en alder av åtte, "advarer Robert O. Atlas, MD, leder av avdelingen for obstetrikk og gynekologi på Mercy Medical Center i Baltimore. "Vi anbefaler på det sterkeste amming for våre pasienter etter svangerskapsdiabetes."

Fordelene ved amming etter svangerskapsdiabetes

Amming anbefales som den beste metoden for å mate alle babyer for første leveåret eller lenger. Det er fordeler for deg og barnet ditt selv om du ikke har svangerskapsdiabetes, men noen er enda mer viktig hvis du hadde svangerskapsdiabetes.

  • Alle kvinner som ammer kan redusere deres risiko for eggstokkreft, enkelte typer brystkreft, og type 2 diabetes.
  • Amming for kvinner som hadde svangerskapsdiabetes kan bidra til å senke blodsukkeret i perioden like etter fødselen.
  • Amming i mer enn seks måneder kan hjelpe deg å kontrollere vekten.
  • Alle barn har en lavere risiko for å bli overvektig hvis de blir ammet.
  • Barn av mødre med svangerskapsdiabetes har høyere risiko for å bli overvektig og utvikle diabetes senere i livet enn andre barn, og du kan redusere denne risikoen ved å amme dem.

"Amming er et fantastisk verktøy for å redusere en mors vekt etter en svangerskapsdiabetes graviditet, og vektreduksjon er en av de beste måtene å redusere risikoen for svangerskapsdiabetes under en fremtidig svangerskap og redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes," råder Dr. Atlas.

Er det fare for å amme etter svangerskapsdiabetes?

Amming etter svangerskapsdiabetes er trygt. Nitti prosent av tiden svangerskapsdiabetes går bort etter svangerskapet, men noen kvinner kan fortsatt ha problemer med å regulere blodsukkeret sitt i flere uker etter fødselen. Amming forbedrer faktisk glukosetoleranse etter fødselen. Men siden amming kan kreve at du tar i en ekstra 500 kalorier om dagen, vil det være viktig å justere kostholdet, slik at din energi og blodsukkeret ikke blir for lavt.

"Amming forårsaker kroppen til å forbrenne ekstra kalorier Vi anbefaler normalt at samme type diett som ble gitt under svangerskapsdiabetes -. En som holder karbohydrater og proteiner jevnt fordelt utover dagen -. Bli videreført Vi må kanskje legge til ekstra snacks til holde tritt med energibehov ", sier Kelly O'Connor, en registrert dietetiker og sertifisert diabetes pedagog ved Mercy Medical Center.

Ikke all kvinner er i stand til å amme. Men hvis du kan, amming har mange helsemessige fordeler for både deg og babyen din etter svangerskapsdiabetes.